![]() |
|
Gen-i akcije - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Gen-i akcije (/showthread.php?tid=71341) |
Re: Gen-i akcije - DELPHI - 26.11.2018 Lust Napisal:Or am I missing something. Ja. Sobote, nedelje in praznike. Re: Gen-i akcije - xavi - 26.11.2018 Sam svojo izklapljam ponoči, izključno zaradi hrupa. Tako, da mi ET trenutno ustreza, čeprav imam zdaj, ko so mi montirali digitalni števec možnost takojšnjega prehoda na dvotarifni sistem. Re: Gen-i akcije - Afnogunc - 26.11.2018 Sem že drugje naročil elektriko, ker je Gen-I postal "družbeno odgovorno podjetje". Re: Gen-i akcije - hector - 26.11.2018 in kaj imaš proti prekinitvi sponzoriranja fakenews medijev? Re: Gen-i akcije - Lust - 26.11.2018 Afnogunc Napisal:Sem že drugje naročil elektriko, ker je Gen-I postal "družbeno odgovorno podjetje". Kaj to pomeni? Re: Gen-i akcije - kadotr - 26.11.2018 Mogoče Logo ali kaj drugega? Prosim za pomoč, prihranjeno bomo zapili, če ne drugega z vodo... Re: Gen-i akcije - Anonymous - 26.11.2018 xavi Napisal:Sam svojo izklapljam ponoči, izključno zaradi hrupa. Tako, da mi ET trenutno ustreza, čeprav imam zdaj, ko so mi montirali digitalni števec možnost takojšnjega prehoda na dvotarifni sistem. Zdej ti števec kaže VT, MT, skupaj porabljeno. Lahko spremljaš. Jez s telefonom poslikam . Če porabiš VT več kod 70% se ti splača ET sicer si na boljšem na dvotarifnem merjenju. Preverjeno. Lp. Re: Gen-i akcije - Gasper123 - 27.11.2018 Ni čisto povsod 70%, je bolj od 65% do 74% odvisno od paketa. Na teden, če gledamo 24/7 je pa: - MT 5 dni x 8 ur + 48 ur (vikend) = 88 ur + prazniki - VT 5 dni x 16 ur = 80 ur Pri nas kjer smo čez teden vsi po službah/vrtcih/šolah je itak največja poraba za vikend. Glede ogrevanja, če se greš nočne redukcije in če se zjutraj želiš zbuditi v topli hiši, je itak treba ogrevanje zagnati pred 6h zjutraj, tak zagon zjutraj pa pokuri kar nekaj elektrike. Re: Gen-i akcije - xavi - 27.11.2018 Dejansko novi digitalni števec mi omogoča primerjavo med MT in VT, čeprav plačujem ET. V oktobru je bilo točno 10 kwh v korist MT, seveda pa oktober in skoraj polovica novembra zaradi toplega vremena nista bila relevantna. Bo treba počakat december in se potem odločit za dvotarifni sistem. Definitivno pa to drži, da po nočni redukciji je kompenzacijo dobro naredit vsaj kakšno uro prej, preden preklopi na dnevni tok. Re: Gen-i akcije - timi11 - 27.11.2018 kadotr Napisal:Vugavo, sem tudi jaz prečekiral druge ponudnike. Še vedno je Gen I najugodnejši. Novo akcijo čakam, od 1.8. bodo računali po polni tarifi. Ne vem no če bo to držalo. Meni kažejo številke drugače. ugodnejše od Geni toplotne črpalke ali najnovejše Jesen 2018/1 so sledeče: Petrol Zvestih 7 in vse ostale(10,15,20,25,30) tudi za nove naročnike "Preklopi na štrom" je bolj ugodna.( brez bona za 20€) Tudi Telekomove "Toplotne črpalke" in "brez skrbi" sta spredaj. Cene sem vnesel v excel razpredelnico,ki jo je pred nekaj časa objavil alanford. Re: Gen-i akcije - hisamiha - 28.11.2018 Afnogunc Napisal:Sem že drugje naročil elektriko, ker je Gen-I postal "družbeno odgovorno podjetje". Tudi mi smo odpovedali GEN-i plin in elektriko. Tudi precej znancev ima to v planu. Re: Gen-i akcije - hector - 28.11.2018 če je to razlog, se mi res smilite... vsi po vrsti Re: Gen-i akcije - Fery - 28.11.2018 Itak, da je razlog nižja cena. Čeprav tudi načelnost podpiram. Mogoče še bolj kot ceno. Jaz sem kar na Gen-i, nesubvencionirano. Bodo maja morali kar nekaj denarja dati nazaj. Re: Gen-i akcije - Afnogunc - 28.11.2018 Samo zaradi cene še letos ne bi Gen-i menjal za Telekom, ampak da se gredo politiko in lezejo v r** oblastnikom, je pa zame preveč. Oni naj bi bili gospodarska družba in naj bi zasledovali le poslovne interese. Sicer je pa to njihov problem, sam bom svojega rešil z obiskom druge trgovine. Re: Gen-i akcije - hector - 28.11.2018 Nihče nikomur ne leze v rit, ampak če je to tvoj vidik, je verjetno tudi domet... |