![]() |
|
Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? (/showthread.php?tid=60113) |
Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - korenje - 17.1.2016 scop je sezonsko povprečje. in to ni +17°C ali pa -25°C. pri -20°C zunaj in temperaturi kondenzacije 30°C (notranja enota v hiši) je COP okoli 3. pri temp. kondenzacije 40°C je pa COP 2. čepkov za ušesa pa ne rabiš, ker klima oddaja 19db in se na razdalji 2m stran od klime lahko spi. prav tako ni treba dajat brisače na glavo, da se po dolgem času nebi speklo zaradi kakšnih IR sevanj. in vidim da si pripravljen marsikaj napisati da upravičiš te panele. predvidevam da prodajaš to sranje in od tega živiš. v glavnem lahko pišeš o žličkah, zrezkih in salamah, sam meni teh panelov nebi prodal. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - RobiG - 18.1.2016 Tema je "Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli?" Vaš odgovor je "S toplotno črpalko"? Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - Migaj - 18.1.2016 Da se, je pa lahko precej drago. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - Homer - 18.1.2016 RobiG Napisal:Tema je "Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli?" Vaš odgovor je "S toplotno črpalko"?No, to je splošna "posebnost" vseh tem, da prej ali slej "zaidejo". Preprosti odgovor na vprašanje, pa je: Z dovolj IR paneli! To pa pomeni dovolj kW in potem posledično dovolj kWh. Če si pripravljen potem mesečno dovolj globoko seči v denarnico, je lahko debata zaključena. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - RobiG - 18.1.2016 Homer, točno tako, le da pri hibridu Klima, ti bo treba seči malo manj. Tako pač je, če ne želiš, da ti klima šumi z 19 dB (če ne čistiš redno filtrov in ventilatorja postanejo ti decibeli s časom višji, ko postanejo pa še ležaji glasni....) in če nimaš možnosti za toplotno črpalko ali ne želiš tovoriti peletov, je tako. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - firefly - 18.1.2016 Robi... pejt druzbo delat Vermuntu pa pejta drve sekat. Bo vec koristi in manj zgubljenih zivcev. Panel lahko se tako lepo obleces in tako lepo mesas meglo... pa bo se vedno samo navaden radiator za 20 eur... Ja paneli so super. Ce ga hoces imet. Nikakor in NIKDAR (ker poceni ne bodo nikoli) pa ne bodo konkurenca klimi in TC po porabi. In ogrejes hiso. Seveda. Je pa res da za 200m2 neizolirane hise porabis 15000 eur za panele in placujes 3000 eur elektrike... Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - RobiG - 18.1.2016 firefly, ha zanimivo, včeraj sem dejansko cel dan žagal drva in pri -3 mi je bilo toplo brez TČ in brez panela. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - Žerjavar - 18.1.2016 RobiG Napisal:Tema je "Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli?" Vaš odgovor je "S toplotno črpalko"?Moj odgovor: z dovolj paneli in dovolj porabe elektrike. Je dražje kot pa z navadnimi električnmi radiatorji. Če pa je ogrevanje za daljše časovno obdobje, je ogrevanje s toplotno črpalko (klima ali talno) vsaj pol ceneje. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - kadotr - 18.1.2016 RobiG, za brezplačno pospeševanje tvoje prodaje si izbral žal neprimeren forum. Najdi si tak forum, kjer bodo gor sami tepci. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - firefly - 18.1.2016 Zakaj tepci? Ir panel je radiator na dizajn steroidih. Nekdo da za vrc za vodo 2 eur nekdo drug pa 2000 eur.... samo ta ki prodaja drag vrc ne bo rekel da 1l vode bolj odzeja kot tapocen vrc.. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - Energetik81 - 18.1.2016 RobiG Napisal:Tema je "Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli?" Vaš odgovor je "S toplotno črpalko"?Tudi moj odgovor je - z lahkoto. Samo dovolj panelov moraš namontirat. Je pa draga investicija in dragi tekoči stroški. Če si že omisliš čisto el. gretje, so na voljo precej cenejši in enako učinkoviti el. konvektorji. In če znaš vsaj osnovne računske operacije, ni težko zračunat, da investicijo v 2-3 klime v stanovanju oz. TČ v bajti noter prineseš izredno hitro v primerjavi s paneli oz. v primeru 2-3 klim v stanovanju razlike v investiciji praktično ni. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - kadotr - 18.1.2016 Firefly, dobra primerjava. A ne bo razumel... Še kar naprej lupa svoje trgovske finte... a vsaj reklamo na plača. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - RobiG - 18.1.2016 kadotr, ko prodajam, skušam vedno prodati tisto, kar je za stranko najbolj primero glede na okoliščine in potrebe, ki jih ima. Včasih je to TČ, včasih klima, včasih šporget, včasih so pa najbolj primerni paneli. Tukaj nisem, da bi prodajal, ampak da nasprotujem tistim, ki trdijo da njihovi paneli imajo take posebne žarke, ki ti ogrejejo stanovanje z 1/3 potrebne moči. Pa še prilepim ti eno izjavo enega strokovnjaka, ki je v sramoto vsem tisti, ki se z ogrevanjem ukvarjamo. "Kar se pa tiče tehničnih informaciji o panelih pa je na trgu popolna zmešnjava. Karbonski paneli sploh niso IR paneli, so le sevala. Vsako telo seva, karbonski paneli pač toploto, ne valovanja IR. Karbon nima nič veze z IR, je le material, trden in lahek in je osnova panela. Za njim je grelni film, pač seveda iz grelnih žičk, kot je grelni film za talno gretje za pod laminat. Tak karbonski panel sčasoma prične pokati, ga zvijati itd..... Je pa lahek in tanek. Paneli katere tržimo so vsi z žicami, gre se le za to kakšna je žica. Vsebovati mora silicijeva kristale kateri imajo to lastnost, da sevajo, ko jih vzpodbudimo s tokom v IR valovni dolžini. Zato je IR toplota podobna toploti krušne peči. Kahle so namreč iz gline in glina vsebuje veliko silicija, zemeljska skorja je iz 70% silicija......in je najbolj naraven material." Vsak ki je v osnovni šoli imel vsaj 3 pri fiziki ve, da ta ki je to pisal ni imel 3. Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - Poldee - 18.1.2016 Robi: tega se je al prfoks usmilu al pa njegova mat prfoksa, druge ni
Re: Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli? - alanford - 18.1.2016 Ok, temu sem se pa nasmejal tudi jaz. Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk |