PodSvojoStreho.net
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - omega630 - 5.9.2013

Živjo!
Ne, termostaskega mešalnega ventila nimam, prav tako ne še enega bolerja....

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Homer - 5.9.2013

Imaš morda zamešan vhod in izhod vodena TČ?
Izhod tople vode mora biti na vrhu.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Merlin1 - 5.9.2013

omega630 Napisal:Živjo!
Ne, termostaskega mešalnega ventila nimam, prav tako ne še enega bolerja....
Pa je kaj od tega morda kdaj prej bilo?

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - nacek - 5.9.2013

Ja kdo pa je to montiral, a bi mogoče na pir povabil enega monterja pa si mimogrede ogledata zadevo ??

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - xavi - 10.10.2013

Ob 21 30 glejte oddajo prava ideja.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sašo65 - 25.10.2013

danes videl in poslikal(v Mežici) sedaj me zanima, ker nobene etikete(deklaracije) gor prpopane: kdaj so to delali? Je to inverter?Ima mogoče še kdo kaj takega, oz. se je kdo od "naših"(s foruma) monterjev(serviserjev)že kdaj srečal s tako mašino)"ekranček" gor - čemu služi ipd

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/3H/OJ/2Q3uV9eO/slika-03842unichr("46")jpg[/img]

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Homer - 25.10.2013

Termotehnika nima inverterskih TČ.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kronoterm.com/produkti/ogrevalne-toplotne-crpalke/zrak-voda/za-gretje-in-hlajenje/">http://www.kronoterm.com/produkti/ogrev ... -hlajenje/</a><!-- m -->

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 26.10.2013

Zadeva mi ni poznana bolj kot je podal homer, v prospektu piše : ekonomična rešitev za primorsko.
Poleg nižjih temp. predtoka ( je NT TČ) do 16kW je 55, od 22do 72 kW pa 45stC dvižnega ( za dobro izol. objekte, talno); ima mislim da ta TČ 'gostolamelni' uparjalnik, ki je primeren bolj za področja z malo vlago. Delovanje je do -10stC.
Kasneje so razvili redkolamelni uparjalnik 4.2mm razmaka, menda tudi patentirano...nisem preverjal, za težje razmere- veliko vlage. Le te pa so NT 55stC( do -20stC) , ter VT 65stC ter EVI kompresor (primerno za radiatorsko gretje tudi potratnejših objektov do -25stC).
To so podatki prospektov, za ostalo nisem pravi naslov...razen kar sem že pisal v uporabniških izkušnjah... :|
Lp

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 15.11.2013

Mimogrede:
(Glavni del bajte (100 od 150 m2 skupnih) je dobil 30 cm volneno kapo (izoliran strop).)

Razlika na računu med lanskim oktobrom in letošnjim (tudi 2 C višja povprečna temperatura med obema oktobroma) je za 18 €. TČ se po mojem občutku tudi redkeje vklaplja. Lanski račun za elektriko gospodinjstva + TČ je bil 98 €, letos 80€.
(Temperatura v dnevnem prostoru je 22-23C (odvisno ali gledam na digitalni termometer sredi sobe ali na analogni cagarček 10 m od radiatorjev).)

TČ je nastavljena na max 55 C pri -20 in je na osnovni krivulji brez korekcije. Za vzdrževanje 23 stopinj je potrebno krivuljo korigirati navzgor ob oblačnem vremenu z zunanjo temperaturo nad 16, ker ne maramo, da notranja temperature pade pod 22.

Bom z zanimanjem spremljal obnašanje v tej zimi in primerjal z lansko.
(Vmes me čaka še popravilo strešnega dela in stene (z izolacijo) pri vhodu in zamenjava zunanjih vrat veže na skupnem vhodu s sosedi, ki ta vrata že pol leta vgrajujejo, trenutno pa nas od zunanjščine pri vhodu delijo le 2 cm debela lesena vrata.)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 15.11.2013

madhatter Napisal:September 2013 (ocena):
cca. 165/175/46€

Predvidevam, da bo september koštal okoli 45 -50 evrov (več časa doma, večkrat pečica, več gori plazma, dlje so prižgani računalniki - konec dopustov, več se pozabljajo prižgane luči v servisnih prostorih :roll: )

Ker nimam ločenega števca za TČ mi ta pregled daje še vedno približno ampak boljšo sliko porabe za ogrevanje stanovanja. V zimskih zimskih mesecih je delež gospodinjske elektrike večji od jun/jul/avg (več luči, več zabijanja časa na računalnikih tudi za zabavo, ne le delo, poležavanje pred požrešno plazmo (275W max.), več pečenja v pečici zase in obiske ...)

