PodSvojoStreho.net
Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna izolacija, TC in Eloblock (/showthread.php?tid=71285)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 26.1.2018

pentax sem gledal ta paket elektrike, v izracun porabe pa sem vseeno jemal 1kwh/0.10€..

Kaj si racunal vse v teh 2000k?

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - pentax - 26.1.2018

ja nakup opreme in priklop/montažo (el. in vodno povezavo vsega). Ni lih za 5 minut dela.

sassapo Napisal:Popson31... pozabljaš, da je v elobloku zgolj osnovna (šibka) obtočna črpalka katera niti v sanjah ne bo poganjala tvojega talnega gretja. Kretnica + dodatna črpalka vsaj 1-7, vse kar je potrebno v kotlovnici še postorit... Za jurčka ne bo šlo skozi. Meni je popolnoma vseeno kaj boš naredil, ampak na tvojem mestu bi pogledal za kakšnim LG kjer imaš za dobre 2.5k€ monoblok TČ z vgrajeno dovolj zmogljivo OČ, elektrogrelnike, vremensko regulacijo, zna pa tudi neodvisno greti tudi sanitarno vodo.
ps. Sem prepričan, da bi razliko v ceni pokril, če ne v prvi pa zagotovo v drugi ogrevalni sezoni.
ps. mi pa nikoli ne bo jasno zakaj nekateri delate pre - velike hiše za svoje zmožnosti, na koncu pa zmanjka denarja za osnovne stvari.

Evo ravnokar prihajam iz podjetja v MB ki med drugim prodaja eloblocke..sem jim opisal situacijo, kvadratura, izolacija bla bla in pa koliko bo talnega..povedal sem mu da bodo cevi v povprecju 8m/m2, v kleti in garazi malo manj 5m/m2, skupaj okrog 1700m cevi, kar bo 16 ali 17 vej..zakaj to pisem, zanimalo me je glede na kolicino ali bo obtocna crpalka zmogla..njegov odgovor je bil da brez problema in da se proda veliko teh peci, ki jih oni tud montirajo (montaza 130€ z ddv), v stanovanja, vikende, hise in zaenkrat se ni bilo tezav oz pritozb..sem vseeno vztrajal, ces da bo pec v kleti ce bo kljub temu zmogla do mansarde (cca 5m visine) brez kaksnih problemov..Odgovor isti kot prej, brez problema in da pac pec ima vse komponente ki so potrebne za normalno delovanje..Cena peci 6kw 550€, zunanje tipalo 22€, sobni termostat VRT 250 60€, ce narocim pri njih se montazo dobim na vse skupaj se 10% popusta, kar je na koncu cca 680€ z DDV. Za vse skupaj dobim tudi 24 mesecev garancije.. naj temu dodam se bojler 200€

PS: res me zanima TC s katero bi razliko v ceni pokril v sezoni ali dveh??tud ce gledam LG monoblock koncna cena s priklopom in montazo bo verjetno cez 4k..

PS: ogrevanje je res osnovna stvar brez katere ne gre, kar pa ne pomeni da ce ne vzamem TC da nas bo zeblo, tud eloblock ogreje in je dokaj komot zadeva..

In denarja hvala bogu se ni zmanjkalo lahko pa z zneskom ki bi ga zdaj dal za TC naprimer naredim druge stvari v bajti ki mogoce niso tako nujne in jih nebi pogresali in bi jih naknadno bilo tezje ali celo nemogoce izvesti..vir ogrevanja, v tem primeru eloblock, pa lahko kadarkoli brez vecjih posegov zamenjam za drugega, za TC naprimer..denarja nimamo neomejeno imamo neki buđet katerega se “moramo” drzat, pac kompenziramo kaj zdaj in kaj kasneje vseeno pa gledamo da bo bivanje v hisi enako prijetno ne glede na kompenzacije in da nobene stvari ne bomo pogresali, konec koncev se selimo na boljse Smile drugace se niti nebi..

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Poldee - 26.1.2018

Fino. Samo da bo res tako pa si zmagal.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - JaBK - 26.1.2018

@sassapo
Kako obtočno pa ima eloblock. Bolj svohotno kot je npr v mojem Paniju?

Kar se tiče zmožnosti, se mi zdi, da si ga narobe prebral. Ne gre za to da bi on bil rad spešl z neko hudo masino zunaj, on bi rad bil spešl s hišo... Ki je tok huda da jo je celo z eloblockom poceni ogrevati... Zato ni problem kamin, ni problem SE. Vse to je za status. Tudi eloblock...hvaležno je tudi to, da če se že zafrkne, bo poceni. Kako sezono malo večji račun, peč proda ali pa tud ne, saj je zastonj. Win-win situacija.

