![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 21.8.2014 Torej dejansko pobiramo skorjo iz vrha prvega prekata! Katere pri nas še nikoli ni bilo....... Sem pa danes, po štirih letih (!!!) ugotovil nekaj presenetljivega. Sem že pisal Rotu, me zanima odgovor.... Nekdo mi je omenil in potem sem šel detaljno brati tehnično mapo. Črko po črko. In našel zanimivo stvar. Naša ima 4 ventile. Takrat so nam rekli, da se prvega ne dotikamo, je popolnoma zaprt in brezveze (??). Torej, nekdo mi je omenil, da občasno močno prezrači SS prekat. To je tisti, v katerega dotekajo fekalije. In da v tem prekatu samo micano zrači. Zrači koga? Ker kolikor se spomnim, se pri meni v tem prekatu ne dogaja nič..... Odprem čistilno, odprem ta prvi ventil in......mehurji začnejo izhajati iz S prekata! Torej mirnega, zadnjega, izlivnega! Počasi začnem brskati po spominu in spomnim se, da sem že dolgo tega nazaj svetoval, da prvi ventil pustite zaprt, oziroma mora iztekati čisto malo. Prebrano v tehnični mapi, nikoli pa sprobano, pač tako mi je bilo naročeno. Zdaj, po štirih letih pa ugotovim, da imamo zamešano prezračevanje prvega in zadnjega prekata! Sicer ni videti nič grozno hudega, me pa vseeno zanima odgovor, oziroma pojasnilo...... Očitno le nisem najboljši vir informacij v tej temi :-) Oziroma se držim reka, da se človek vsak dan kaj novega nauči.... Zdaj pa še enkrat kopiram navodila, poslana iz Rota, navedena v mojem postu na vrhu: ZAGON 1. Prekat (odpadna voda priteče v čistilno napravo): Tukaj se ne nastavlja nobena od štirih ventilov. 2. Prekat ( odpadni vodi dodajamo kisik): Dva od štirih ventilov je potrebno nastaviti tako, da se dovaja kisik iz leve in desne strani. To uredimo po občutku z večimi poiskusi. 3. Prekat (čista voda teče ven na iztoku): Druga dva od štirih ventilov nastavimo tukaj. Eden je ventil, kateri dela na vsake tri sekunde mehurčke, drugi pa iz dna vrača vodo iz tretjega v prvi prekat. To uredimo po občutku z večimi poiskusi. Opazite boldano? Tu je prepis iz tehnične mape: - v prekatu SS (kamor pritekajo fekalije, op.p) je potopljena cev, ki dela posamezni in večji zračni mehur in oskrbuje prekat s kisikom........ Nastavitev: s prvim ventilom, ki ga odpremo do cca 1/3 - v prekatu AA so na dnu.....bla, bla, bla...... - povratni vod v S prekatu, ki vrača usedline v ponovno obdelavo....... Nastavitev: s četrtim ventilom, ki ga odpremo cca...... Ok, wtf? Tehnični list in navodila tehnične službe sta v kontradikciji. S tem, da mora biti v tretjem prekatu definitivno mir, če se mene vpraša......Ker ko sem malce odprl mehurčke v tem tretjem prekatu, je postalo umazano, gosto. Logike tukaj ni, definitivno gre za tehnično napako. Upam staviti, da noben od vas nima dodatnega prezračevanja v zadnjem, tretjem, izlivnem prekatu? . Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 21.8.2014 Jaz sploh ne vem kater je prvi in kater zadnji prekat! Tudi po vsem prebranem nimam več pojma! Ves čas sem mislila da je prvi prekat najbolj svinjski, tisti na katerem se skorja naredi. Fant pa trdi da je prvi prekat tisti, v katerega pride cev kjer vidiš da teče voda, torej če kdo pogleda moje slike na prejšnji strani, da je prvi prekat tisti skrajno levi. A ni prvi prekat tisti, kjer ima Berghaus koruzo ?Ženska mi je še včeraj po telefonu rekla da se kao vzorec vzame iz srednjega prekata, ob jacuzijanju. Ko sva jo odprla je bila ravno tišina, zato sva še enrkat nastavila da je začel kompresor delat, pol pa vzela vzorec. Tule pa zdaj berem da je treba jemat iz prvega? (ki še ne vem kateri je). Meni se res ne da več s tem ukvarjat, iskreno. Samo zanima me teorija praznjenja, komentar slike najinega vzorca. Ni mi namreč logično da bi praznila po letu in treh mesecih če občina pravi na tri leta + če ne bo iz čistilne več smrdelo + ob predpostavki da jo filava dva in ne šest, ker v tem primeru se mora v čistilni v enem letu nabrat 3x več dreka kot sicer (in se mi zdi letno praznjenje logično!) Prazni pa se torej iz tistega prekata, kjer ni koruze (haha) in jacuzzija? Jaz imam že neko novejšo verzijo z dvema ventiloma. Nič mapco bom jutri prebrala, oziroma kar pač imam od te čistilne. Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 21.8.2014 Berghaus, če sem te prav razumel, je pri nas isto. Prvi in drugi ventil sta za uravnavanje prepihovanja srednjega prekata, tretji ventil je za povratek iz tretjega prekata v prvega, četrti ventil pa uravnava prepihovanja zadnjega prekata. Ta, četrti ventil je pri nas vedno zaprt. Če ga le malo odpreš, kar grdo premeša usedline. Prvi prekat pa se prepihovati ne da. Pa če se še vrnem za par postov nazaj... Minnie, prosim ne me narobe razumet, ampak po slikah vidim da v vaši čistilni med drugim plava celo plastika, praviš da uporabljte wc račko, razna čistila, sodo bikarbono,... In eco 6 vam je delovala normalno leto in pol. Vsaka čast, res. Meni noče delat niti en mesec, pa ne mečemo v odtok nobenih čistil, osvežilcev, pred pomivanjem obrišemo vse ostanke hrane iz posode... po navodilih pač. Sem pa zadnje mesece malo preizkušal wc net in moram povedat da ob stalni uporabi le tega (ena vrečica na teden) čistilna naprava deluje odlično. Moji najsrečnejši trenutki z eco6 ...Pa če se vrnem še par postov nazaj.... v zvezi z ukrivljanjem stene zadnjega prekata. Par dni nazaj sem segel (na srečo z rokavico) v novo nastali prostor med zunanjo posodo čistilne naprave ter steno zadnjega prekata in obtipal blato. Potegnem kepo ven, smrdela je kot kuga, v njej pa opazim na milijone drobnih črvov. Pač, ko že misliš da si videl vse... Tega blata je bilo za četrt jupol ajmra. V glavnem, ko sem blato pobral ven se je stena zadnjega prekata stisnila nazaj k zunanji posodi čistilne naprave. Zaenkrat je ok. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 21.8.2014 Minnie, fant ima res, stay with me :-) Prvi prekat je tisti, v katerega vse priteče. Iz tega se tudi izčrpava, ko je treba prazniti. Vzorec pa jemlješ iz srednjega, med delovanjem, kot sta naredila. Koruza se je pri meni nabrala v zadnjem prekatu, tam, kjer gre venčista voda. Ekola :-) Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 21.8.2014 Okej vse jasno ![]() gnilivanili, uf hvala ![]() tista plastika je 1x1 cm križec ki se daje med ploščicami. verjetno je zašel v wc že med izgradnjo bajte, ker nihče teh križcev ni notri metal pa samo en je. Je pa res, da kar se sode tiče nisem vedela tega, ker pač povsod samo poslušam kako je soda super, pa za pranje, pa naravno pa z limono za vodni kamen in jadada. Očitno samo kis in konec. Posode pa, če je kaj ostankov hrane romajo na kompost če mi pa pet žikov od rižote ostane na posodi je pa res ne brišem z brisačko ampak splaknem preden grem v pomivalca. Očitno še nekaj kar bo potrebno spremeniti. Vanish in varikino bom pa zlivala samo še v hobuk potem pa direkt v našo super fajn cev, kjer sta meteorna voda in fekalije pomešani. Jp, celo naselje nima kanalizacije in oboje je speljano skupaj, toliko o ekologiji ![]() Drugače vanisha ne uporabljam redno, samo za kakšne reči (pa še z njim ne gre vse ven!) je pa nepogrešljiv, sploh kakšni mastni madeži in stvari ki jih na delavne obleke napaca fant. Ne gre ven tud če na 90 opereš. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 21.8.2014 Vanili, takšne probleme imate z njo? Vidim pa, da nisem edini z zamešanim prezračevanjem :-) O kakšni zunanji posodi čistilne naprave govoriš? Je to še peta varianta? Kje to točno se je nabrala skorja? Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 21.8.2014 Berghaus, vidim da si že drugi, ki me ne razume . Imam isti model kot ti. Z zunanjo posodo sem mislil pač posodo čistilne naprave, ne znam drugače napisat. In v čistilno napravo je vstavljena posoda zadnjega prekata (posoda črne barve). Se pravi, ta črna posoda (zadnji prekat) je odstopila od stene čistilne naprave (spet kompliciram), in tam se je nabralo blato. Če ni razumljivo bom v kratkem poslikal ali pa če dovoliš si bom sposodil tvojo sliko pa označil to mesto.
Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 21.8.2014 Minnie sej nisem mislil nič slabega . Samo včasih mi gre na živce, ker se res trudimo s čistilno napravo, pa nikakor ne gre. Upam da je wc net trajna rešitev
Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 21.8.2014 Ni potrebe, mi je že jasno, malce me je zmedla beseda zunanja posoda, dejansko se ji reče stena posode. Mi pa ni jasno, kako se ti je v zadnjem prekatu nabralo toliko kape?? To res kaže na neko napako :-( Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 21.8.2014 gnilivanili, ne sj ni panike ej Čist razumem...a pa vam smrad tudi kje ven udarja, a to samo vsake toliko pogledaš v čistilno in situacija ni rožnata?Tole odstopanje stene in nabiranje blata v medprostoru se kar strašljivo sliši. Mimogrede, če čistilna ne deluje pravilno, a nujno vedno kje prismrdi v hišo? Ker me zanima, a lahko začne delovat kot pretočna greznica, če se pač z njo ne bi ubadal nikoli in ne bi po hiši nič smrdelo (običajno je šele to razlog da navadni uporabnik odpre pokrov in vtakne nos notri, kljub navodilom...) Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 21.8.2014 Berghaus, blato se ni nabralo v zadnjem prekatu ampak med zadnjim prekatom in steno čistilne naprave. Minnie različne situacije sem dal skozi. Smrdi, pa spet ne smrdi, skorja tu skorja tam, blato do vrha,spet smrdi, ... S tem da je voda v zadnjem prekatu vedno čista. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 22.8.2014 Štekam, Vanili, štekam, med tistim črnim in zelenim iza črnega, kajne: [img]httpsunichr("58")//farm6unichr("46")staticflickrunichr("46")com/5562/14795643778_864c7e8f07_cunichr("46")jpg[/img] Sej to mi ni jasno, kako se je lahko tam nabilo toliko tega? Kot bi popustila zalitja plastike in odstopila stran od zunanje stene...... Kaj so pa iz Rota rekli? Si jim poslal kako fotko? Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 22.8.2014 Še eno vprašanje. Evo zdaj zjutraj je usedline točno toliko, kot je mora bit. Na oko 300. Mi mogoče kdo zna povedat kaj je fora da pogledaš po pol ure? Ker zdajle po 12 urah izgleda super ![]() Mi2 sva se odločila da počakava, če bo še smrdelo kličeva komunalo/roto, pa bomo od tod dalje reševali, drugače pa občasno wc net pa jaz bom precej bolj pazila. Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 23.8.2014 Komunali Koper sem dala vlogo za prijavo MČN, priložila fotokopijo gradbenega dovoljenja in tehnično knjižico MČN. V odgovor dobim dopis, kaj moram še predloźiti: - poslovnik za obratovanje MKČN; -Obratovalni dnevnik; - tloris temeljev in kanalizacije ter zbirno karto komunalnih vodov v fazi PID; - kanalizacija z MKČN in ponikovalnica mora biti vrisana v prikaz parcel s skotiranimi odmiki ponikovalnice od sosednjih parcel in podatki o izdelovalcu načrta zunanje fekalne in meteorne kanalizacije z datumom izdelave in podpisom izdelovalca; - prikazom predvidenega dostopa za praznjenje MKČN,..... Ali mi lahko obrazložite, kje naj vse te podatke poberem? Večina je sigurno iz vodilne mape, razen prve in druge alinee. Ali je najbolje, da stopim do moje projektantke in mi ona vse to skopira? Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 23.8.2014 Berghaus Napisal:Štekam, Vanili, štekam, med tistim črnim in zelenim iza črnega, kajne: Tudi meni ni jasno od kje. Kar se tiče servisne službe sem že napisal da že en mesec pričakujem povratni klic. No sej mi je jasno da ga ne bom dobil... Trenutno je potem, ko sem blato odstranil ok, če se bo ponovilo bom pa poskusil s telefonsko številko, katero je nekdo prilepil par postov nazaj. |