PodSvojoStreho.net
Zubadan - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zubadan (/showthread.php?tid=16842)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Re: Zubadan - Heisenberg - 21.1.2018

Če govoriva o parametru krivulja, nižje kot 1 ne gre :/

Sicer pa malo apdejta, kako je danes.. TČ sicer večji del dneva, zaradi sončnega vremena ni delala. Se je pa pred kratkim zagnala in zdaj pri 2.5C zunaj, segreva TČ nekje na 33-34C, medtem ko je temperatura v prostoru 23.4. Meni osebno za vsaj 0.5 preveč.

Re: Zubadan - sassapo - 21.1.2018

Hm... ne vem zakaj ne bi šla niže? Navadno velja, da je za srednje izolirano hišo na talnem nastavitev krivulje med 0,3 in 0,5. Na radiatorjih 0,5 - 1.0 Seveda so vrednosti okvirne, odražajo pač neko povprečje

Re: Zubadan - Heisenberg - 21.1.2018

Ne vem zakaj, vendar ne gre. Ko pridem do 1 in zelim nizje, me vrze nazaj na najvisjo vrednost, ki je 3. Spet poudarjam, da je tako pri parametru krivulja v osnovnih nastavitvah. Ce grem v servisne nastavitve ni parametra krivulja ampak vzporedni premik in korekcija nagiba. Nc jasn...

Re: Zubadan - labelsm - 22.1.2018

Imam enako napravo je sila enostavna ...To kar pomeni krivulija je zgol za zeljeno nihanje sistemsek vode , torej lahko nastavljas 1 ali 2 ali 3 ... Najbolje je imeti na 2 to pomeni ko bo tc prekoracla DV za 2 °c jo izklopi in ponovno vklopi, ko pade za 2 °c v tem obmocju tudi najlepse komunicira z zunanjo enot saj ti procenti ko jih vidis na displeju so bolj stabilni ... Sedaj ko imas na 1 pa se vse dogaja bolj hitro .[WHITE SMILING FACE][WHITE SMILING FACE] Krivulija se pa njaprej niža na vsporednem premiku in je bolj strma bolj ko hoces delat polozno jo pa popravljas preko korekcije .!

Poslano z mojega LG-H850 z uporabo Tapatalk

Re: Zubadan - Heisenberg - 22.1.2018

@labelsm

Hvala, zdaj je stvar že bolj jasna. Upošteval te bom in nastavil krivuljo na 2. Vzporedni premik sem premaknil na -1, nagib pa naj bo zaenkrat na 0.

Zanima me še ali je smotrno znižati željeno prostorsko temperaturo (katera je zdaj nastavljena na 22.5) glede na to da TČ temp uravnava glede na zunanjo temperaturo? Ali pri tej nastavitvi sploh upošteva notranje tipalo? (kajti do zdaj ga ni, saj je v prostoru 1 stopinja več kot je nastavljeno...). In še, ali se pri tem načinu splača (ekonomsko gledano seveda) da TČ dela po časovnem urniku ali da deluje ves čas?

Hvala vsem za pomoč Smile Eni smo pač telebani, jaz sem se evo šele po 3 ogrevalnih sezonah odločil malo poigrati s TČ

Heisenberg Napisal:@labelsm

Hvala, zdaj je stvar že bolj jasna. Upošteval te bom in nastavil krivuljo na 2. Vzporedni premik sem premaknil na -1, nagib pa naj bo zaenkrat na 0.

Zanima me še ali je smotrno znižati željeno prostorsko temperaturo (katera je zdaj nastavljena na 22.5) glede na to da TČ temp uravnava glede na zunanjo temperaturo? Ali pri tej nastavitvi sploh upošteva notranje tipalo? (kajti do zdaj ga ni, saj je v prostoru 1 stopinja več kot je nastavljeno...). In še, ali se pri tem načinu splača (ekonomsko gledano seveda) da TČ dela po časovnem urniku ali da deluje ves čas?

Hvala vsem za pomoč Smile Eni smo pač telebani, jaz sem se evo šele po 3 ogrevalnih sezonah odločil malo poigrati s TČ
Najprej me zajima ali imate talno ogrevanje ali radjatorje ... Ocitno nimate nastavleno da vam uposteva se notranjo temperaturo ! Lahko delate poljubne nastavitve torej samo po notranji T , samo po zunanji T ali pa uposteva vse torej NT in ZT v tem primeru celo sama malo popravlja krivulijo in skusa cim manj odstopat od zeljen NT . Seveda pri talnem gretju so lahko odstopanja malo vecja zato mi ze rocno probamo cim bolj nastavi krivulijo ki vam ustreza...

Re: Zubadan - Heisenberg - 22.1.2018

Do zdaj smo imeli kombinacijo, torej po zunanji in notranji. Ker pa, smotan kot sem, nikakor nisem znal naštimati krivulj da bi nam bilo udobno sem preklopil na regulacijo samo po zunanji temp. Naenkrat nam je ratalo luštno, čutiti je bilo topla tla, žena zadovoljna... dokler ni ratalo malo prevroče.

Da, imamo talno, ogrevamo tri etaže, cca 150m2.

