PodSvojoStreho.net
Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Dimenzioniranje TČ in njena izbira (/showthread.php?tid=58793)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - DELPHI - 7.6.2016

telmos Napisal:Ta pa pojma nima!

paulito Napisal:Drugače sem pa dobil ponudbo tudi od vas Telmos in ste mi tudi vi ponudili črpalko 6kw. moči.

Jebiga.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - xavi - 7.6.2016

dnovak24 Napisal:Prosim za mnenja koliko močno TČ rabim in sicer:

Sedanji porabnik je plin, poraba le tega okoli 1200 € na leto.

-120 kv. ogrevalne površine, radiatorsko.
-15 cm stiropora (fasada).
-3 slojna pvc okna 0.7.
-Neogrevana mansarda katera bo letos izolirana s tervolom po tleh.

Hvala in lp, Damir
Vsekakor na prvo žogo 6kw + dodatni grelci.
Če pa je kriterij rezerva, potem je smiselno upoštevat prej velikost uparjalnika, kot kw-te.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Fantocci - 7.6.2016

8kW je pri Fujitslnu enako velika zunanja škatla kot pri mojem 5kW (morda ima dvoredni uparjalnik ker plina je več notri - ne vem, ampak to ni enakovredno enorednemu večjemu). Zanimivo - to pa ne velja za monoblok, kjer je 8kW zunanja večja...

Večjo zunanjo škatlo in uparjalnik pri 8kW split invertercah imajo DeDietrich, Airwell, Toshiba pa verjetno še kdo, za katerega ne vem.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Stikalo - 7.6.2016

Še jaz da pristavim svoje vprašanje.

Adaptacija. Fasade bo 13cm grafita. Okna so dokaj nova (2). Na podstrešju na plošči bo tudi nekaj cm izolacije. Garaža neogrevana.

Gretje na radiatorje, ki so različnih dimenzij (od 50cm višine do 120cm? na pamet sedaj tole govorim, ker sem v službi) in različnih dolžin.

Radiatorjev 7. Uporabna površina bo cca 80-90m2.

---

Priporočila sem dobil (in dobre cene) za to dvoje:
- MITSUBISHI ZUBADAN PUHZ-SHW80VHA + EHST20C-VM2C 200L
- DAIKIN ERLQ008CAV + EHVH08S18CB3V z 180L

Bo dovolj tole močno? Ali rajši visokotemp? Prosim za iskren predlog kaj bi se tukaj najbolje splačalo.

Hvala!
lp

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - telmos - 7.6.2016

DELPHI Napisal:
telmos Napisal:Ta pa pojma nima!

paulito Napisal:Drugače sem pa dobil ponudbo tudi od vas Telmos in ste mi tudi vi ponudili črpalko 6kw. moči.

Jebiga.
Če bolje prebereš, se je moj post nanašal na to, katera bo delala z boljšim izkoristkom in ugotavljanjem, da majša 8 ali pa 6 kW troši manj od npr 11 kW. To vsaj pri Toshibi ne drži. Če pa me nekdo vpraša za 6 kW ali pa 8 kW Daikina, mu bom pa za tak objekt ponudil 6 kW, ker tudi vem zakaj.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - dnovak24 - 7.6.2016

xavi Napisal:
dnovak24 Napisal:Prosim za mnenja koliko močno TČ rabim in sicer:

Sedanji porabnik je plin, poraba le tega okoli 1200 € na leto.

-120 kv. ogrevalne površine, radiatorsko.
-15 cm stiropora (fasada).
-3 slojna pvc okna 0.7.
-Neogrevana mansarda katera bo letos izolirana s tervolom po tleh.

Hvala in lp, Damir
Vsekakor na prvo žogo 6kw + dodatni grelci.
Če pa je kriterij rezerva, potem je smiselno upoštevat prej velikost uparjalnika, kot kw-te.

Pol pravis da je 8 cez glavo? Oz ze 6?

Telmos prosim se za tvoje mnenje fujitsu 6, 8 ali 10?

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - telmos - 7.6.2016

Če bo res dobra izolacija mansarde potem bo 6 dovolj. Drugače pa so skozi mansardo lahko največje izgube.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Fantocci - 8.6.2016

Važno je tudi koliko vas je zaradi porabe SV. Za 200l in dobro izolacijo je 6kW dovolj za 300l pa pojdi raje na močnejšo.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - sassapo - 8.6.2016

Kaj ti rabi papirno močnejša naprava?? Pri klima TČ napravah je pač tako, da je potrebno vedet kaj boš kupil, saj je velikokrat močnejša naprava samo navita šibkejša s popolnoma enakimi komponentami. V tem primeru je veliko boljša izbira šibkejša naprava.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - dnovak24 - 8.6.2016

To je razlika med 8 10, 5 6 8 so enake samo navite so

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Fantocci - 9.6.2016

sassapo Napisal:Kaj ti rabi papirno močnejša naprava?? Pri klima TČ napravah je pač tako, da je potrebno vedet kaj boš kupil, saj je velikokrat močnejša naprava samo navita šibkejša s popolnoma enakimi komponentami. V tem primeru je veliko boljša izbira šibkejša naprava.

Nekatere osmice so fizično večje, kot sem že večkrat povedal in tako mu predlagam. Fujitsu ni med njimi.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - dnovak24 - 9.6.2016

Toshiba estia 8 je večja zunanja, torej je boljša od fujitsu 8? Ima večji uparjalnik, manj defrostov posledično in kot reče sassapo krmilje iz sovjetskega sistema.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Fantocci - 9.6.2016

Toshiba 8kW bi bila zelo verjetno OK.
Pridobi si primerjalne ponudbe za Toshibo 8kW in Fujitsu 10kW, ki imata približno enako velike zunanje škatle pa še nam povej cene. Vsi ostali podatki (bojler itd) naj bodo primerljivi. Najbolje, da ti da isti ponudnik obe opciji.

BTW, 10kW Fujitsu je vgradil forumaš Poldee pri starših, pa še njega povprašaj za izkušnje.

Zanimiva bi bila tudi primerjava glasnosti, ampak za to bi rabil dve TČ podobno montirani glede okolice, kar pa je težko najti.

P.S. Kaj je s temi podrčtanimi reklamami, a so spet začeli s tem sranjem?

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - sassapo - 9.6.2016

Tukaj je še Panasonic, Hitachi, Airwell... med vsemi temi ni vrag, da se ne najde optimalna za želeno moč.
dnovak24... res je, pa še grda je kot hudič, Panasonic pa samo njen klon. Kogar to ne moti in se zadovolji z zastarelim krmiljem, sta obe napravi solidna in zanesljiva izbira.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Sivka - 9.6.2016

telmos Napisal:Če bo res dobra izolacija mansarde potem bo 6 dovolj. Drugače pa so skozi mansardo lahko največje izgube.

Meni je tudi montiral Telmos 6kW Daikina, v 110m2 veliki in dobro izolirani hiši.
Že tretje leto dela brez problema, nobenih muk TČ ni čutila tudi pri -19 stopinjah letos januarja. Tako, da je tudi zate čisto dovolj močna TČ, seveda, če misliš vzet Daikina. Za ostale, pa ve samo Telmos, katera je prava! Smile