PodSvojoStreho.net
Zubadan - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zubadan (/showthread.php?tid=16842)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Re: Zubadan - Migaj - 12.12.2017

Eno vprašanje znalcem Mitshubishi Ecodana/Zubadana:
Gre za kolega, ki je dobil ponudbo od Orce/Petrola,
da mu za dobrih 3.500€( z odbito 2500€ EKO subvencijo) montirajo TČ na ključ.
Gre za Orco Mitshubishi SW75 + notranjo enoto 8 - 16 z vključeno standardno montažo.
300 litrski bojler že ima in od pozne pomladi do jeseni ga grejejo sončni kolektorji.
Bajta je 10 do 15 let stara oz pravzaprav dokaj nova in je dobro izolirana -ena etaža cca 150m2 na talnem gretju.
Podnebje: pozimi dokaj mrzlo in pogosto zelo vlažno.
Še vprašanje:
Ali bo ta 7,5kW enoventilatorska Ecodan zadosti močna, ali pa bodo v mrazu bolj peli grelci v Orci in bi bila bolj primerna za slabega jurja dražja dvoventilatorska Ecodan SW100?

PS
jaz sem mu rekel, da menim, da je ta ponudba nategancija, da sumin, da v standardni montaži ni vključena vsa (morda ni vodnih povezav) montaža, ter
da me npr zelo čudi, da niti tripotnega ventila ni v postavkah, ipd, je pa dostava betonskega postavka ipd malenkosti

Re: Zubadan - damdam78 - 13.12.2017

Zakaj ne vzame notranje enote Ecodan ima vsaj Mitshubishijev krmilnik. Sicer Orce ne poznam tako da jo nebom komentiral.

Re: Zubadan - Migaj - 13.12.2017

Izbira izvajalca in posledično enot/e je njegova izbira, ne moja.
Ali je to celo kitajska notranja enota?

Re: Zubadan - sassapo - 13.12.2017

DELPHI Napisal:Ne rečem, lepa in verjetno tudi dobra naprava, ampak še vedno z vodno povezavo.

Da bi imel vsak zimski dopust in/ali daljši izpad el., skrb z zamrznitvijo zunanje enote: ne, hvala.

Ja kakšen problem je prestavit izmenjevalnik v notranjost hiše in naredit plinsko povezavo?
Nekateri res znate naredit iz muhe slona :wink:

Re: Zubadan - Energetik81 - 13.12.2017

In zelo verjetno s tem izgubiš garancijo...

A ni manjši problem nalit v sistem antifriz?

Re: Zubadan - Fantocci - 13.12.2017

Garancija, pa malce glupo se ti zdi, da si nakoplješ dodatne stroške za to prestavitev pri že tako dražji TČ.

Zakaj bi izgubil garancijo? Ja, če si sam narediš :wink:
Če ti to ne ustreza pač izbereš TČ, ki ti je pisana na kožo. Več kot 1.000 različnih ponuja trg!
Morate se pač zavedati, da za malo denarja ni nikoli bilo veliko muzike!
Je pa kaj hitro lahko za veliko denarja, malo muzike Confusedhock:
S tem namenom se delijo mnenja in ugotovitve na forumu, mar ne?

Re: Zubadan - bvs - 13.12.2017

.

Re: Zubadan - DELPHI - 13.12.2017

sassapo Napisal:Ja kakšen problem je prestavit izmenjevalnik v notranjost hiše in naredit plinsko povezavo?
Nekateri res znate naredit iz muhe slona :wink:

No, ja Sašo.
Pri generičnem monobloku za 5 jurjev to mogoče še gre skozi, naprave za 10 jurjev pa gotovo ne bi šel takole razdirati.

To sploh ni noben bau bau, dve urci dela pa še to gre največ za prečrpavanje plina in potem izpiranje in vakumiranje. Precej enostavnejši poseg kot marsikatero servisno popravilo. Sem jih že kar nekaj prestavil in nedvomno jih bom še. Če te to moti pač izbereš napravo, pri kateri tega ni potrebno početi. Še domače Gorenje ima eno tako v ponudbi :wink:

Re: Zubadan - cheba - 13.12.2017

Samo verjetno pri takem posegu izgubiš tovaniško garancijo. Nenazadnje so ti prodali monoblok, na napravi piše hermetično zaprt hladilni krog, za katerega veljajo druga pravila glede preverjanj plina itd! Tole pravno formalno ne more it skozi, in vsaka resna firma ne bo podpirala takih posegov.

Re: Zubadan - nick101 - 13.12.2017

Migaj
Malo več boš moral povedati o objektu kolega, če boš hotel kakšen pameten odgovor.

Torej stara, talno (temp. DV), stanje stavbnega pohištva, izolacija v številkah, lega, poraba prej, koliko oseb, proračun.
Kako velik je izmenjevalec v bojlerju ?

cheba Napisal:Samo verjetno pri takem posegu izgubiš tovaniško garancijo. Nenazadnje so ti prodali monoblok, na napravi piše hermetično zaprt hladilni krog, za katerega veljajo druga pravila glede preverjanj plina itd! Tole pravno formalno ne more it skozi, in vsaka resna firma ne bo podpirala takih posegov.

Tudi po prestavitvi ostane hermetično zaprt hladilni krog, če morda nisi vedel!
Jasno se vsak takšen poseg izvede s soglasjem proizvajalca naprave ali njegovega zastopnika.

Re: Zubadan - labelsm - 13.12.2017

Migaj Napisal:Izbira izvajalca in posledično enot/e je njegova izbira, ne moja.
Ali je to celo kitajska notranja enota?
Starejsi model ki ga imamo (coolwex) notranja enota vsebuje vse eu komponente swap ploscati prenosnik carel krmilje kateri zmore krmilit 3 direktne kroge in 2 mesalna kroga , solar + bivalentno ... Wilo OČ... Kaj pa zdaj dajejo noter pa ne vem.

Poslano z mojega LG-H850 z uporabo Tapatalk

Re: Zubadan - Migaj - 13.12.2017

Razen tega, da je hiša pritlična, menda zelo dobro izolirana, da ima kolektorje in sedaj porabi na leto malo zemeljskega plina, pa ne vem.
Aha, poleg talnega ima tudi radiatorje.