JaBK se leto nazaj si pisala da ce bi se se enkrat morala odlocit za nacin ogrevanja bi izbrala eloblock..sicer pa kamin je zelja ze v tej bajti ampak ni moznosti in je ze vracunan v buđet pa ce bo TC ali eloblock, lazje ga je zdaj nardit ko se nismo vseljeni kot pa potem preboje in svinjarijo delat..HI-FI sistem naprimer je mozno tud kasneje nardit ampak mas v bajti baustelo sploh ker bomo vse stemali v AB plosco in ne v knauf, torej je boljse zdaj, tud kaj se ostalega stroma tice lahko bi nardili osnovno za 2-3k pa je kasneje cez par let spet tezje “dograjevat” in “doinstalirat” vse to kablovje in cevi..eloblock za TC pa lahko kadarkoli zamenjam ali??kaj bi se rada vedla??pa ne gre se za fensi smensi ker ce bi se hotel kazat pred drugimi bi iz prve na cestno stran zunanjo enoto TC montiral ker baje je to danes IN in spesl ce hoces, kaj pa bomo mi meli v bajti pa nebo vsak videl, tak da si mimo vsekala in to dobro Wink

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - JaBK - 26.1.2018

Lahko da ga celo bom, ko gre TČ v maloro. Ampak ne zato, ker se mi racunica izide, ker se ne. Razlog ostaja enak. Takrat bosta na tapeti geosonda pa eloblock.

No meni pa se izide na dobo petih let..za dalje pa niti racunal nisem ker mi je jasno da TC popapa eloblock za salo Wink

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Sebek - 26.1.2018

In zakaj računaš na dobo 5 let? Misliš, da bi toplotna črpalka po petih letih tako odpovedala da bi mogel novo kupit in inštalirati?

Ne ne pravim da bo odpovedala, sej sem zgoraj napisal za kaj gre..raje teh 5-6k zdaj vlozim v bajto za stvari ki jih mogoce kasneje nikoli nebi iz taksnih ali drugacnih razlogov, ker lazje je vir ogrevanja zamenjat kot pa nekatere stvari kasneje dograjevat oz doinstalirat..

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - sassapo - 27.1.2018

Popson31 Napisal:
sassapo Napisal:Popson31... pozabljaš, da je v elobloku zgolj osnovna (šibka) obtočna črpalka katera niti v sanjah ne bo poganjala tvojega talnega gretja. Kretnica + dodatna črpalka vsaj 1-7, vse kar je potrebno v kotlovnici še postorit... Za jurčka ne bo šlo skozi. Meni je popolnoma vseeno kaj boš naredil, ampak na tvojem mestu bi pogledal za kakšnim LG kjer imaš za dobre 2.5k€ monoblok TČ z vgrajeno dovolj zmogljivo OČ, elektrogrelnike, vremensko regulacijo, zna pa tudi neodvisno greti tudi sanitarno vodo.
ps. Sem prepričan, da bi razliko v ceni pokril, če ne v prvi pa zagotovo v drugi ogrevalni sezoni.
ps. mi pa nikoli ne bo jasno zakaj nekateri delate pre - velike hiše za svoje zmožnosti, na koncu pa zmanjka denarja za osnovne stvari.

Evo ravnokar prihajam iz podjetja v MB ki med drugim prodaja eloblocke..sem jim opisal situacijo, kvadratura, izolacija bla bla in pa koliko bo talnega..povedal sem mu da bodo cevi v povprecju 8m/m2, v kleti in garazi malo manj 5m/m2, skupaj okrog 1700m cevi, kar bo 16 ali 17 vej..zakaj to pisem, zanimalo me je glede na kolicino ali bo obtocna crpalka zmogla..njegov odgovor je bil da brez problema in da se proda veliko teh peci, ki jih oni tud montirajo (montaza 130€ z ddv), v stanovanja, vikende, hise in zaenkrat se ni bilo tezav oz pritozb..sem vseeno vztrajal, ces da bo pec v kleti ce bo kljub temu zmogla do mansarde (cca 5m visine) brez kaksnih problemov..Odgovor isti kot prej, brez problema in da pac pec ima vse komponente ki so potrebne za normalno delovanje..Cena peci 6kw 550€, zunanje tipalo 22€, sobni termostat VRT 250 60€, ce narocim pri njih se montazo dobim na vse skupaj se 10% popusta, kar je na koncu cca 680€ z DDV. Za vse skupaj dobim tudi 24 mesecev garancije.. naj temu dodam se bojler 200€

PS: res me zanima TC s katero bi razliko v ceni pokril v sezoni ali dveh??tud ce gledam LG monoblock koncna cena s priklopom in montazo bo verjetno cez 4k..

