![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 22.9.2014 Meni se ne zdi preveč prepihovanja, prej premalo kot preveč. Pa tudi ko sem spuščal noter mehurčke v tretji prekat je to vzelo čisto malo zraka, 1 mehurček na 3-5sek. Je pa res, da je vzdigovalo trde delce v tretjem prekatu. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 22.9.2014 Bosanoga, glede na to, da imaš samo dva ventila, eden prepihuje difuzorje, eden pa je namenjen tretjemu prekatu? Torej tega zapreš do konca, difuzorjev je odprt do konca in takrat ti nenormalno veliko pretaka iz tretjega v prvega? Sem to prav dojel? Vseeno bolje večji pretok, kot pa razpihovanje v tretjem. Večji pretok bo še poskrbel za tisto, kar mi nimamo, prezračevanje v prvem prekatu...... Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 22.9.2014 Berghaus tako je. Če zaprem prepihovanje mehurja v zadnje prekatu, mi je zraka "viška", tako, da se bistveno poveča povratni pretok. Če ta zrak nato z drugim ventilom preusmerim na difuzorje pa imam zaradi prevelikega prepihovanja težavo s penjenjem. Tudi sam razmišljam podobno. Najbolje zapret prepihovanje tretjega prekata. V drugem optimalno nastaviti, kar bo pač pokazal čas. Ostali zrak pa "pokasira" povratek. Re: MČN ROTO ECO 6 - men218 - 23.9.2014 Pozdravljeni Malo bi si sposodil vašo temo glede omenjene MČN. Do leta 2017 bomo morali imeti vsi MČN, kateri se ne bodo mogli priklopit na kanalizacijo. Mislim si uredit dvorišče, prej pa bi naredil "jamo" kamor bi dal MČN. Kako je z povoznostjo zadeve? Osebni avto ne kamijon. Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 23.9.2014 Jaz osebno v takem primeru ne gledam drugačne kot betonsko. Sicer če boš urejal dvorišče - vem da je mčn strošek, ampak da delaš oz pustiš "jamo" te po mojem spet precej stane in je najbolj smiselno zadevo dokončat v enem zamahu. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 23.9.2014 Stanje danes. še vedno nekaj plava noter, bom pustil da vidim če se sploh usede ali gre gor na gladino. Voda je pa še vedno rumena. [url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2Z/S2/1xTfwr7x/sam8818unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2Z/S2/1xTfwr7x/sam8818unichr("46")jpg[/img][/url] Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 23.9.2014 Izgleda kot mošt :lol: . Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 30.9.2014 Pozor za lastnike ROTO ECO 6 letnik 2010!!! Berghaus Napisal:Sosed pa ima trenutno probleme. Crknil kompresor, po lastnikovi krivdi, bil obljubljen prejšnji teden (mimogrede, ste vedeli, da zmene stane 250 evrov??), pa ni blo sploh. Zdaj so ga naročili preko gradbene trgovine. Čistilno imajo že preko 10 dni brez prezračevanja, me prav zanima, kaj bo notri, ker bom kompresor priklapljal jaz. Ščipalke za nos obvezna oprema :-) Moj mail, ki sem ga poslal nekaj minut nazaj! [i]Stane Berghaus <berghauss@gmail.com> 19.49 (pred 13 minute) Za Roto, info Pozdravljeni! Smo lastniki ROTO ECO 6, z zagonom dne 14.07.2010, številka izdelka 7759, čistilna naprava postavljena na lokaciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx. Malce več kot dva meseca nazaj je pri sosedih crknil kompresor ECO 6 čistilne naprave. Zadeva vam je poznana, novi je bil naročen preko podjetja Obnova, lastniki so nanj čakali 2 meseca (!!!). Ta kompresor smo odprli. Vzpodbuda so bile besede vašega serviserja, da so ti kompresorji neuničljivi, da je to nemogoče. Notranjost? Popolnoma razpadle membrane, notranjost kompresorja zasuta z gumijastimi in kovinskimi opilki, kovinske podložke membran popolnoma raztrgane, zvite, skratka zdemolirane. Za soseda ne vem, kako je skrbel za čistilno napravo (tehnični podatki sledijo, ko mi dostavi tehnično mapo), vem pa zase, kjer je prekat kompresorja redno čiščen, prav tako redno čiščenje filtra kompresorja in je na današnji dan praktično tak kot nov. Za določene stvari, ki niso ravno dva evra, sem pač picajzlast. Danes zjutraj kompresorja nisem slišal. Prav tako ne popoldne, ko sem prišel domov. Takoj sem odprl pokrov