PodSvojoStreho.net
Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna izolacija, TC in Eloblock (/showthread.php?tid=71285)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Poldee - 25.1.2018

Ma, mene zanima kako bo pri tebi. Ce smo ze tolko 'nasrali' glede tega.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 25.1.2018

Bom porocal vsekakor..racunam okrog 700-800€ ogrevanje plus voda.. na sezono Smile

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - gape - 25.1.2018

Ocena za toplo vodo/ leto, cca 200€ z namensko TČ.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - sassapo - 25.1.2018

Imaš veliko hišo, ne vem če ti bo šla računica skozi. Odvisno kakšno temperaturo boš vzdrževal v notranjosti.
Ti pa povem, da si lahko zelo hitro na 1.500€ ali celo več letno. Jasno, boš prišel skozi ceneje če boš šparal.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 25.1.2018

uu sassapo zdj si pa dregnil.... Smile

Itak da je lahko ce bi pec delala 24h na 6kw..cez dan racunam na 21-22 s pribitki ponoci termostat na 19 Wink

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Poldee - 25.1.2018

Popson: ti zelim toliko, kot pravis. Pojma pa nimam niti najmanjsega kako bo.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - sassapo - 25.1.2018

Zakaj? Tudi sam sem uporabljal v času gradnje električno gretje (fasada narejena) Samo za januar 2011 sem dobil 230€ položnico za 120m2 greto na cca 20°C brez sanitarne vode jasno. Če tukaj odbijem cca 40€ za razsvetljavo in električno orodje je še vedno precej.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - JaBK - 25.1.2018

Popson31 Napisal:JaBK boljse izolirano kot moja hisa mislis? 25cm fasad, klet pod plosco 5cm nad 15cm, pod estrihom pritlicje in mansarda 8cm, streha posevnina 30-35, ravnina 35-40, okna U 0.7, vrata 1.1. Izracun je naredila izobrazena oseba iz tega podrocja Wink

če ima gor ogrevano stanovanje, pa spodaj ogrevano pa še pri strani, imaš lahko še tako dobro deko, pa bo slabše. izolirano sem zato dala v narekovaje. a sem prav prebrala, da je to neko sredinsko stanovanje? pa še 4x manjše. slab primeri si izbral.

kar se tiče izračuna, je super, da imaš nekoga takega, zato pa pravim, da naj ti "popravi" na dejansko stanje. PHPP izračun upošteva neke določene standarde in pri nas ljubljansko podnebje. Naj ti da notr mariborsko, če ima podatke. pa če boste imeli kaj več kot 20 stopinj notri, tudi. pa če veste čimveč uporabnih podatkov, kot je poraba elektrike za gospodinjstvo znotraj ovoja (to si nekje nekaj pisal), za SV ne veš, pa pač tukaj vzame pavšal... teh malenkosti je polno, izračun lahko konkretno spremenijo. standardi so zato, da se lahko zadeve da na skupni imenovalec za primerjavo, ampak tebe najbrž bolj zanima, koliko bo potrebovala hiša v kateri boste vi živeli s svojimi navadami. in če imaš nekoga, ki ti pri tem lahko pomaga, to izkoristi.

Clovek se ukvarja s tem in verjemi da je vnesel vse potrebne podatke da smo dobili rezultat kot ga imamo..jaz ga ucit ne mislim ker se na te zadeve ne spoznam..posredujem lahko samo dobljen rezultat..sicer pa na koncu koncev je itak vseeno ce je pasivna ali NEH se vedno jo moram ogrevat pa naj bo to TC ali eloblock..dejanska poraba bo znana sele naslednjo zimo Wink. Pa tudi ce bo 1200€ na leto je to 6k + 1k eloblock skupaj 7k, s TC v petih letih sem na +8k.. pa sem zdaj racunal pri eloblocku maximum torej pec laufa v eno, pri TC pa minimu ceno za kwh elektrike 0.035€ COP 3, pa je tud v praksi vedno tak?

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - JaBK - 25.1.2018

OK, ker se ne spoznaš, še enkrat...

PHPP izračun ti lahko naredi tisti, ki si ga je izmislil, torej ga res obvlada, vendar bo dal notri podatke, ki so se arbitrarno določili za nek standard. namen je dati vse hiše na isti imenovalec in jih potem lahko med seboj primerjaš. kaj boš ti v bajti počel, pa veš samo ti. in mu to povej. in ti bo lahko še kaj bolj uporabnega dal. če že hočeš. po PHPP imam tudi jaz manj kot 1,5L hišo. Ko notri spremenim vse, kar je treba, da prezrcalim v izračune dejansko stanje (koliko štroma porabimo, ogrevanje na 23 namesto na 20 stopinj, prezračevanje z dejanskim izkoristkom rekuperatorja, ne iz specifikacij ipd itd) potem je hiša že bliže 3L. tega ti ta največja perla ne more izračunati, če mu ti ne poveš, kaj bo pri vas drugače kot v standardih. torej vsak izračun je dober le toliko, kot so dobri vstopni podatki.
če imaš nekoga, ki to obvlada in ti je pripravljen pri tem pomagati, ne razumem, zakaj tega ne izkoristiš. toliko preračunavaš, a v biti niti ne veš, s koiiko pravilnimi vstopnimi podatki operiraš.

JaBK ocitno se ne razumema..ta ki mi je delal izracun razpolaga z vsemi podatki ki so potrebni za izracun nase hise. Res pa je da podatkov nismo spreminjali v nedogled..

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - DELPHI - 25.1.2018

Mene pa prav fascinira, da se toliko ljudi, ki jih imam za razumne, na toliko (skoraj 30) straneh ukvarja z enim pikzigmarjem, za katerega ti ni jasno kako je prilezel cez obvezno solstvo.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 25.1.2018

:lol: :lol: :lol:

DELPHI Napisal:Mene pa prav fascinira, da se toliko ljudi, ki jih imam za razumne, na toliko (skoraj 30) straneh ukvarja z enim pikzigmarjem, za katerega ti ni jasno kako je prilezel cez obvezno solstvo.

Ocitno to leti na mene..naj ti razlozim ne rad se izpostavljam ampak ko sem izzvan pac povem svoje..

Solo sem koncal zelo uspesno, diplomiran na fakulteti za promet zraven tega da uspesno ze nekaj let vodim podjetje z 12 zaposlenimi, star sem pa sele 31 let. Predvidevam da si starejsi od mene res me zanima ce si kaj dosegel v zivljenju razen tega da si kupil toplotno crpalko?? Nevem ce je forum namenjen temu ampak ti meni jaz tebi Wink