PS: ogrevanje je res osnovna stvar brez katere ne gre, kar pa ne pomeni da ce ne vzamem TC da nas bo zeblo, tud eloblock ogreje in je dokaj komot zadeva..

In denarja hvala bogu se ni zmanjkalo lahko pa z zneskom ki bi ga zdaj dal za TC naprimer naredim druge stvari v bajti ki mogoce niso tako nujne in jih nebi pogresali in bi jih naknadno bilo tezje ali celo nemogoce izvesti..vir ogrevanja, v tem primeru eloblock, pa lahko kadarkoli brez vecjih posegov zamenjam za drugega, za TC naprimer..denarja nimamo neomejeno imamo neki buđet katerega se “moramo” drzat, pac kompenziramo kaj zdaj in kaj kasneje vseeno pa gledamo da bo bivanje v hisi enako prijetno ne glede na kompenzacije in da nobene stvari ne bomo pogresali, konec koncev se selimo na boljse Smile drugace se niti nebi..

Pozabil si na izdelavo kotlovnice. Boš sam napravil? Če je ogovor, da lahko tudi sam povežeš monoblok. Plačaš samo zagon, da imaš veljavno garancijo in dobiš subvencijo. Tisto, da bo OČ v elobloku dovolj za 220m2 talnega, pa lahko trgovci morda tebi prodajo. Če boš imel 0,5L pretoka po veji bo že veliko. Sicer pa probaj! Če boš samo zamenjal črpalko z močnejšo te bo pa verjetno motil šum, ker hidravlično takšen sistem nikakor ne bo deloval ok.
Na koncu te bo vse skupaj stalo 2k€, problem boš imel s priključno močjo, pa položnice ti verjetno ne bodo preveč všeč.
Res je, na lastni šoli se največ naučiš :wink:

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 27.1.2018

Cena montaze je 130€ kar pomeni priklop peci na pripravljeno centralno ogrevanje, vodna in elektro povezava in zagon..Torej ce pri njih vzamem pec pridejo in naredijo vse potrebno da bo pec delovala oz ogrevala.
Prikljucna moc bo 3x20 za 6kw eloblock in to bi naj bilo premalo??sem jih kar nekaj vprasal in bi naj bilo dovolj, tudi nekatere TC imajo vgrajene 6kw grelce pa to pomeni da ko se le ti vklopijo ne sme v bajti nic drugega socasno laufat oz ce, jim vrze varovalko ven??

Za OC prodajalec pravi da bi morala delat brez problema do zdaj kupci niso imeli pripomb, niti na tem forumu nisem zasledil da bi kdo pisal da je moral menjat OC za mocnejso pa prav tako ogrevajo 200m2 nekateri celo vec nekateri manj..

Glede porabe pa nebom trdil nicesar bo kaka bo, vem edino da hisa ni potratna in da glede na prebrano nekateri ogrevajo slabse izolirane hise, priblizno enako kvadraturo pa je poraba na letnem nivoju cca 6000-7000kwh na sezono..ce predvidevas da bo poloznica visoka (nevem kaj je za tebe visoka poloznica) potem takem bi s TC bila cca 2.5x manjsa? Verjetno se vedno visoka, predvidevam ker nevem priblizne cifre s katero ciljas na visoko poloznico..res je kvadratura velika ampak hisa ni potratna je NEH da ne recem ravno pasivna, ceprav glede na izracun je..ima ok izolacijo, orientacija je pravilna, okna locirana na juzno stran, rekuperator itd..

Bom vidli Smile

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 27.1.2018

In ko bom vir ogrevanja reseval za daljse obdobje bom najverjetneje vzel TC nekega srednjega razreda kar predvidevam da LG ni, ker bi ga potem velika vecina kupovala in vgrajevala, tud prodajalci in monterji bi ga ponujali (vecinoma se ponuja TC za +7k) pa nisem zasledil tukaj na forumu kaj dosti hvale za to TC..vecinoma se pise o njej kot neki zasilni resitvi za najmanj denarja to pa v praksi vemo kaj pomeni..ker cca 3k razlike med tem LG-jem in npr Hitachi-jem verjetno ni samo v imenu..nevem mogoce se motim..

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - MikMik - 27.1.2018

sassapo Napisal:Na koncu te bo vse skupaj stalo 2k€, problem boš imel s priključno močjo, pa položnice ti verjetno ne bodo preveč všeč.
Res je, na lastni šoli se največ naučiš :wink:
Če ti računaš 1320€ (2k€-680€) za montažo, ne pomeni da toliko računajo tudi drugi...

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - pentax - 27.1.2018

Ti bereš površno, povrh vsega pa še ne dojameš zadev tko da mute dej na on pa boš imel lepši dan.