čistilne naprave, izklopil časovno stikalo in ga ponovno vklopil. Nič. Priklopil kompresor direktno na napajanje, nič. Odprl kompresor, popolnoma isto kot pri sosedu!!!! Novi kompresor stane 250 evrov! To ni strošek, ki ga oglašujete! To ni strošek, ki ga reklamirate na Celjskem sejmu! V naši neposredni bližini sta še dve vaši enoti. Zreklamirane iz moje strani, enoti, postavljene na mojo pobudo. Trenutno mi je nerodno pred sosedi...... Enostavno vprašanje, koliko in kdaj?? Moja kontaktna številka: xxxxxxxxxxxxx[/i] S temi kompresorji je nekaj hudo narobe. To je četrti za katerega vem v zadnjih 4 mesecih, vsi isti letnik. Popolnoma isto stanje. Kako se bo Roto lotil tega, bom sproti obveščal. lp Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 30.9.2014 Bom videl če bo serviser kaj seznanjen s tvojim primerom? Kje se nahajajo membrane. Sem do sedaj samo filter očistil in snel pokrov? Katere vijake jepotrebno odvit, da prideš do membran? Ali je potrebno kakšno posebno vzdrževanje? Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 30.9.2014 Welcome to Slovenia bi lahko napisal. Bom še počakal, imam pa slab občutek. Za tolažbo - zavod za varstvo potrošnikov se komu neumno bere, je pa že precej stvari rešil v prid "navadnim državljanom". Držim pesti! Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 30.9.2014 Nope, kompresor velja za neuničljivega, vsaj s strani serviserjev. Edini servisni napotek s strani proizvajalca je čisti filter. Očitno gre tu za neko tehnično napako, kajti notranjost kompresorja je zdemolirana. Dobesedno. Kompresor se odpre, ko odviješ spodnje 4 vogalne vijake, otročarija. Odviješ in potegneš zgornji del plastike stran. Tako kot pri sosedu, se je tudi pri nas, ob odprtju dobesedno vse vsulo ven v prahu in ostružkih. Glede na temperaturo kompresorja, dobro, da se ni vse skupaj vžgalo. In če je bil naš vroč, smo sosedovega morali pustiti eno uro na travi, ker se ga ni dalo prijeti, da bi ga odprl. Ne predstavljam si te zadeve v hiši.......Takoj ko sem odprl pokrov, vonj po zažganem, zato mi je bilo takoj jasno, kaj je narobe. Edit: Samojed, sem toleranten, precej stvari razumem, se zgodijo. Ko pa se počutim nategnjen, pa zmešam precej dreka. In trenutno sem precej in, če veš kaj mislim. Zjutraj počakam do devetih, potem pa začnem. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 30.9.2014 Moj pokrov je kovinski full težek, a odvije se še vijake na notranji plastiki? Imam občutek, da bomo sedaj ugotovili, da imam različne kompresorje. Bom jutri poslikal mojega. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 30.9.2014 Moj pokrov kompresorja je plastičen. V glavnem, kompresor obrneš na glavo in naš ima v vsakem vogalu vijak. Te štiri odviješ in to je to. Kakšna slikca jutri, danes je liga prvakov :-) Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 30.9.2014 Ok jutri poslikam tudi jaz. Mojega odviješ z vrha in je kovinski ful težek pokrov. Filter je na vrhu. Notri pa je vse zaprto. Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 30.9.2014 Pri moji črpalki, o kateri sem pisal tule: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=52372&">viewtopic.php?f=6&t=52372&</a><!-- l --> sta bili pravzaprav le strgani obe membrani. Tam je tudi Popravila na domu zapisal, da naj bi črpalke živele nekje 10000 ur. Podiranje ni bilo komplicirano - par vijakov, pa si noter. Ampak kaj dosti ne pomaga, ker so membrane 'dedicated' in je totalni no-go, da bi jih naredil sam (razen, če bi se lotil kalupa in zatem še kake vulkanizacije - pa še guma ni čisto navadna). Moj serviser tudi ni imel kakršnih koli rezervnih delov - cela pumpa al pa nič - so bili pa Čehi čisto ustrežljivi - le online prodaje nimajo (oz. je takrat niso imeli). Sem pa našel rezervne dele tudi tule (čeprav je iz zda, bi znalo biti hitreje, kot od naših preprodajalcev): <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.septicsolutions.com/SepticAirPumpRepairParts/AlitaLinearRepairParts.html">http://www.septicsolutions.com/SepticAi ... Parts.html</a><!-- m --> |