![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 9.11.2017 Res ne vem kdo je začel bluzit s temi 350 kW, 350 kW bodo samo hitre polnilnice ob avtocestah pa še to samo na lokacijah kjer je taka moč sploh možna, parkirišča v mestu in domače polnilnice bodo mnogo počasnejše, kot sem že pisal doma bo večini zadostovalo zgolj 2 kW, nekateri bodo zaradi veliko prevoženih km (40k km letno) primorani investirati tisočaka v 11 kW domačo polnilnico, big deal. Več kot 22 kW pa doma ne bo imel nihče, ker je to preprosto povedano overkill. Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 9.11.2017 Ti lahko na eno cev dovolj debelo za 10 daš 100 pip. To ne pomeni, da boš iz 100 sočasno odprtih pip dobil 100x več vode, kot če odpreš le eno pipo. Imaš pa možnost, da pipo odpreš na različnih mestih- pač tam kjer trenutno rabiš vodo. Tako tudi vse 350 kW polnilnice ne bodo sočasno obremenjene s polno močjo ampak bodo lahko nudile le toliko energije, kot trenutno omogoča omrežje. Če bo sočasno delalo npr. 10 polnilnic, bodo lahko vsi priključeni avti polnili s 350 kW, če pa jih bo delalo 100 pa bodo vsi priključeni avti polnili s 35 kW. Re: Moja vizija električne mobilnosti - izotop - 9.11.2017 Najbrž jih tudi ne bo 30.000.000 kolikor je potencialnih fen frizur samo v Nemčiji(ostala dva spola nista vključena)? Izjava, da "to ne bo imelo efekt na omrežje" ni moja. Seveda ga bo imelo, ne bomo pa zato v temi. omrežje pokriva vse te glave in frizure, polnilnice bodo dodatna obremenitev (nasploh poraba elektrike raste, kljub recimo upada demografije v evropi). in to zelo konkretna obremenitev, če res hočemo vsi biti na štromu 2030. merklica je prepovedala nuklearke, ves tisti silni veter in fotovoltaika po severu dvomim, da bo dovolj. in kje smo potem gelde okolja, če gradimo teše in poplavljamo doline z jezovi? verjetno je to bilo mišljeno v rdeči niti debate.. jst ponavljam že lep cajt: imam zastonj reaktor na islandiji, veter v grčiji, sonce v španiji in poceni plin v rusiji. od tega nič kaj dosti, na severu natikajo fotovoltaiko na strehe, plin vozimo z tankerji preko pol svet v jadran, v grčijo mečemo stotine miljard, ki noben ne ve, kje so (pri folku ziher ne), španijo bodo vrgli iz eu, južno tok so prepovedali, nabili so embarge na rusijo in kitajce ipd. res smela zelene strategija evrope, nimaš kaj, kupimo ev-je in rešimo svet. elektriko pa bo zrihtal sveti duh iz svojih prdcev. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 9.11.2017 2030 ne bomo vsi na štromu, ampak naj bi se takrat prodajali samo novi avtomobili z manj kot 50 g CO2/km. Povprečen avto je star 10 let, torej bo trajalo še nadaljnih 20 let da bomo sploh na avtomobilih s temi famoznimi 50 g CO2/km, kaj šele da bomo vsi na EV. Meritev CO2 izpustov ostaja na zastarelem NEDC ciklu, torej bo čisto mogoče jih prigoljufati samo s kurjenjem nafte, brez dodatne elektrike iz vtičnice. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 9.11.2017 Pizda ste glupi!!! Kabli so na ivici, že danes. Slovenija je neto uvoznik štroma. Črpalkarji že mešajo štrene štromarjem, dajte se malo pozanimati. Pa jih je relativno malo, če jih podvojiš, potrojiš... Novi daljnovodi, nove elektrarne... Idiotski bebec, ki je naredil plan EV do 2030, je pozabil priložiti plan novih investicij, ki so v teku, ne takih, o katerih se bodo začeli pogovarjati leta 2030. Če bi danes kopali za NEK2, bi bilo malo pozno. Za nove kable pa bo treba utišati in razlastniniti pol Slovenije. