![]() |
|
Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Bomo spet ogrevali na kurilno olje (/showthread.php?tid=59645) |
Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - temp - 4.1.2016 Mogoče bi bila varianta tudi za kako novogradnjo, kjer že malce zmanjkuje denarja raje investirat v fasado pa v kurilnico kak kotel na kurilca z bolhe za kak let ali dve. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - rok77a - 4.1.2016 Gledajo povprečje zadnjih 14 dni. 20. decembra je bila najnižja cena nafta in samo da bi ostala v zadnjih 14. dnevih na teh najnižjih nivojih, se bo jutri vseeno znižala cena bencina/olja. Logično. Sicer pa je tudi meni super tole znižanje, upam da čimdlje traja, da ne bo spet čez 2 leti euro liter. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - bvs - 4.1.2016 temp Napisal:Mogoče bi bila varianta tudi za kako novogradnjo, kjer že malce zmanjkuje denarja raje investirat v fasado pa v kurilnico kak kotel na kurilca z bolhe za kak let ali dve. Vrži zadevo na papir. Pri novogradnji bi krepko razmislil o TČ, razen če boš porabil npr. 500l olja/sezono. Računaj investicijo na 20 let, to za dve leti te lahko finančno spodnese. Če boš investicijo zadel, potem super, v nasprotnem primeru pač nimaš sreče . Moj sosed je v 15 letih menjal že tretji vir ogrevanja (star ven, nov noter), da se greje ceneje in njemu se to dobro zdi . Pač nima sreče oz. zdaj bi mu že lahko potegnilo, da ga cikli matrajo.
Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Homer - 4.1.2016 Vsi ki kurite na ELKO, čimprej napolnite rezervoarje, ker ko bo počilo med Savdsko Arabijo in Irakom, bodo cene spet šle v nebesa. In počilo bo, prej ali slej! Zato se ne zanašajte, da bodo dolgoročno nizke cene ...... Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - rok77a - 4.1.2016 Se strinjam bvs. Največ te stane skakanje iz enega energenta v drugega. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - rok77a - 4.1.2016 Cena olja ne bo nikoli tako poceni kot je bila. Nafta je lahko mirno 5 let na teh nivojih ali nižje in s tem ugodne cene olja. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Hanzi - 4.1.2016 Tudi "mi" jurja Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - gt001 - 4.1.2016 Homer Napisal:Vsi ki kurite na ELKO, čimprej napolnite rezervoarje, ker ko bo počilo med Savdsko Arabijo in Irakom, bodo cene spet šle v nebesa. In počilo bo, prej ali slej!kot trenutno kaze, se bodo spokali prej z Iranom. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - sašo65 - 4.1.2016 Homer Napisal:Vsi ki kurite na ELKO, čimprej napolnite rezervoarje, ker ko bo počilo med Savdsko Arabijo in Irakom, bodo cene spet šle v nebesa. In počilo bo, prej ali slej!misliš Iranom... Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - rok77a - 4.1.2016 vsaka stvar k se je sesula in nafta se še ni povsem sesula, je potem leta in leta bila tam. ![]() Mal heca, pa vseeno. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Homer - 4.1.2016 @sašo65 Ja, seveda, moja napaka, mislil sem Iran! Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Energetik81 - 4.1.2016 bvs Napisal:Če res dobro izoliraš bajto, je dejansko vseeno koliko stane energent. Važno je da je investicija v ogrevanje majhna. Ampak to je po mojih izračunih tam nekje od 20cm fasade/30cm mansarde naprej.temp Napisal:Mogoče bi bila varianta tudi za kako novogradnjo, kjer že malce zmanjkuje denarja raje investirat v fasado pa v kurilnico kak kotel na kurilca z bolhe za kak let ali dve. Meni se je recimo kljub solidni izolaciji (15cm, 25cm) še vedno splačala TČ (povrnitev v 4 letih v primerjavi s plinom). Matra te v tem primeru samo topla voda, ki se jo porabi kot se pač jo. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Homer - 4.1.2016 To bi bila že pasivna hiša.... Pa tudi v taki hiši se ne moreš ogniti porabi sanitarne vode, ki postane pomemben faktor. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - jani65 - 4.1.2016 Še malo pa bo večji strošek kot ogrevanje. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - sašo65 - 4.1.2016 Energetik81 Napisal:Matra te v tem primeru samo topla voda, ki se jo porabi kot se pač jo.lani mi je znanec dopovedoval (nova skoraj pasivna pritlična hiša cca 120-130m2) za celo leto 2014, 130€ za SV in 130€ za gretje TČ Kronoterm 7/8 |