![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 20.4.2011 Naslednji mesec bo leto dni. Re: MČN ROTO ECO 6 - ta5nik - 20.4.2011 Koliko ja pa stala ,če ni skrivnost ,ker jaz sem na sejmu gledal isti tip. Saj to je oblika vaze anede ter brez kompresorja ali se mogoče motim :?: Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 21.4.2011 Nas je prišla takrat 2000 evrov, zdaj je bojda še nekaj cenejša. Seveda ima kompresor, brez njega ni čiščenja. Skrbi za vpihavanje zraka in prečrpavanje iz tretjega prekata nazaj v prvega. Poleg dobite še časovno avtomatsko enoto, ki skrbi za režime delovanja. Je pa to ta ja, oblika vaze [img]httpunichr("58")//i237unichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/ff114/berghaus/Zidava/n5-2unichr("46")jpg[/img] Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 5.5.2011 Bergaus a maš kompresor in vso elektroniko v hiši? Sprašujem ker imam še možnost pustiti odprtine skozi temelje in potem speljati do stene, koliko gre kablov v hišo? Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 5.5.2011 Nope, kompresor je v čistilni, v njenem pokrovu, na sliki modra zadevca v črnem škafu: [img]httpunichr("58")//i237unichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/ff114/berghaus/Zidava/n2unichr("46")jpg[/img] [img]httpunichr("58")//i237unichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/ff114/berghaus/Zidava/n4unichr("46")jpg[/img] V hiši imaš zgolj kontrolno časovno enoto, ki pa je velikosti 3h škatel cigaret. Do čistilne naprave vodi zgolj en kabel iz te časovne enote v kompresor, torej čistilno napravo. Re: MČN ROTO ECO 6 - .:Igor:. - 14.9.2011 Da malo obudim tole temo, je še kdo ki je (ne)zadovoljen s to MČN. Berghaus hvala za dobro pojasnilo in slikoven prikaz. A je mogoče še kakšen, ki je vgradil to MČN in mu ni težko tudi kaj napisat kako se obnese? LP Re: MČN ROTO ECO 6 - slavicaz - 14.9.2011 Mi smo jo tudi (1 mesec nazaj) kupili. O delovanju ne morem nič povedati, ker jo še nismo priklopili (gre za novogradnjo, ki še ni vseljiva). Smo se odločili za omenjeno napravo predvsem zaradi cene, pa tudi vsi ki jo imajo; nimajo težav. Smo kontaktirali tudi našo komunalo, so nam povedali, da načeloma normalno deluje. Smo 5 članska družina. Pravijo, (neuradni podatki), da deluje tudi pri 7 do 8 članov. V primeru nakupa, vam svetujem, da se natančno dogovorite okrog dostave MČN. Jaz sem kar nekajkrat pudarila, da je dovoz ozek in ne more pridet prikoličar ali šleper. In pripeljali so jo z šleperjem. Potem smo na glavni cesti pretovarjali na kombi, pa ni šlo notri,... bila cela zmeda. Toliko v opozorilo. Re: MČN ROTO ECO 6 - urska86 - 14.9.2011 SlavicaZ, zanima me koliko je cena te čistilne naprave, je ostala enaka kot je napisal berghaus ali,...? Re: MČN ROTO ECO 6 - Matobon - 14.9.2011 Čistilna naprava Roto ECo 6 je na letošnjem sejmu v akciji 2.190€, kar je 200€več kot lani. Čemu so dvignili ceno ne vem. Tudi sam se odločam za nakup, vendar vidim, da so deljena mnenja. Če je še kdo z kakšno izkušnjo ga vabim, da jo napiše. Re: MČN ROTO ECO 6 - slavicaz - 14.9.2011 Cena MČN ECO 6 je bila 2.190,00eur (je bil vključen sejemski popust). V ceno je všeta dostava in zagon. Rasklad MČN in vgradnja nista v ceni, za to poskrbi kupec. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 14.9.2011 Matobon Napisal:vendar vidim, da so deljena mnenja. Razloži..... Re: MČN ROTO ECO 6 - skuštran - 15.9.2011 Midva jo imava zdaj že skoraj 1 leto, pa do zdaj nobenih problemov. Naj tako tudi ostane :wink: lp skuštran Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 14.11.2011 Včeraj zvečer smo imeli prvo "situacijo" z ECO 6! Kot sem že omenjal, rutinsko vsake dva meseca odprem čistilno in prekontroliram stanje. Še največ zaradi zadnjega tretjega prekata, ki ga je zelo težko točno naštimati za prepihavanje. Včeraj se je izkazalo, da sem se spravil kontrolirat ravno pravi čas. Takoj ko sem odprl čistilno, je iz nje zasmrdelo. Fuuuu, stisnilo me je pri srcu, kontroliram delovanje, vse izgleda ok, a smrad je nedvoumen, nekaj je narobe. V zadnjem tretjem prekatu je nekaj skorje, a nič posebnega, pojačam prepihavanje.......nič jasno. V kotu, kjer je cev pretoka iz tretjega nazaj v prvi prekat opazim nek hribček. Ponavadi sem jih že vajen, ker otroci sem in tja pozabijo in v WC vržejo dišavne robčke. Ki ne razpadajo in se v čistilni zadržujejo kot neki balončki. Dokler nisem pop****, sem jih moral redno pobirati ven, ker lahko zabijejo pretoke. Ampak tale balonček je malce drugačen, črn. Tudi če ga spiram s cevjo, ostaja črn, predvsem pa se ne premakne, pa če ga zalivam kolikor hočem. Vzamem mrežo za skirm, ki jo uporabljam za pobiranje lebdečih nezgnitih ostankov in probam zajeti robček. Ni teorije. Le potunkal sem ga malo in zdaj na površje pripluje cela fleha. Stisne me pri srcu, izgleda kot crknjen pes. V grlu se mi je naredil velik cmok. Čeprav je skirm na dokaj močni kovinski palici, zadeve ne morem potegniti ven, težko je kot cent in mrežo hoče zlomiti. V bajto letim po železne grablje in vedro. Previdno iz roba s špicami zahakljam tisti čmok in začnem vleči ven. Zadeva je težka ko cent, a mi jo uspe povleči ven in vrčt v vedro. Smrdi za znoret! Ampak kaj za hudiča je to? Kosti ni, meso bi že zgnilo, ali pa razpadalo.......... S palčko prežokam...........brisača! Ne me jeb**! Polna organizmov, črvičkov, kar označuje, da flora v čistilni ni pobita, v strukturi se vidijo nitke, a je res že precej načeta. Domači samo čukasto gledajo moj jezen obraz. Kot kaže, je nekdo pomival po tleh, kjer dostikrat uporabljamo stare brisače in na koncu vse skupaj vsul v WC. Ni mi jasno, kako je ta to požrl, ker brisača ni bila ravno majhna. Čistilno sem nato samo še močno prepihal in na kontrolniku povečal PP za eno stopnjo. Ko pridem domov preverim, če je vse ok. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 15.11.2011 Preveril, vse ok, tako kot mora biti, vonja nikjer več. Torej, kot sem že večkrat omenil, sem in tja le odvijte pokrov in pokukajte notri. Zna marsikaj končati v njej. Re: MČN ROTO ECO 6 - slavicaz - 15.11.2011 berghaus Napisal:Preveril, vse ok, tako kot mora biti, vonja nikjer več. Hvala za koristne nasvete. |