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 9.11.2017 Uf, na srečo imam Hiluxa, še puško kupim, ker ko tole berem bo očitno že jutri apokalipsa :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - izotop - 9.11.2017 govorim o prepovedi novih vozil seveda. glede na to, da itak vse kokodakamo po nemcih, je velika verjetnost, da bodo identično prepoved uvedli tudi v našo zakonodajo.. glavni krivec ves teh smernic 2020, 2030 in 2050 je jasno nižanje co2 izpustov ipd, čeprav vemo, koliko sploh promet osebnih vozil prispeva k temu. Re: Moja vizija električne mobilnosti - cheba - 9.11.2017 Mah kakšni kabli in dodatne elektrarne. Ena baterija v vsako hišo, malo večja na vsako parkirišče, še malo večja na vsako pumpo pa bo. Ko se ji izteče rok trajanja jo prebodeš in se reciklira nazaj v naravo. Re: Moja vizija električne mobilnosti - izotop - 9.11.2017 a govoriš o nafti, hehe? Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 9.11.2017 Pazi to: Citat:Le kakšen um lahko iz tega sklepa kaj jaz vozim? Da pa mogoče nimam avta ni opcija?o avtih ve vse, sploh o EV. Potem pa taka leva opcija. Čisto razočaranje. Človek skoraj ne more verjeti, bozgo nima avta. Ali pa ga ima, pa je to boleče priznati. Citat:Sem pa včeraj gledal nek film in videl še eno prednost EV pred naftaši. Po lovu in divji vožnji po ovinkasti gorski cesti je eden od avtov zletel v prepad. Po prevračanju čez prepade je obstal na strehi. Ob strani se je lepo videl napis Electric. In ne moreš verjeti, pri naftaših v takem primeru avto vedno eksplodira, EV se pa ni niti vžgalSe vidi, da preveč gledaš ameriške filme. Naftaši? Daj priznaj, da si mislil bencinarje. Malce preveri katera goriva so eksplozijsko nevarna, veliko pomaga tudi gledanje kakega Discovery-ja pa Science-a, je bilo že ničkolikokrat dokazano kako sranje so tiste filmske eksplozije v kadrih, kot si ga opisal. Če tega v filmih nebi bilo, bi bil dolgčas. Ja in res, EV kupujemo tudi zato, ker po letu skozi zrak in prevračanju po prepadih ne eksplodira. Impresivno razmišljanje in utemeljitev. A ni začetek leta neka renomirana firma imela ne vem koliko milijonskih stroškov z baterijami, ki so se vžigale po telefonih (avtomobilska tu ni nič drugačna, vsi hočejo iz nje iztisnit maksimum, čudno)? Pa Bear Grylls tudi kaže, kako se da z vsebino baterije narediti ogenj. Pa Britanci tudi pravijo (njihova letošnja spomladanska znanstvena študija objavljena v Daily Mail-u) da bi rabili 27 jedrskih central (malce večjega formata kot je NEK) za potrebe EV. Prvi komentar te študije je bil (objavljen tudi v Daily mail): vse zaradi nekih severnih medvedov - ne maram jih. Kar se mene tiče, neumen komentar, pljuvamo sebi v skledo, kaže pa razmišljanje ljudi na splošno. Tudi letošnji izstop ZDA iz Kjotskega sporazuma bi moral dati vedeti, kako se vodilna velesila (na vseh področjih) ignorantsko obnaša do te problematike. Samo avtomobilsko onesnaževanje je globalno gledano pljunek v morje. Ni tu težava. Treba je prodajat, industrija EV pa je ta hip vroča žemljica. Ja in če hočete biti IN, morate imeti EV, če ne si tako kot kmet z Dolenjskega, ki ima le traktor. Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 9.11.2017 Bozgo Citat:Torej niti milijarda 350 kW polnilnic ne bi imela na omrežje tak vpliv, da bi ga lahko ogrozila.Matematika te pa pošteno =be. Če ne znaš iz glave vzemi kalkulator. Po tvoje torej 350 tisoč TW. Svetovna poraba energije nekih sedem let nazaja ni dosegala niti polovice tega. Ne da ga ne more ogroziti, sežge ga. Spet nekaj bluziš. Re: Moja vizija električne mobilnosti - najrad1 - 9.11.2017 Fery Napisal:Novi daljnovodi, nove elektrarne...