PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 27.8.2014

poročam da ne smrdi več nič, niti ko odpreš čistilno.
Kaj sva naredila: povečala stopnjo delovanja na 2, in tako pustila. Jaz sem skinila wc račke in nehala uporabljat sodo bikarbono, pa striktno pazim da ničesar ne zlijem v odtok (mleko, jogurti itd).

Re: MČN ROTO ECO 6 - 03pomlad - 27.8.2014

koliko cevi je potrebno speljat od ROTO čistilne do hiše? Elektrika, zrak, še kaj?

Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 27.8.2014

Manjka bistveno - ena debelejša cev iz wc-jev :wink:

Berghausove fotke so nekje tule:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=21643&start=30">viewtopic.php?f=6&t=21643&start=30</a><!-- l -->

Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 27.8.2014

Mater ste naredili celo študijo. Vidim da ROTO ni več nič kaj prida, ko enkrat pokasira. J..eš tako firmo

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 28.8.2014

Jaz imam dobre izkušnje. Vedno ko sem jih klical so se javili in napotili serviserja, če je bilo potrebno oz. svetovali naj pokličem direktno njega in ga vprašam, kaj in kako.
Gospodje prijazen in vedno dosegljiv na GSM. Tudi ko pride svoj posel naredi kot se zagre. Do sedaj vse brezplačno.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 28.8.2014

Super, pol si eden redkih. Saj tisto številk osem si kar shranila, za vsak slučaj, za direktno kontakt. Ker samo z Rotom se menit je blo meni obup.

Po tem ko so lani naredili zagon, jih ni blo več na spregled. Pa ok, midva nisva imela težav z MČN, pač pa z njihovim sistemom Grundfoss. So nama prodali črpalko, ker imava 8000 L rezervoar za vodo še poleg čistilne, s katerim zalivava vrt, splakujeva wcje in v garaži imava tudi šlauf na to vodo. In so ble na začetku s to pumpo težave, dokler se ni ulaufala, dvakrat je alarm javila, šumelo je po bajti...Da ne govorim da smo sistem mogli sami zmontirat, nihče ni prišel oni so ga "samo prodajali". Navodila in servisna podpora za ta produkt z njihove strani pa je bla neobstoječa. Navodila (pomanjkljiva!) so dali ven pol leta po tem ko so nama prodali sistem!!!! Ko sem lani junija klicala za servis je bl orečeno dap rideš e isti teden, pa ga nisva dočakala...Pol so šli serviserji na dopust, in kao so imeli samo enega. V glavnem se je na koncu stvar nekako sama od sebe poštimala da zdaj zaenrkat deluje, pa predelali smo zadevo tko da tud če crkne, mi bo še vedno splakovalo wcje (prej nisva imela obvoda...), za vrt sva pa tudi poštimala namakalni sistem (ga je fant naredil) ki deluje in na vodo iz rezervoarja in na sanitarno vodo.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 28.8.2014

Sam imam načeloma čisto ok izkušnje z njimi, je pa res, da jih ne potrebujem baš pogosto, oziroma jih še nisem.

Sosed pa ima trenutno probleme. Crknil kompresor, po lastnikovi krivdi, bil obljubljen prejšnji teden (mimogrede, ste vedeli, da zmene stane 250 evrov??), pa ni blo sploh. Zdaj so ga naročili preko gradbene trgovine. Čistilno imajo že preko 10 dni brez prezračevanja, me prav zanima, kaj bo notri, ker bom kompresor priklapljal jaz. Ščipalke za nos obvezna oprema :-)

Glede cene kompresorja pa me je malce stisnilo v grlu. Glede na to, da ga poznam v šrauf natančno, zadeva nima tovarniške vrednosti preko 50-60 evrov...

Še hujši je predračun drugega soseda, ki cisterno že ima in je hotel kupiti samo kompresor, cevi in uro. 1550 evrov. Če se bo kdo slučajno odločal za to varianto.

In še tretji paradoks, predračun preko Rota za novo čistilno je 3500 evrov (naše so bile 4 leta nazaj 1800), v Merkurju pa je v akciji za 2.200. Tu je moralo priti do neke napake, s tem da je Merkurjeva cena potrjena, torej 100%. Kaj se je zgodilo z Rotovim predračunom pa je nejasno, sigurno mora biti napaka. Lahko kdo poda informacije o predračunih za to čistilno napravo? Roto sem že emailal, pa ni odgovora.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Litvak - 28.8.2014

jaz sem 2 meseca nazaj dobil ponudbo od rota za ECO 6 za 2.185€, tako da 3500 mora bit pomota..ali pa so mu ponudili kakšeno drugo napravo.

Piše ECO 6, s prevozom. Tudi sam sem rekel, da gre garant za pomoto.....

Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 28.8.2014

Mogoče je kaj ceneje:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.teichprofi.de/hi-blow-alita-al-60-luftpumpe.html">http://www.teichprofi.de/hi-blow-alita- ... pumpe.html</a><!-- m -->

ali pa pri proizvajalcu (jaz sem pri njih kupil rezervne opne)
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.in-eco.eu/blowers/air-pump-alita/">http://www.in-eco.eu/blowers/air-pump-alita/</a><!-- m -->

Carsko, thanks.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.9.2014

21.08.2014

Berghaus Napisal:Sem že pisal Rotu, me zanima odgovor....

Pet minut nazaj prejel odgovor, kratek in jedrnat. Ne vemo za kaj gre, javite naslov, pridemo pogledati, ni več garancije, bomo zaračunali. Bla bla bla o tem, iz česa je cena sestavljena, pa da so vsi pregledi plačljivi.....

Skoraj polovica maila o skrbi glede plačila, ostalo nepomembno.

Ženske, s katero sem jaz takrat kontaktiral očitno ni več, ker takrat so bili odgovori urni in izčrpni, tokrat je detaljno samo poročilo o cenah.

Očitno ne vedo, koga imajo na drugi strani dopisovanja.

Sosed še vedno ni prejel salamensko dragega kompresorja, naročenega izpred dveh tednov. Včerajšnji odgovor je, da niso vedeli, kam poslati račun. Glede na to, da ga je lastnik naročil preko podjetja, precej za jajca potegnjen odgovor.

Tale odnos Rota, ki ga sledim zadnjih nekaj tednov je popolnoma v nasprotju izpred 3-4 let.

Time to go public......

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 3.9.2014

KARMEN1 Napisal:Komunali Koper sem dala vlogo za prijavo MČN, priložila fotokopijo gradbenega dovoljenja in tehnično knjižico MČN. V odgovor dobim dopis, kaj moram še predloźiti:
- poslovnik za obratovanje MKČN;
-Obratovalni dnevnik;
- tloris temeljev in kanalizacije ter zbirno karto komunalnih vodov v fazi PID;
- kanalizacija z MKČN in ponikovalnica mora biti vrisana v prikaz parcel s skotiranimi odmiki ponikovalnice od sosednjih parcel in podatki o izdelovalcu načrta zunanje fekalne in meteorne kanalizacije z datumom izdelave in podpisom izdelovalca;
- prikazom predvidenega dostopa za praznjenje MKČN,.....

Ali mi lahko obrazložite, kje naj vse te podatke poberem? Večina je sigurno iz vodilne mape, razen prve in druge alinee.
Ali je najbolje, da stopim do moje projektantke in mi ona vse to skopira?
Ker mi nihče od vas ni znal odgovoriti na zgoraj zastavljeno vprašanje, sporočam, da sem vse predala svoji projektantki, le-ta pa se je spravila nad dokumentacijo.
Zapletlo se je pri alineii 3 in 4, ker bi morala pridobiti geodetski posnetek izvedenega stanja, kar pa stane 350,00 eur.
Glede na to, da za ta kapric Komunale Koper nimam namena plačati 350,00 eur, naj moja vloga do nadaljnjega kar ostane pri njih in naj si z njo kaj obrišejo. Itak plačujem vsak mesec 6 eur kot prispevek za greznico, na podlagi tega pa so mi dolžni na tri leta opraviti praznjenje.
To je to!

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.9.2014

Ja, ugotavljam, da je slovenska zakonodaja glede tega rešetana ko gnilo jabolko.....

Na Roto poslal vljudno odgovor, z zaznamkom, da gre v primerih napačno postavljenega prezračevalnega voda za skrito napako. Malce me je zmotilo izdatno cenovno pojasnevanje, sploh ker sem dobil odgovor s strani Roto servisa. Izgleda pa bolj kot ne poslan iz računovodstva......

Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 3.9.2014

Berghaus, takšne odgovore jaz od njih prejemam odkar smo kupili MČN...Nikdar in nikoli po zagonu niso prišli, pa sva želela servis, sicer sem že opisala kako je bilo s tistim grundfuss sistemom, sploh nimajo servisa za to (no vsaj takrat niso imeli) - prodajajo pa...
tako da je moje mnenje: Ko prodajo jih več ne zanima. Jaz s podporo tako nezadovoljna kot pri njih še nisem bila z nikomer.
Ko sem zadnjič klicala mi ženska sploh ni hotla serviserja dat, rekla mi je skozi slušalko da je čas da sprazniva MČN (ne me j*, čistilna je za 6 oseb, razumem da se jo v enem letu sprazni če jo fila 6 oseb ne pa 2.)...In to je bilo vse. 30 sekund pogovora.