![]() |
|
Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Ogrevanje s peleti - poraba peletov (/showthread.php?tid=11450) |
Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Fuga - 15.4.2013 kotel ima okoli 65 stopinj če prav vem in ja, ogreva se tudi zalogovnik. Saj bom že preživel še ta ta 2 tedna kolikor mi ostaja protokola, ampak potem bo treba pa zadeve uglasit, jaz ne bom vsak dan filal 200 l pelet v zalogovnik.... Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - MatjažM - 15.4.2013 Namig - Kostanj d.o.o., okolica Celja, kakovostni beli peleti, dokaj ugodna cena. Uporabljam jih že 2 leti, razlika, glede na določene uvožene, pa je očitna. Pa ne da bi njim delal reklamo... Na začetku sem kupoval pač "pelete" pa sem med pepelom našel pesek itd, energije pa ni bilo ta prave, polž se je mašil ker so se drobili, poraba velika, toplote ni bilo... Ko sem menjal za slednje, je peč skoraj podivjala, ker so bile nastavitve na prejšnje pelete z majhno energijsko vrednostjo. Smo morali zmanjšati parametre doziranja, pa ponastaviti vso elektroniko, zdaj dela ko urca. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Fuga - 15.4.2013 hvala.... Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - dule80 - 15.4.2013 Gre se za to da sem sam priklopil na sistem tudi cca 1540L zaligovnik in mi na drva dela k urca na pelete pa moram reč da še nisem uspel pogruntat kako pa kaj. S tako Tkotla kot sem imel sedaj 65 stopinj ne bo šlo bo treba povečat. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Fuga - 25.4.2013 Zagon sem delal dne 8.4. Do danes skuril preko tone pelet - ocenjujem da okoli 1,4 tone. Hiša 190 m2, še neizolirana razen ostrešja, največja temperatura doslej znotraj hiše je bila 35 stopinj, v talni pa mislim da 51 stopinj. skupno sem imel 1,6 tone pelet. Program se izvaja 26 dni, to je do 3.5. Če mi zmanjka pelet, majke mi da jih ne grem več kupit. Je to problem? Vlaga je povsod pod 50 (enote ne vem, izmeril jo je polagalec expone) Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - peleti12 - 25.4.2013 Fuga Vlage se ne boš rešil z kurjenjem ampak z zračenjem! Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Fuga - 25.4.2013 Sem ti že napisal da se pozanimaj zakaj se dela t.i. protokol za talno gretje oz šok test za tlake oziroma kakorkoli že. Ni samo vlaga ni med razlogi za ta test. Hvala. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Fuga - 26.4.2013 Pišuka a noben noče povedat kolko je skuril kurjave ko ste zagnali peč? Verjetno vas je več k imate ACV, vsak je delal protokol za tlake, pa nobenga odgovora... Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - vincent - 26.4.2013 Fuga..za moje pojme pretiravaš s protkolom. Kdaj za vraga boš v realnosti imel 50 stopinj v talnem? Toje že za radiatorje prehuda :lol: Pri nas je bil takle protokol: Ko je bil estrih narejen smo počakali cca. 4 tedne ter nato položili ploščice. Ko je bil čas za ogrevanje smo začeli ogrevat. Mislim da so estrihi dobro prenesli protkol (vsaj po prvi zimi oz. v pritličju že po drugi) :lol: :twisted: Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Fuga - 26.4.2013 Hvala Vincent. Meni tudi ni prav da mečem kurjavo skozi okno. Vendar je ta protokol v avtomatiki prednastavljen in ne morem posegat v delovanje - razen če program prekinem in grem na normalno ogrevanje, ter držim temp. na kakih 20 stopinj še en teden in potem ugasnem vse skupaj. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - vincent - 26.4.2013 zdaj če si se ga lotil ga spelji..da ne boš imel potem slabega občutka. a za moje pojme je to čisto pretiravanje..sploh ker omenjaš (drugje) da boš dal 20 cm izolacije..torej temp. vode ne bo presegala 30 stopinj niti v najhujšem mrazu (realno med 25 in 28 stopinjami) - torej bo estrih segret toliko kot po naravni poti prek poletja. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Fuga - 26.4.2013 Imaš popolnoma prav! Hvala ti. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - peleti12 - 26.4.2013 Ne vem kdo je pisal ali prevajal navodila za kotel ACV GE-P, če pa jih človek še bere in se drži tega potem pride do takih stvari kot je program za gretje tlakov. Danes proizvajalci v kotle stlačijo vse samo, da jih bolje prodajajo. Ne vem kateri kotel ima še ta program, ki je nepotreben saj lahko tlake pregreješ z normalnim režimom delovanja. Ko sem bral navodila za omenjeni kotel sem se držal za glavo! Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 26.4.2013 Od 10.10.2012 do 15.04.2013 porabil 353 vreč(5295kg) ,teparatura stanovanja 21/19 ,kotel EKO - CKP-CM Pelet-set 25 moč nastavljena na 20kw ,kotel je vedno na ON,vre. vodena regolacija Firšt MR-TR plus,180m2 pritličje in masarda,peleti sibirski bor,navadna fasada ,stavbno pohištvo plastika,streha 25cm izolacije,sanitarna voda TČ Gorenje 300l.Poraba kurilnega olja (enako obdobje) za sezono 11/12 2150l. Zelo zadovoljen z porabo in delovanjem kotla
Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - okvals - 26.4.2013 Od 12.10.2012 do 15. 4.2013, 5115kg pelet, gorilec eragon, peč buderus logana, vremensko vodena regulacija seltron, nobenih težav. 250 kvadratov (klet, pritličje mansarda), okna navadna lesena dvoslojna termopan (letnik 1992), fasada 5 cm stiropor, podstrešje 15 cm steklena volna, z peleti ogrevam tudi 300 litrov sanitarne vode. Tem. v hiši 22 podnevi, ponoči 19. Zadovoljen.sem 8) |