Ocena za samo gospodinjsko elektriko za september 2013 je bila zgrešena - dejansko sem porabil 55 €, s tem, da sem TČ prestavil na ogrevanje zadnja dva dni pred oktobrom. Se pravi računam, da je gospodinjske porabe v jeseni pri meni vedno 50+, pozimi verjetno še kakih par evrov več. Torej je delež ogrevanja TČ pri mesečnem računu primerno manjši.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - briketar - 25.11.2013

Ali je normalno, da TČ izvaja odtaljevanje, čeprav na uparjalniku ni sledu o kakem srežu ali ledu?
To se mi ne zdi najbolj logično, niti ne optimalno, razen če je zadaj kaka druga zadeva in je ne poznam. Prvo leto imam ogrevanje na TČ, tako da se še učim...
Glede na moja opažanja se cikel segrevanja zalogovnika (150l) podaljša za cca. 10 min, kadar pride do odtaljevanja. To mi spet ni najbolj smotrno z vidika porabe.

Odtaljevanje se dogaja dokaj pogosto, na 3-4 ure (v tem času sta dva ali trije vklopi TČ), včasih še na manj.

Za odtaljevanje je monter ob zagonu TČ nastavil naslednje parametre:
odtaljuj do 35°C
in pod 10°C
zakasnitev 300s
trajanje 30s
korekcija pasu -0,5°C
kompresor max 130°C
kompresor min 35min
odtaljuj max 10min
vsaj vsake 200min

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 25.11.2013

Naključno naletel na tole [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/playlist?list=PL56C6FAEAA2681792[/url] , ko sem odgovarjal nezadovoljnemu uporabniku [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=54204&p=543898#p543898[/url]

Tud sam sem bil nekoč nezadovoljen z ''velikim''nakupom npr. z novim avtom..., ter ga po letu ko največ zgubiš prodal... :oops: :mrgreen: (žele za menjavo žarnce bi rabil skor diplomo, da bolečin v hrbtu ne omenjam, čeprav pregovorno so mehki- udobni avti Idea , crkoval sred vožnje Confusedhock: - da ne omenjam, kako je to lahko nevarno... :!: tester- pa nikoli zaznal napake Cry ), pa ne krivim trgovca (čeprav obljubljajo vse....)

Lp

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - briketar - 26.11.2013

Daleč od tega da bi bil nezadovljen, želim samo čimbolj optimirati delovanje naprave.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - leyland - 4.12.2013

pozdravljeni!

tudi meni se dogaja dokaj pogosto odtaljevanje celo 2x na uro, sicer ne vem kako je serviser to nastavil ampak se mi zdi prepogosto, čeprav zunaj ni nič kaj zamrzjenega vsaj na ogled ne, kljub veliki vlažnosti(megla skroja celi dan)
sem pa opazil tudi obvestilo in sicer
testiranje OC
!STALNO OBRATOVANJE!
prenizka temperatura zunaj

mogoče kdo ve kaj je to al je zrelo za serviserja

lp

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 4.12.2013

Ni potrebe po servisu...
OČ med TČ ter zalogovnikom stalno deluje pod določeno zunanjo temperaturo, ko le to preseže se izklopi. To je ''kao'' varnost da ne zmrzne kaj...
Čeprav resnici na ljubo dokaj velika pomanjkljivost te TČ, ki le tako s tem povečuje strošek obratovanja, če bi dodali recimo zgolj taimer na dololočeno obdobje , bi bilo že špartansko rešeno. Sicer tudi za to niti ne bi blo potrebe, saj se objekt dostikrat dnevno dogreva da do pojava zmrzovanja tudi v tem primeru ne more priti!
O talitvah smo že dosti govorili, lahko je to preveč ''ziherantska'' nastavitev tega ki je TČ spravil v zagon, lahko njegovo ali neznanje, ali nepoznavanje razmer v katerih bo TČ delovala, potem so tu še naše nastavitve- od časa- oz. temp. razlike med DV in PV, prenizko nastavljena krivulja, mogoče sem še kaj izpustil ?
Lp