![]() |
|
Zubadan - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zubadan (/showthread.php?tid=16842) |
Re: Zubadan - Petrol - 14.12.2017 Migaj Napisal:Eno vprašanje znalcem Mitshubishi Ecodana/Zubadana: Spoštovani, z informativno ponudbo želimo strankam podati čim boljši približek končni ponudbi, vendar se od dejanske ponudbe, ki se pripravi po predhodnem strokovnem ogledu, lahko nekoliko razlikuje. Zato bi vas rosili, da nam preko sistema [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")petrolunichr("46")si/povej]Povej Petrolu[/url] sporočite točne podatke (naslovnika informativne ponudbe), saj bomo tako lažje pristopili v pomoč vaši skrbi, da bo vaš prijatelj dobil ustrezno ponudbo. Hvala in lep pozdrav, Igor Žener Energetske rešitve za dom in poslovne uporabnike Petrol d.d., Ljubljana Re: Zubadan - Migaj - 14.12.2017 Tudi vam hvala za odgovor. Je pa zanimivo, da niste napisali kaj vsebuje standardna montaža -to gotovo veste tudi brez ogleda. Če me spomin ne vara 1.150€ + 200€ zagon. Re: Zubadan - Petrol - 15.12.2017 Spoštovani, vsaka naša informativna ponudba zajema podatek kakšna je cena montaže, ki je zajeta v ponudbi. Višina osnovne montaže je odvisna od tipa notranje enote toplotne črpalke. V osnovi poznamo tri različne možnosti in sicer notranjo enoto toplotne črpalke, ki že ima integriran bojler, druga možnost je stenska enota v povezavi z zunanjim bojlerjem ali pa stenska enota brez povezave na sanitarno vodo. V primeru stenske enote toplotne črpalke v povezavi s samostoječim bojlerjem je cena montaže z vključenim zagonom 1.350 € brez DDV. V to ceno je vključena tudi vodna in freonska povezava ter zagon. Vsaka stranka pa prejme tudi specifikacijo zajete montaže s točnim popisom. V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")petrolunichr("46")si/povej]Povej Petrolu[/url]. Lep pozdrav, Igor Žener Energetske rešitve za dom in poslovne uporabnike Petrol d.d., Ljubljana Re: Zubadan - slavec4 - 10.1.2018 Pozdravljeni!Strokovnjak mi je predlagal toplotno črpalko Mitsubishi PUHZ -SHW 112YAA-SILENT Zubadan zunanja enota, notranja enota ORCA MONO (8-16) + bojler 200l GSVTC1 .Hiša izolirana 7 cm, nova okna ,stropi in tla izolirani 6 cm tervol.Kvadratura ogrevanja 85 m2. Poraba kurilnega olja v sezoni 1500-2000L. Hvala za ogovore in lep pozdrav. Re: Zubadan - damdam78 - 10.1.2018 To ti bo zgrela za šalo. Ne poznam ORCE. Jast sem imel na izbiro notranjo ecodan in orco sam sem se odločil za ecodan ker ima Mitsubishijevo regulacijo. Ne bom pa rekel nič čez orco, ker je ne poznam. Meni zubadan 11kw greje nekaj čez 100m2 za šalo z malo slabšo izolacijo. Tko, da se mi zdi da bo zate ta še premočen. A z 8kw ne bi šlo skoz in bi verjetno imel še bolši cop. Ali imaš radiatorsko ogrevanje? Re: Zubadan - csamo001 - 10.1.2018 1.500 do 2.000 L kurilnega olja za 85 kvadratov? Meni se zdi ogromno. Skoraj gotovo radiatorji in visoka temperatura dvižnega voda, za bajto, ki na prvi pogled sploh ne zgleda slabo izolirana. Oljna peč je stara? A na podstrešje se lahko še kaj izolacije položi? Re: Zubadan - slavec4 - 10.1.2018 slavec4 Napisal:Pozdravljeni!Strokovnjak mi je predlagal toplotno črpalko Mitsubishi PUHZ -SHW 112YAA-SILENT Zubadan zunanja enota, notranja enota ORCA MONO (8-16) + bojler 200l GSVTC1 .Hiša izolirana 7 cm, nova okna ,stropi in tla izolirani 6 cm tervol.Kvadratura ogrevanja 85 m2. Poraba kurilnega olja v sezoni 1500-2000L. Hvala za ogovore in lep pozdrav. Re: Zubadan - misko - 10.1.2018 Ogrevam prek 200m2 na radiatorjih brez tezav. 5cm izolacije. Poraba olja je bila okrog 1500l brez gretja SV. Zubadan 11kW. Re: Zubadan - damdam78 - 10.1.2018 Tole mi je pa mal nizka poraba za 200m2 in 5cm izolacije. Na kok stopinj ste pa greli? Re: Zubadan - csamo001 - 10.1.2018 slavec4 Napisal:slavec4 Napisal:Pozdravljeni!Strokovnjak mi je predlagal toplotno črpalko Mitsubishi PUHZ -SHW 112YAA-SILENT Zubadan zunanja enota, notranja enota ORCA MONO (8-16) + bojler 200l GSVTC1 .Hiša izolirana 7 cm, nova okna ,stropi in tla izolirani 6 cm tervol.Kvadratura ogrevanja 85 m2. Poraba kurilnega olja v sezoni 1500-2000L. Hvala za ogovore in lep pozdrav. Dimenzioniranje izhaja iz toplotnih potreb bajte. Ki se zdijo v tvojem primeru sumljivo visoke. Nekaj ne štima (po mojem skromnem mnenju). Ali je oljni kotel hin, ali pa imaš izgube, ki jih glede na opis objekta ne bi smel imet. Citiranje lastnih vpisov te ne bo pripeljalo bližje odgovoru, prej moraš osnovne stvari razčistit. Re: Zubadan - DELPHI - 10.1.2018 Najbrž je bajta precej večja, ogreva se par sob, posredno pa verjetno še kar nekaj m2. Re: Zubadan - damdam78 - 10.1.2018 Nevem kaj sploh hoče zvedeti. Očitno potrditev njegovega strokovnjaka. Naj saj pove ali hoče potrditev nas laikov. Ali kakšnega strokovnjaka tukaj gor. Ko mu bo dal strokovnjak komentar mu bo žal, da je sploh kaj prašal
Re: Zubadan - misko - 10.1.2018 23st. So pa nova okna in solidno izolirana mansarda. Pa novi radiatorji predimenzionirani. Temp. vtoka do 40 st. Re: Zubadan - sašo65 - 10.1.2018 Jaz prek 22,3 ne grem....rabim pa za to temp. pri 0c 37 vtoka, pri -15 pa med 41 in 42c.....trenutno teh deset dni januarja ni šlo prek 33 Re: Zubadan - damdam78 - 10.1.2018 Drugače je že sassapo lepo opisal in si lahko prebereš tukaj [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=70953[/url] Zubadan je klima tč z vbrizgom srednjega cenovnega razreda. Jas sem zaenkrat z njim zadovoljen. Menda so dragi rezervni deli in se rad kvari. Nevem ali to velja tudi za novi model. Menda naj bi bila življenska doba klima tč krajšo od pravih ogrevalnih tč. Zdaj tukaj na forumu jih imajo nekateri 8 let in več tako, da bomo videli kaj bo pokazal čas. Če si zehiraš imaš malo več pod palcem lahko pogledaš še malo za pravimi evropskimi ogrevalnimi tč. Grejejo pa vse. Jast bi ti pa še priporočal, da se pozanimaš malo o notranji enoti ORCA. Sicer je bilo tudi tu na forumi nekaj govora o njej. |