PodSvojoStreho.net
Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Dimenzioniranje TČ in njena izbira (/showthread.php?tid=58793)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - JaBK - 18.1.2016

Vsak je nekomu lokal'c...

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Fantocci - 18.1.2016

In lokalc (če je dober) se ponavadi ob napaki hitreje odzove kot neka fensi šmensi firma, ki ima sedež 100km stran.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - telmos - 18.1.2016

Zakaj jo pa mora glih vodovodar? Ne razumem najbolj teh relacij. Če bi se sam odločal bi vzel nekoga z izkušnjami.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Sivka - 19.1.2016

Jaz imam Daikin Althermo 6 kW in sem z njo zelo zadovoljna že tri leta. V začetku smo preštudirali navodila, vse nastavili in zdaj dela brez problemov. Če želiš izvajalca, ki jo je meni montiral, mi oiši na zs. Gre po celi Sloveniji brez problemov.
Zelo pimembno je, ne samo, katero napravo izbereš, ampak tudi kdo ti jo montira. Ker nekateri monterji so totalno zanič in jim je vseeno, kako boš shajal z napravo. Pomembno jim je samo da prodajo. Zato izberi pravega monterja!

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - JaBK - 19.1.2016

zakaj pa zdaj na ZS kar naenkrat?

meni jo je pa en vodovodar. ali je morebiti centralar, ki tudi vodo razpelje? Kdo bi vedel? Povsod vedno vse naredi, načeloma ne dela vode, če ne dela centralne. tako da morebiti je centralar, ki tudi vodo napelje. hmmm...

Zato pa ti delajo grelci namesto TČ! :lol:

tako je. zato imam manjšo TČ (5kw) na bistveno večji kvadraturi (ekvivalenta 255m2), vodo celo grejem s TČ, nimam bojlerčka in v sezoni porabim 4500kwh za TČ (od tega skoraj pol za vodo). Ogrevam na 23 stopinj in vodo točimo, da je veselje. ti si brez bojlerčka porabila 1730kwh (kot si enkrat napisala) pa šparaš na vsakem koraku, pa kurilnica te je kljub subvenciji najbrž prišla dražje kot mene...

kljub grelcem... kdo je koga, da se je grelcem treba ogibati? čeprav roko na srce telmos niti ni toliko zelo proti (kolikor se spomnim iz postov), zelo rad pa najbrž ustreže fobiji. Sem šla pa za tebe pogledat decembrsko bilanco. sploh današnjo, ker je bilo pri nas danes ene -13. Grelci so morali pomagati. porabili so 1,1kwh, kar znese 0,12€. skupaj v decembru pa 3,3kwh (0,35€). pa to dodaj k vrtoglavim 2,2kwh od prej v tej zimski sezoni. raje sploh ne računam,...

zdaj ko sva glih ena na ena, te lahko spet vprašam - koliko je bila TČ (samo mašina)? opcija s hlajenjem ali ne?

Čeprav se imaš za najbolj pametno tu gor, pojma nimaš!
Kdo pa si ti, sveti Peter ali ISIS, da bi jaz tebi morala dajat svoje podatke! Dam jih tistim, ki jim jaz hočem!

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Poldee - 19.1.2016

Chick fight? C'mon :-)

ja pol pa tako reč. vedno ponikneš, ko vprašam, pa se mi je zdelo, da ne po nesreči, ampak lahko bi bil pa slučaj (lahko bi bil, zakaj ne), pa zato potem vsakič vprašam. drugače pa nikarte se razburjati, v tem življenju ni nič treba, razen umret.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - paulito - 19.1.2016

Moja ponudba za Daikin 6kw z 180l bojlerjem je okroglo 4000evr brez ddv-ja.
Brez montaže.
Mislim da je ponudba nepremagljiva.

nepremagljiva za daikin?
TČ tudi hladi?
je to integriran bojler?

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - paulito - 19.1.2016

Ima pri nazivu Daikin še pripisano številko ERLQ006CV3, ki je ista kot pri bolj znanih ponudnikih .Tako da mislim ,da gre za isti model kot pri drugih kjer je cena skoraj za jurja višja. Nisem ga kontaktiral za bolj konkretne podatke, ker dobim Dimplexovo 9kw z večjim bojlerjem za nekoliko več in bom se verjetno odločil za slednjo.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - xavi - 2.5.2016

Merlin1 Napisal:
Krištofer Napisal:Torej potem v rangu Thermie G3 ni nobene kljub izmenjevalcu in to da je posledica do 2 stopinje C hladnejsa voda. Druge crpalke nimajo taksnega izkoristka? Tudi Alpha ali Viessman ne? Gledam tudi Vaillant geotherm.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Pri Viessmannu je obvezen pred izmenjevalec, ravno tako pri vseh ostalih voda - voda TČ, katere servisiram. Kolikor sem seznanjen ga sedaj tudi pri Dimpexu prakticirajo. Izgubljeni 2C sta malo proti temu koliko je lahko škode brez. COP pri VV napravah je brez težav nad 5, klub pred izmenjevalcu. Voda mora bit toplejša od 3C pred izmenjevalcem.

Pred izmenjevalec ni obvezen v primeru, da je voda iz zajetja cerificirana kot pitna. Tako po čistoči, kemični sestavi in brez primesi kovin.
Malo berem to že opuščeno temo, kjer pa je napisanega marsikaj zanimivega.
Zanima me, zakaj bi temp. na predizmenjevalcu padla za 1,2, 3 C, če se predizmenjevalec nahaja v prostoru, ki je toplejši od vode iz vrtine in zakaj je v takem primeru potrebna dodatna obtočna črpalka.
Kako je z čiščenjem toplotnih izmenjevalcev namenskih sistemov voda-voda?

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - alanford - 2.5.2016

xavi Napisal:Zanima me, zakaj bi temp. na predizmenjevalcu padla za 1,2, 3 C, če se predizmenjevalec nahaja v prostoru, ki je toplejši od vode iz vrtine ?
Brez temperaturne razlike ni prenosa toplote.

Sent from Xtouch using Tapatalk