Heisenberg Napisal:Do zdaj smo imeli kombinacijo, torej po zunanji in notranji. Ker pa, smotan kot sem, nikakor nisem znal naštimati krivulj da bi nam bilo udobno sem preklopil na regulacijo samo po zunanji temp. Naenkrat nam je ratalo luštno, čutiti je bilo topla tla, žena zadovoljna... dokler ni ratalo malo prevroče.

Da, imamo talno, ogrevamo tri etaže, cca 150m2.
Ja polj pa je najbolje pustit samo po zunanji ... Sedaj pa samo krivulijo nizate ce je kaj izolacije bi sedaj morali imet pod 30 °c ... Ce ste naredili samo vsporedni premi bo ostala malo bolj strma ... Z korekcijo jo pa delate bolj polozno Natančno ki pa je pri talnem zelo dobrodoslo... Torej pri +5 zunanje ima krivulija precečišče bi morali zadet vas DV samo z vsporednim premikom vse kaj se polj kasneje ureja ker vam je recimo pretoplo pa korigirate z korecijo torej delate bolj polozno krivuliho...

Re: Zubadan - Heisenberg - 22.2.2018

Imam problem, tc mi mece ven... Izpise se Alarm Ni pretoka.ogrevanje SV deluje, prostorov pa ne. Glede na to da prihajajo mrzli dnevi sem kar malo panicen, saj crpalka od vceraj ne dela in se hisa ohlaja. Je kak mojster pripravljen pomaggati, placam seveda. Sem iz okolice Grosuplj (Smarje sap).

Lp

Re: Zubadan - azuprej - 23.2.2018

Odpri še kakšen radiator ali zanko talnega, da boš dosegel dovolj pretoka?! Mislim da Zubadan zahteva nekih 80 l pretoka (za več kot 20 nisem falil?)... Probaj in sporoči.

Re: Zubadan - Energetik81 - 23.2.2018

Heisenberg Napisal:Imam problem, tc mi mece ven... Izpise se Alarm Ni pretoka.ogrevanje SV deluje, prostorov pa ne. Glede na to da prihajajo mrzli dnevi sem kar malo panicen, saj crpalka od vceraj ne dela in se hisa ohlaja. Je kak mojster pripravljen pomaggati, placam seveda. Sem iz okolice Grosuplj (Smarje sap).

Lp
Crknila obtočna? Ali merilnik pretoka?
Sicer pa brez panike, pejt v baubava po par 2kW kaloriferjev, ki so po 10€/komad, boste zihr na toplem.

Re: Zubadan - Heisenberg - 25.2.2018

Smo uredili, hvala

Se je pa zabasal filter trdih delcev. Ne mores vrjet, malo spiranja pod vodo in tc dela ... in to veliko bolje kot prej, tako da sem krivuljo ze dvakrat znizal. Ocitno so pretoki bili ze tok svoh.

Re: Zubadan - Samograditelj - 26.2.2018

Rešitev iz zagate!
Pred pričetkom odločitve kakšno toplotno črpalko bom vgradil, sem premalo prebral vse zapise na forumih. Časovno sem bil omejen, jesen je bila tukaj objekt je potreboval ogrevanje, to je bil razlog, da sem izbral monterja, ki je obljubil hitro montažo. To je bila odločitev za mojstra Hauptmana in PUHZ-SHW80YAA in ORCA. Sem že dobil priporočilo, da verjetno to ne bo dobra odločitev, vendar stvar je bila že v izdelavi.
Sedaj pa sem zamrznil. Zunaj je res -11 ogreva mi samo toplo vodo, vsaj tako izgleda. (moč 57 % ). vendar temperatura SV bi naj bila 40 st. Sedaj je samo 33 st.
Kako je z ogrevanjem, kurim na drva. Kakšna sreča, da me niso pregovorili, da bi odstranil peč na drva.
Kako se umaknit iz tega. Povabilo monterja, da kaj sanira, je to sploh možno? Kolikšen del krivde je moj, kolikšen izvajalca? Kdo posreduje v takšnih primerih. Ima obrtna zbornica kakšno posvetovalno telo?

Re: Zubadan - Energetik81 - 26.2.2018

Kaj če bi kaj napisal o svojem objektu in sistemu ogrevanja...

Re: Zubadan - Samograditelj - 26.2.2018

Moj sistem je sestavljen iz talnega in radiatorjev.
Imam peč na drva, h kateri je dodatno paralelno priključena TČ, ki ima eno vejo še napeljano v bojler za sanitarno vodo. Načeloma bi naj TČ prvo poskrbela za toplo vodo in potem za ogrevanje. Sedaj ne uspe segreti niti vode.
Pri ogrevanju je vedno na prvem mestu talno, zraven delujejo radiatorji, ki so dodatna fina regulacija.
Ja hiša je velik porabnik toplote, saj je stara in trenutno še ni do kraja izolirana. Samo pod talnim.
Ima 80 m2.Trenutno je sistem za ogrevanje premale moči, ko bo vse izolirano, verjetno ne bo potrebe po peči na drva. Sedaj je glavna "moč" za mrzle dni, peč. Ampak, da ne da "nič" moči za ogrevanje, to pa je premalo.