![]() |
|
Gen-i akcije - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Gen-i akcije (/showthread.php?tid=71341) |
Re: Gen-i akcije - Popson31 - 28.11.2018 Ma jaz nikoli teh akcij nisem spremljal. V tej bajti imamo elektro Maribor, v novi gen-i. Pazimo edino, kot pravi @remi, da je timer za vklop susilca in pralca nastavljen v casu MT. TVji, luci in porabniki ki niso v uporabi se dosledno vgasujejo in sploh nevem kaksna je cena kWh pri elektru MB, vem samo da je mesecna poloznica med 40-50€, daljinsko odcitavanje. Pri gen-i imamo paket “poceni elektrika za nove kupce”, tukaj sem preracunal da nas kWh v VT z vsemi prispevki in ddv stane 0.167€, MT nekaj manj. Nevem pa kaj ima politika in Jansa z stromom, se je kaj takega zgodilo ali zakaj se to dvoje povezuje? Nevem no, politika me nikoli ni interesirala, v zivljenju se nisem bil na voliscu, kako zgleda sem videl samo po TV. Nekako bolj verjamem reku “ce bi volitve karkoli spremenile, bi bile prepovedane”
Re: Gen-i akcije - Energetik81 - 28.11.2018 remi Napisal:GEN-I ju je treba priznati, da imajo organizacijo poštimano. Prestop se opravi samo s telefonskim klicem in podatkom o merilnem mestu. Ob klicu na 080 številko se čaka v vrsti sprejemljivo dolgo časa in uslužbenka zna odgovoriti na vsa vprašanja.Čakanje je nepotrebno. Dovolj je tudi email z 1 stavkom. Re: Gen-i akcije - halozan - 28.11.2018 Kaj si ja nor, kam smo prišli... res nisem vedel, da so eni takšne ofce, ki takoj nekaj naredijo, kar jim fuhrer reče... žalostno... Dol mi visi za leve/desno/spodnje/zgornje/ravne, jaz moram vsak konec meseca plčat račun in če mi pri tem ostane kakšen cent, super, pa me boli k*** za načelnost ali družbeno odgovornost, itak je vse isti drek... fuhrer pa se smeji... No, saj potem tudi v Lidlu in marsikje ne smete kupovat... Re: Gen-i akcije - Fery - 28.11.2018 Pa kaj se hecate ali kaj!? Kakšna gospodarska družba neki? Politična hobotnica in nič drugega. Če ne plešejo tako, kot politiki piskajo, odletijo. Zato tistemu bandeliju ni bilo nič jasno, zakaj mora odpujsati. Ker se tako dela. Ker vsi tako delajo. Pokličejo in uredijo. Z grožnjami ali priboljški, kar bolj zaleže. Res pa je, da ne moreš biti toliko glup, da to počneš na očeh javnosti. Če si res tak idiot, kot je ta, potem pa moraš resnično spakirati kufre. Re: Gen-i akcije - Anonymous - 29.11.2018 [quote="remi"]1.12 2018 prestopamo s paketa GEN-I preko zveze potrošnikov --> na paket GEN-I Jesen 2018, ki je v (akciji) do 30.11.2018. Prestop znotraj GEN-I-ja ali na drugega ponudnika je možen kadarkoli brez stroškov. Zdravo; Morda si lahko zraven , Poglej ponudbo.../2 Meni poslali novo! LP Re: Gen-i akcije - JaBK - 2.12.2018 Torej Sašo v sosednji temi me je zdramil. Treba bo. Malo pogledati nove ponudnike. Do kdaj v mesecu se je treba zjasniti, da se z januarjem prestopi k drugemu distributerju. Če je geni bistveno dražji, grem drugam. Če se ne podvizam bom najbrž januarja precej plačala... Re: Gen-i akcije - Fery - 2.12.2018 Meni gre iz 111 na 126 evrov. Ni glih bogatija, če računaš da je cena štroma skoraj dvojna. Re: Gen-i akcije - JaBK - 2.12.2018 Za eno bundo na leto torej. Imam frisne cene, sem