PodSvojoStreho.net
Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Dimenzioniranje TČ in njena izbira (/showthread.php?tid=58793)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - allagas - 30.3.2015

@timi
nekak nisem pričakoval da bo sredi lj taka voda.to je podtalnica iz katere se napajajo tudi kleče.pa problem je ja ker nimaš koga vprašat kaj in kako.vsak proizvajalc, vsak monter za svojo...edino je da sam študiraš pa bereš povprek in po dolgem.sam nimam časa za vse.tt sem izbral zaradi bližine servisa-in tle so sprobano odlični.cenovno je pa to nek višji srednji razred.
@yan
upam da ne.saj zato pa je zdaj cel halo.

verjetno bom nesel na analizo še vodo s pipe pa da vidmo s čim nas futrajo.saj veste tisto:važn da do penzije zdržiš da lepo vplačuješ potem pa ko si 1x v penziji tut če prvi dan zaribaš. (alko,cigareti,mogoče se tut dost svinca nabere v 40 letih...-vse je nekak tko naštiman).

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Migaj - 30.3.2015

to zadnje je še posebej skrbi vzbujajoče

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - timi11 - 30.3.2015

Žalostno je dejstvo, da SI v kapitalizmu najprej davkoplačevalec in potrošnik.Slednje je brez nadzora zelo nevarno za posameznike.Povsod se dela samo za profit, kjer posameznik ne šteje NIČ.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Lentus - 30.3.2015

allagas Napisal:samo izkušnja:
imam vv od tt.po 4 letih šel izmenjevalec...

Jaz sem pa mislil, da imaš predizmenjevalec. Če ga imaš, je verjetno šel le-ta, ali se motim?

Za kovine v vodi pravijo, da se začnejo nalagati, če zraven pride zrak, drugače odtečejo naprej in se ne nalagajo, če je sistem nepredušno zaprt.
Meni se je enkrat na začetku zgodilo, da sem preslabo zategnil vodni filter, in mi je čisto neopazno začelo vlečti zrak. Čez nekaj dni je steklo filtra postalo tako temno, da se ni nič več videlo skozi, ker se je na steklo začela nalagati kovina. Od takrat bolj pazim, in je steklo še vedno čisto kot suza. Itak pa že več kot eno leto filtra nisem jemal dol.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - allagas - 31.3.2015

ne, predizmenjevalca ni (še).zgleda bomo zdaj še to montirali pa en atč filter za vodo za čistilnim kosom.
zrak pri meni sigurno prihaja zraven,ker vrtina ni zasuta.baje te kovine uničijo izmenjevalec.

ta pred izmenjevalec naj bi se pucal kolikokrat? in potem to sam delaš ali kličeš servis.baje gre noter neka kislina in potem obtočna to vrti čez izmenjevalec 24 ur.
če mi kdo zna kaj bolje razložit bom hvaležen.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - xavi - 31.3.2015

Za ugotavljanje železa in mangana v vodi je potrebna posebna embalaža in nevtralizacija z HNO3. Lahko se dogovoriš z laboratorijem (NLZOH), da ti embalažo ustrezno pripravijo. Cena za posamezno kovino je cca 21 eurov, paket v katerem so zajete še druge kovine pa nekaj čez 70. Bi pa priporočal, da se vzame voda neposredno iz vrtine (da se izniči eventuelni vpliv internih inštalacij). Za podatke iz vodarne Kleče bi morali biti le ti javno dostopni na spletni strani VOKA Ljubljana ali pa jih zaprosiš za posredovanje podatkov. Kot koristniku njihove vode, so ti jih dolžni posredovati.
Tisto črno, ki se nabira na steklu je mangan, železo je rdečkaste barve.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - sassapo - 31.3.2015

allagas Napisal:@timi
nekak nisem pričakoval da bo sredi lj taka voda.to je podtalnica iz katere se napajajo tudi kleče.pa problem je ja ker nimaš koga vprašat kaj in kako.vsak proizvajalc, vsak monter za svojo...edino je da sam študiraš pa bereš povprek in po dolgem.sam nimam časa za vse.tt sem izbral zaradi bližine servisa-in tle so sprobano odlični.cenovno je pa to nek višji srednji razred.
@yan
upam da ne.saj zato pa je zdaj cel halo.

verjetno bom nesel na analizo še vodo s pipe pa da vidmo s čim nas futrajo.saj veste tisto:važn da do penzije zdržiš da lepo vplačuješ potem pa ko si 1x v penziji tut če prvi dan zaribaš. (alko,cigareti,mogoče se tut dost svinca nabere v 40 letih...-vse je nekak tko naštiman).

