![]() |
|
segrevanje zalogovnika - temp v peči - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: segrevanje zalogovnika - temp v peči (/showthread.php?tid=39755) |
Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - zamot1 - 23.12.2013 Hanzi Napisal:Kako vročo vodo spuščaš v izmenjevalec? Mogoče res površina izmenjevalca nima 80 ampak recimo da nekje na sredini med vodo v in tisto ob izmenjevalcu. In če imaš direktni krog iz zalogovnika v bojler imaš skoraj zagotovo vtok marsikdaj 80+. Izmeri temperaturo cevi pred vtokom v bojler, nekaj manj ima tudi v bojlerju.Pomeri zunanju steno izmenjevalca - stran SV- če lahko potem pa komentiraj, vodo za jajca kuhat pa žena greje :lol: Debata je o segrevanju hranilnika ne o bojlerju, moja ugotovitev je bila da mi črpalka direktnega kroga ogrevanja bojlerja občutno premeša vodo hranilniku in kako sem nekako zadovoljivo rešil problem, je še kup drugih variant, mogoče bo pa ta moja komu koristila vse ostaslo so brezpredmetne debate in samo nakladanje v stilu če bi pes hlače nosu ne bi jajc kazu :mrgreen: Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - taubi - 23.12.2013 zamot1 Napisal:stafan Napisal:Jaz boiler 300l ogrevam na 57c.Ga ogrevam takrat ko v peči gori, da imam potem za cel dan mir. Sem probal z nižjimi temp ogrevati boiler samo me je motilo, da se hitreje sparazne in veckrat na dan ogreva.Vaja dela mojstra :wink: Ne rabiš biti mojster. Samo na Seltronu si nastaviš programsko uro, ko dovoliš da se STČ/bojler segreje iz zalogovnika. Jaz imam nsatavljeno med 18-19.30 uro in takrat kotel sigurno laufa. STČ se takrat zagreje na 55C, drugače pa čez dan na elektrika dogreva iz 41 na 43C. Ne vem kakšen bojler ima Stafan, ampak pri meni ni šans da 300l STČ ogreta na 55C zdrži še ves drugi dan do naslednjega kurjenja brez el.dogrevanja. Se pa STČ v praksi itak ne izplača dogrevati/ogrevati iz kotla/zalogovnika, ker je na koncu dražje kot sama elektrika. Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - zamot1 - 23.12.2013 Bojler se mi dogreva samo če je v hranilniku več kot 65°C in po programski uri v ostalih primerih pa dela STČ, se strinjam da je ceneje. Imam STČ z ločenim uparjalnikom ki je montiran nad radiatorjem v garaži, kurilnica premajhna :roll: Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - stafan - 23.12.2013 Moj ritual kurjenja poteka nekako tako. Pred odhodom v sluzbo ob 5 zutraj naložim peč. V zalogovniku ostane se nekaj od prejsnega dne tako da se sama zakuri odvisno od zunanjih temperatur tam med 5 in 9 uro. Nato gori od 4 do 7 ur odvisno od nalozene peci ( polna ali 3/4). Pec ogreje sanitarno vodo na 57c in stanovanje ter zalogovnik. Vode v bojlerju je dovolj za tekoči dan. Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - zamot1 - 23.12.2013 A ni tole malo riskantno; peč se sama zakuri in gori.... hock:Peč nikoli "home alone" Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - Hanzi - 23.12.2013 Tudi jaz raje kurim popoldan ko sem doma, pa še manj mi je treba segrevati zalogovnik, če kurim vsak dan. Ob teh majskih temperaturah bp spet lahko vsak drugi dan. Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - jokovot - 23.12.2013 @ Hanzi Kako velik je zalogovnik? Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - Hanzi - 23.12.2013 2 Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - stafan - 23.12.2013 zamot1 Napisal:A ni tole malo riskantno; peč se sama zakuri in gori.... Nič bat zmeraj je nekdo doma. Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - zamot1 - 23.12.2013 Pa so vsi usposobljeni za "domačega kurjača" :mrgreen: :mrgreen: Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - aleks - 23.12.2013 ali pa ma stafan frölinga, ki dejansko sam zakuri? Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - zamot1 - 23.12.2013 Hebeš vesoljsko tehniko ko štroma zmanka
Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - stafan - 23.12.2013 aleks Napisal:ali pa ma stafan frölinga, ki dejansko sam zakuri? jp Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - taubi - 23.12.2013 zamot1 Napisal:Hebeš vesoljsko tehniko ko štroma zmanka Ni panike. Re: segrevanje zalogovnika - temp v peči - zamot1 - 23.12.2013 Tudi za to velja, takrat ko rabiš je prazen akus hock:
|