jo danes kupila. Ampak nimam nič proti, če je šenkana... Torej če je varianta, da cena ostane "111", na dan z besedo... Re: Gen-i akcije - DELPHI - 2.12.2018 V poznih 80ih in zgodnjih 90ih, je vsak šank pogovor enkrat presekala konstatacija manualca-tobakarja, ki je najprej s kazalcem pokazal na rdečo škatlo Marlbora, ga nato dvignil v pedagoški položaj ter oznanil: "Če ne bi bilo tega, bi se že zdavnaj vozil v dizel golfu." Dvojki, se razume. In evo, 30 let kasneje, bi bil manualc hipster, njegovo rezoniranje pa je postalo salonfähig. Re: Gen-i akcije - Fery - 2.12.2018 Men je to ratalo. Iz 6 škatel dnevno, greš na tri in evo, baš za enega fičota ostane. Torej je prav povedal. Pi... 111 evrov za bundo? Pa kaj jih po tleh pobirate? Jaz imam, kaj pk druzga, kot službeno. Pravzaprav imam vse službeno. Lastim si edino čike in kofe. Šit, to kupim s plačo, ki je spet službena. Pravzaprav nimam nič, popolnoma nič. Edina velika cifra, ki si jo lastim, je na Sisbon-u. To pa, lahko mi verjamete, ne pomeni nič dobrega. Re: Gen-i akcije - JaBK - 2.12.2018 @delphi Ni enako. Razen če se pri elektriki za 111 čemu odrecem napram tisti za 126. Ker pa je vse enako razen računa, pa lahko razliko porabim za kaj drugega. Lahko so to sicer tudi marlici, če ti je bliže ta valuta. Jaz sem nehala kaditi 7 let nazaj pa mi ni več. Pac bunda je bila naključna izbira ker cena sovpada. Kakorkoli pa, vsak evro samo enkrat zapravis. Recimo primernejša analogija bi bila, da cena ostane ampak nizam racun, ker se nečemu odpovem ali prilagajam. Trosim strom v MT npr... Se pravi, če bi prala, pomivala, susila, kuhala, ipd po 22h, bi imela... Ganz novega 3 leta starega pasata karavana iz svabalanda z 119kkm. Ali na kaj se zdaj narod pali.. . @fery Jaz bi kupila bundo s prihranki, torej razliko med računi na letni ravni. Ne da zdaj enega računa ne bi plačala pa bi namesto tega nekaj druga kupila... Re: Gen-i akcije - DELPHI - 2.12.2018 Nisem niti trdil, da je enako. Enostavno mi je naprej prišlo. Zmeraj me namreč fascinira to, ko ljudje, ki niso glih revni, obračajo cente pa evre, sem in tja. Jasno, zadaj je zmeraj neka huda racionalnost, pa kakšen star špruh, vse razdelano, vse kristalno jasno, potem ti pa ta isti homo mali karo, zapravi vse taprišparano in še precej zraven, za neko traparijo (ja, do skrajnosti in še čez subjektivno), da ti čeljust dol pade. Re: Gen-i akcije - JaBK - 2.12.2018 jaz obračam sem pa tja obsesivno vse, kar se da lahko v neke objektivne enote. Hitro se opazi, ko so to cifre, še hitreje ko te cifre pomenijo denar. in moram reči, da me je spet zmotila šlamparija " zapravi vse taprišparano in še precej zraven". ne, ta primer je bil zato, ker gre za ENAK znesek. ne malo gor pa malo dol, kr živčna ratam... torej nazaj na temo, kateri ponudnik je na 4. decimalko ugodnejši. Re: Gen-i akcije - DELPHI - 2.12.2018 You're so vain You probably think this song is about you Če je imelo tisto prej mogoče nekaj malega veze s tabo, je po tistem nima nič. Razen po naključju. Re: Gen-i akcije - JaBK - 2.12.2018 pardon, dejansko glede na udeležence v tem pogovoru, sem mislila, da je bilo namenjeno direktno meni... moja napaka. |