Čakaj najprej treba podražit štrom porabnikom , dodat eco takso za izgradnjo vsega tega kar naštevaš šele takrat se bodo izvajalci grebli za pogačo. Tako bo premaknjen rok iz 2030 za par desetletij tja do konca stoletja. izotop Napisal:govorim o prepovedi novih vozil seveda. glede na to, da itak vse kokodakamo po nemcih, je velika verjetnost, da bodo identično prepoved uvedli tudi v našo zakonodajo..Nemci so že pred leti uvedli eco takso za izgradnjo novega zmogljivejšega električnega omrežja. izotop Napisal:glavni krivec ves teh smernic 2020, 2030 in 2050 je jasno nižanje co2 izpustovEno je smernica drugo realnost . Avto industrija se strinja, da uresničevanje smernic ni mogoče izvesti v kratkem času ,ker mora biti za zmanjšanje izpusta v ozračje motor na notranje izgorevanje na novo razvit kar pa vleče za sabo čas in precej denarja. Zato je najlaže prepovedat po določenem datumu prodajo - na novo registriranih vozil na notranje izgorevanje. Statistika za 2015 Umrli moški v Sloveniji so bili stari povprečno 72,8 leta, Če vas je večina sodelujočih v razpravi starih +- 2-3 leta okrog 50 let se boste bomo komot vozili z zastarelo tehnologijo na notranje izgorevanje do svoje smrti ,če kupimo nov dizel decembra 2029 Pozabil Jutri se začne smučarska sezona za ohladitev in prevetritev ........... Re: Moja vizija električne mobilnosti - izotop - 9.11.2017 A ni začetek leta neka renomirana firma imela ne vem koliko milijonskih stroškov z baterijami, ki so se vžigale po telefonih (avtomobilska tu ni nič drugačna, vsi hočejo iz nje iztisnit maksimum, čudno)? vžigale so se tudi applove, ampak o tem nismo preveč brali po medijih (pa smo spet pri vw "aferi). in kdo dela zaslone za najnovejše oh in sploh apple, tudi vemo. zanimiva poslovna strategija, ki se jo da komot aplicirat tudi na novo "zeleno" pot evrope, ko bo nekdo imel eskluzive na prodajo baterij za ev-je recimo ali kaj v tem smislu. medtem pa bodo pri njih lepo vozili dizelske pickupe z 5l prostornie, za katere so povečali proizvodnjo in se lepo pokakali tudi na kjoto in pariški sporazum, ko si že omenil.. vžigale se se tudi tesle po njihovih polnilnicah po skandinaviji, pa spet noben vik in krik, kakor so tudi zapaljele kr nekaj voznikov iz ovinkov v msrt, ki so vzeli njihov avtopilot dobesedno (na ta način so ga tudi oglaševalli baj d mimo). nobene efere nikjer.. pa ni mi treba zdej vse nazaj gvorit, kar vem že na pamet, kaj bo kontra argument. samo dejmo res gledat širšo sliko pri tej zadevi. jsz trdim, da je evropa več kot očitno ne vidi, ker drugače bi delala drugače. Re: Moja vizija električne mobilnosti - steklenicka - 9.11.2017 [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")zurnal24unichr("46")si/avto/teslin-tovornjak-ze-polni-baterijo-za-premiero-299825]med tem, po svetu ...[/url] [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=3SAxXUIre28]no ja ...[/url] [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=c0IHNrW0QOA]in ko so nekateri preveč plačani za zganjanje oslarij ...[/url]Sicer pa. Moj 10 let star mobitel ima to čudno lastnost, da mi zavibrira. hock: Pa ne zaradi tega, ker bi ga bilo na smrt strah, ampak ko me opozori, da je baterija polna.Do polnilca se pripeljejo 4je kontakti. 3 fazne + komunikacija, ki pove elektrarni, da je tam neko vozilo, ki bi se rado začelo polniti. Tako elektrarna prilagodi moč omrežja in pošlje signal za začetek polnjenja dotični vtičnici. Vozilo pa okoli 98% napolnjenosti baterije obvesti elektrarno, da bo kmalu imelo polno baterijo (ki sploh v bistvu niso potrebne) in da bo elektrarna lahko spet prilagodila proizvodnjo trenutnim potrebam oz. začela polniti preostala vozila z večjo močjo, da se čimhitreje napolnejo. Seveda, v mejah omrežja. Aja, v Sloveniji je potrebno stvari zakomplicirat. Vedno pozabljam na to dejstvo ... Samo mi ne gre v glavo, kako že sedaj nadzorujejo nekatere HE ... na daljavo? LP, steklenicka Re: Moja vizija električne mobilnosti - izotop - 9.11.2017 zanimivo, da je pobiral tisto baterijo v rokavicah, če je tako varna, lol. vsak, ki je kdaj koli rokoval z 18650 celico, ti bo to potrdil.steklenička, nisi na pravega naletel s tem tesla youtubi reklamami. tovornjake (dajenskega) so švedi razvili na tak način, da ne rabi 2 toni baterij notri ipd, ostalih neumnosti sploj ne bom komentiral, mogoče je kdo padal na to kakšnih 5 let nazaj, zdej pa sigurno ne več.. |