PodSvojoStreho.net
Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Ogrevanje s peleti - poraba peletov (/showthread.php?tid=11450)

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - burgy26 - 15.11.2010

barb788 Napisal:Poklical sem Timex in jim razložil situacijo, kot sem jo zgoraj. Pritrdili so mi, da res porabim preveč peletov. Dogovorili smo se, da mi bo njihov serviser (mimogrede naj bi bil specializiran za gorilnike) termostat v bivalnih prostorih povezal s pečjo. Ta serviser je pa pri meni že izgubil kredibilnost, saj je trdil, da moja peč ne more imeti takšne povezave. Vodo v kotlu imam trenutno naštimano na 70, stopinje bi zmanjšal na 65 ali 60 stopinj. Kaj pravite? Na kaj naj bom še posebej pozoren, sedaj ko mi bo prišel narediti to povezavo, za katero sem zagovarjal že od samega začetka, da me ne bo spet okoli prinesel? Hvala!

Ni problema, da vodo segreje na 70, 75 stopinj, problem je, ko se voda ne ohladi dovolj, pa se spet prižge...da bi se glede na potrebo prižgal kotel, bi bilo dovolj tudi 55 stopinj, pa ti še ne bi smel kondenzirati kotel...saj je fora, da ti - na pamet govorim - sedaj prižge kotel, ko ima še le ta 65 stopinj...seveda je pa potem, še posebej, ko ni potrebe po dogrevanju, poraba enormno visoka, pa se potem največje izgube takrat pokažejo...če pa imajo zaradi čuvanja ˝faracajga˝ tako to naštimano, hja, potem je pa tako, kot bi imel avto non-stop prižgan, da ti ne bi akumulator shodil...vsekakor, jaz upam, da ti zrihtajo situacijo na neko primerno raven, pa veliko sreče...če pa ti vseeno ne bodo znali nastaviti kotla, pa malo po drugih firmah pokliči in povprašaj, mogoče imajo kje drugje kako možno rešitev za tvoj problem...

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - barb788 - 16.11.2010

Dober nasvet burgy! Točno to imam sedaj... bom sporočil kako se je stvar odvila.

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - ribastefan - 23.11.2010

pozdravljen prvošolček!

Jaz imam isto peč kod ti in se mi prau tako po določenem času peč uklapla. ko sem klical na timex so mi povedali, da je to normalno, da peč tako dela, da ko pade temperatura zažene peč da segreje vodo v peči.

Zanima me če so ti rešili težavo?
Lp

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - barb788 - 24.11.2010

Delno, zmanjšal sem si temp. vode v kotlu, serviser mi je zmanjšal temp. za dogrevanje vode v kotlu na 55 stopinj. Peč se vklaplja na daljše intervale, vendar pa je poraba še vedno velika.

Imaš ti še kakšno idejo glede tega?

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - ribastefan - 25.11.2010

ne za enkrat nimam nobene ideje.

so ti mogoče priklopili sobni termostat na gorilec? al to ni izvedljivo?

Jst pa imam pelete od timexa so bosanske in baje so kar uredu glede cene in kvalitete. cena 3,24Eur na vrečo.

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - barb788 - 25.11.2010

Serviser mi že ves čas zatrjuje, da se pri pečeh na pelete oz. pri takšnih kot ju imava midva ne da termostat povezati z gorilcem. Ne vem, če imajo drugi proizvajalci to povezano. Pred nakupom peči mi to niso povedali.

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - ribastefan - 25.11.2010

nudi meni niso nič omenili.

bomo mogli še kaj pobrskat, če dobimo kako rešitev. (razn ročnega izklopa na peči)

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - stepski - 26.11.2010

Bolj kot serviserja kurilnih naprav potrebujeta električarja...dandanes se vse da...
Lahko pa gorilec vklopiš prek časovnega stikala, ( očitno vajin gorilec nima možnosti tega že sam po sebi ) uskladiš z sobnim termostatom, oziroma se s tem odpira nešteto možnosti....

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - ribastefan - 8.12.2010

porabiš kaj manj peletov ko prej?

koliko vreč porabiš za 1 teden kurjave?

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - dusanb2 - 8.1.2011

Jaz mam centrometalovo 120 m2 poraba en zalogovnik na 5 do 6 ni /220kg) 12 vreč pelet.Veliko se mi zdi.

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - ribastefan - 8.1.2011

Jst mam pa timexovo
pa porabim približno tolk kot ti.

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - ribastefan - 11.1.2011

Na koliko stopin imaste nastavljen gorilnik?
jst mam na 70%

Porabim pa 12 vreč v 4 dneh

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - gringo13 - 12.1.2011

Pozdravljeni.

Jaz ima peč Biodom27. Moja poraba pelet je 8 vreč v 5 dneh. Peč imam nastavljeno na 4 stopnjo moči in temperaturo 68 stopinj. Segrevam pa 230 m2. Peč pa deluje od 05.00-22.00 ure in je stalna temperatura v hiši 22 stopinj. Hiša ima nova okna in 10 cm stiropor izolacije.
Sem zelo zadovoljen s porabo peletSmile

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - skurinjac - 14.1.2011

Za gringo 13,

poštovani,
mi također imamo peć Biodom 27 + puffer (1000 lit) i grijemo sličnu kvadraturu (250m2 +topla voda bojler od 300 lit) slično vrijeme grijanja 06:00-22:00, imamo drvenu stolariju staru 10 godina, ali naša peć troši 5 vreća peleta dnevno(75-80 kg).
Koristimo pelet Energy pelets iz Delnica. Živimo u kraju uz more gdje su temperature ispod vrlo rijetke.
P.S. oprostite što pišem na hrvatskom jer slovenski slabo poznajem.

Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - burgy26 - 14.1.2011

Skurinjac, ne brini ništa, doći ćemo tebi na more, da provjerimo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...drugače pa, upam, da razumeš toliko slovensko, se ti ne zdi, da kar malo dosti pokuri, meni za 120m2 v času temperatur okrog -15 stopinj zjutraj, pokuri cca 23 kg - 25 kg...