PodSvojoStreho.net
Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna izolacija, TC in Eloblock (/showthread.php?tid=71285)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - gape - 25.1.2018

Zjutraj ti je csamo izračunal ceno pelet proti MT, ko si 20 strani mislil kaj boš prihranil z njim. Sedaj pa zadeva šele dobiva neslutene pospeške.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - csamo001 - 25.1.2018

The maximum monthly average COP of its thermodynamic panels was 1.6, or 2.2 when taking account of heat losses from the tank.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.theguardian.com/environment/2015/sep/07/should-you-install-thermodynamic-panels-on-your-home">https://www.theguardian.com/environment ... -your-home</a><!-- m -->

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 25.1.2018

kadotr Napisal:Pa toliko sem se namučil, da sem zvlekel cisterno na podstrešje. Še sreča, da so mi moralno pomagali tukaj na forumu, sicer ne vem kako bi zmogel. Sedaj, ko je dobra duša prebrala moj prispevek, mi je po z.s. brezplačno obljubila vodo.

Torej mi manjka le še zastopnik za Slovenijo.

Tudi o raznoraznih porokah sem razmišljal, vendar moraš za tovrstno dejanje biti zaljubljen. Ker si se, Popson, zaljubil v elektrokotel, bi bil morda ti prvi....

A res, to leti na mene da si dobil sporocilo na zasebno? Ce ja te pozivam da ga objavis tukaj na forumu, da ga vsi lahko preberejo, v kolikor je od mene seveda..Wink

Na tvojo zalost ali pa na sreco punce/zenske ali fanta/moskega nisi zaljubljen, ker nevem ce si glih dihtig v glavi Big Grin

gape Napisal:Zjutraj ti je csamo izračunal ceno pelet proti MT, ko si 20 strani mislil kaj boš prihranil z njim. Sedaj pa zadeva šele dobiva neslutene pospeške.

Se vedno stojim za napisanim vse ostalo so bile samo debate in iskanje optimalne resitve..ze nekaj casa mi je jasno da se mi eloblock najbolj splaca za obdobje 5-6 let, kar sem dokazal tudi racunsko..pa se v praksi bom..kar pa je najboljse da je zacetni vlozek tako majhen in v priemru da se na trgu res pojavi neka nova zadeva mi eloblocka nebo problem zamenjat..

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Homer - 25.1.2018

csamo001 Napisal:No, me prav zanima, če boste pametnjakoviči enako gobezdali, če se bo v roku par let pokazalo, da pa obstaja še kaj drugega kot klasična TČ.
In v čem bi bil problem?
Do takrat se bo vložek pri večini več ali manj povrnil, potem pa delaš kalkulacije kako naprej.
Saj tudi TČ ni prišla pred nekaj leti iz niča in tudi vsi nismo preklopili takoj nanjo.

Sosed je imel TČ nekje konec 70ih ali začetek 80ih, do množičnosti pa je preteklo kar nekaj let. Tudi neka nova tehnologija ne bo zamenjala TČ čez noč......

Sej obdobje petih let v tem primeru ni cez noc..dejstvo je da razmisljate velika vecina tukaj na forumu da je TC nujno zlo brez katerega se nikakor ne da poceni ogrevat in kljub nekaterim zapisom forumasev se vedno trdite svoje.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - bomber111 - 25.1.2018

Če bi v temo prišel z odprtimi pogledi, bi zgledalo drugače, kak sedaj, ko si bil v štartu odločen za eloblock. Trenutno samo iščeš potrditev, da (ne bi) ni bila zgrešena investicija. Po moje si ga ti že kupil :-)

Motis se ker se bajta ni tak dalec da bi ga lahko montiral, bom pa ga kmalu ja naslednji teden talno polozim racunam enkrat februarja da ga bom kupil, marca bo pa ze estrih susil Wink

Bil sem preprican da bom vzel TC ampak ko sem videl da mi za skoraj “pasivno” hiso ponujajo 11kw masine sem se odlocil da ne in potem je prisel v racun eloblock..

Homer Napisal:
csamo001 Napisal:No, me prav zanima, če boste pametnjakoviči enako gobezdali, če se bo v roku par let pokazalo, da pa obstaja še kaj drugega kot klasična TČ.
In v čem bi bil problem?
Do takrat se bo vložek pri večini več ali manj povrnil, potem pa delaš kalkulacije kako naprej.
Saj tudi TČ ni prišla pred nekaj leti iz niča in tudi vsi nismo preklopili takoj nanjo.

Sosed je imel TČ nekje konec 70ih ali začetek 80ih, do množičnosti pa je preteklo kar nekaj let. Tudi neka nova tehnologija ne bo zamenjala TČ čez noč......

Majke, ti si res ena večjih cvetk tu gor. Kaj Popsonu pomaga, kaj bo z večino, ki že imate TČ doma - on v tem trenutku tehta svoje možnosti, ko je pred investicijo.

Hladilniška tehnika res ni prišla iz nič, ampak še tri leta nazaj je bila tudi tu gor (kaj šele v celotni populaciji, kjer je še zdaj ogromno skepse) toplotna črpalka deležna precej začudenih pogledov. In v tem relativno kratkem cajtu smo prišli do točke, ko je recimo tudi v tej temi padla izjava, da v pasivno hišo ne sodi nič drugega kot TČ.

Če ti ne vidiš, kaj je tu narobe - tja, pol pač ne vidiš. Ker razmišljaš izključno znotraj okvirjev tega, kar imaš doma. Tako kot so razmišljali ljudje večinoma pred nekoliko bolj množičnim pojavljanjem TČ.

Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Poldee - 25.1.2018

To pa ne vem ce bo drzalo. Ko sem pred leti (4) tu spraseval glede TC na radiatorjih sem dobil polno uporabnih nasvetov. Nobene skepse ni blo, razen one v moji glavi (zato imam premocno TC). Fantje tu vecinoma vejo, kaj govorijo.

Aja? Zakaj pa potem še vedno potekajo bratomorne vojne med lastniki TČ, kateri ima daljšega?

Sej ravno v tem je stvar da vsakemu ki vprasa kako ogrevat bajto stanovanje kafano karkoli je prvo toplotna crpalka, ko pa nekdo isce alternativo je pa vse narobe, ker je TC oh in sploh..pa tud med vami ki imate TC se prepirate cigava je boljsa cigava ima boljsi COP, cigava prej zagreje vodo katera manj stroma skuri itd..eh brezveze

@Popson31
Citat:dejstvo je da razmisljate velika vecina tukaj na forumu da je TC nujno zlo brez katerega se nikakor ne da poceni ogrevat
To nikakor ni res!
Nihče ni trdil, da npr drva niso cenejša, ali da je morda mestni plin ena od možnosti
Pa še bi se našlo drugih razlogov.....

Še enkrat:
Kupi eloblock, zmontiraj in ogrevaj, saj si prepričan da imaš prav in ne oziraj na naša mnenja saj jih ne potrebuješ!

@csamo001
In kaj si pametnega povedal?
NIČ!
Povej mu direktno, da naj kupi ta frdaman eloblock in bo zadovoljen!

@Homi

Ti boš zdaj glasen o tem, kaj je kdo pametnega povedal? Marš v kočo.