No, TT je pa s svojo voda voda čisto v vstopnem razredu, še do srednjega ji kar precej manjka :wink:

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Poldee - 31.3.2015

??? Podobno kot kitajci pri ZV?

Citat:No, TT je pa s svojo voda voda čisto v vstopnem razredu, še do srednjega ji kar precej manjka

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - sassapo - 31.3.2015

Ja to je pa res, pri zrak voda so veliko naredili, VV je pa že od samega začetka mehansko popolnoma enaka, še toliko se niso potrudili, da bi bi jo utišali. vse iz malce višjih razredov so praktično neslišne.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Poldee - 31.3.2015

Zanimivo, sem presenecen, priznam.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - xavi - 31.3.2015

Kaj pa Vaillant geoTHERM ali pa Gorenje aquagor, glede na to, da sta cenovno konkurenčna?

xavi Napisal:Za ugotavljanje železa in mangana v vodi je potrebna posebna embalaža in nevtralizacija z HNO3. Lahko se dogovoriš z laboratorijem (NLZOH), da ti embalažo ustrezno pripravijo. Cena za posamezno kovino je cca 21 eurov, paket v katerem so zajete še druge kovine pa nekaj čez 70. Bi pa priporočal, da se vzame voda neposredno iz vrtine (da se izniči eventuelni vpliv internih inštalacij). Za podatke iz vodarne Kleče bi morali biti le ti javno dostopni na spletni strani VOKA Ljubljana ali pa jih zaprosiš za posredovanje podatkov. Kot koristniku njihove vode, so ti jih dolžni posredovati.
Tisto črno, ki se nabira na steklu je mangan, železo je rdečkaste barve.

analiza je bila dana v akreditiran laboratorij.oni dali embalažo jaz odvzel.ko so videli koliko je Mn in Fe so naredili analizo na vse kovine-plačal bom pa dve.analizo bodo pa poslali za vse.voda je bila odvzeta iz cevi na površju po kateri pride alkatenka iz vrtine. podatki so ok-na sp. linku
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vo-ka.si/informacije/kaksno-vodo-pijemo/centralni-vodovodni-sistem-laboratorijska-porocila/klece">http://www.vo-ka.si/informacije/kaksno- ... cila/klece</a><!-- m -->

zdaj kje kleče zajemajo ne vem ali pa sfiltrirajo in nevtralizirajo, da so rezultati ok.lahko pa delajo rezultat tudi kako drugače.
nekaj sigurno ne štima.

sassapo Napisal:Ja to je pa res, pri zrak voda so veliko naredili, VV je pa že od samega začetka mehansko popolnoma enaka, še toliko se niso potrudili, da bi bi jo utišali. vse iz malce višjih razredov so praktično neslišne.

ko sem se jaz zanimal je bila ok.baje primerljiva z vaillant, viesmann.buderus razred višje a cena čisto preveč.
učili so me naj gledam da bo copeland kompresor kar je najpomembneje.za tt spoznal dva uporabnika ki jima dela 15 let bp.
kot uporabnika me zanima cena, kakovost in servis.če bi prej bral tale forum lahko da bi bilo kaj drugega v kleti.
glasnost: ni ravno tiha vendar je ne slišim nič ker je v spodnjih prostorih.vsak monter je pa verjetno navajen montirati dve/tri firme (ugibam) in potem te tudi priporoča.izkušnje monterja pa kažejo (ker ga stranka kliče ko crkne) koliko se katera kvari in kako dragi so rezervni deli.ko imaš pet monterjev in jih pet navija za svojo bi najrajš kupil peč na drva.

se pa stvari hitro spreminjajo in če nisi v poslu je 1 leto star info zastarel.

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Migaj - 31.3.2015

sassapo Napisal:pri zrak voda so veliko naredili ..
v zadnjih treh letih?

Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Krištofer - 9.4.2015

Izbiram med dvema končnima ponudbama in sicer med Thermio diplomat optimum g3 z vgrajenim bojlerjem in brez zalogovnika in Viessmann 300g z bojlerjem in zalogovnikom obe enake moči, prav tako je v ceni na ključ razlika cca 200€. Sistem voda-voda.
Vsak argument za te dve črpalki bi mi prišel prav.

Lp