![]() |
|
Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Cena elektroinštalacij - Novogradnja (/showthread.php?tid=75042) |
Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - mirator - 19.3.2019 Jaz sem mojemu kolegu naredil inštalacijo v hiši 150 m2 povsem zastonj, pa se mu je še vedno zdelo predrago. Je pa zadeva povsem preprosta. Že nekaj časa velja tržna ekonomija ponudbe -povpraševanja. In zelo velja oguljen pregovor: za malo denarja, malo muzike. Bolj kot cena, se mi zdi, da je pomembna zanesljivost ponudnika. Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - arbajter - 19.3.2019 Fery Še toliko slabše. Bi to potem moral vedeti. Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Fery - 19.3.2019 Ne, ker z dovolj orodja in malo uporabljene pameti, gre zelo hitro. Lahko pa buljiš v stene in študiraš kako čas in denar beži. V takih primerih, ko je keš "na čez", ima da štemanje kar leti dol s stene. Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Homer - 19.3.2019 Ja, če ti je vseeno kako vse skupaj zgleda. To me nekako spominja na znanca: ena doza gor, druga dol, tretja postrani..... Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Fery - 19.3.2019 Ne da se mi guglat, ampak par deset let nazaj so izumili laser. Spodoben štromar ima več njih s sabo. Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - pentax - 19.3.2019 Če ne drugega, tisti obesek za ključe z libelo vsaj malo pomaga 8) :mrgreen: :!: Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Homer - 19.3.2019 @Fery Ne želiš razumeti poanto....... Lahko narediš hitro in nekvalitetno, ampak poceni, ali pa tudi drugače. Lahko "zmečeš" v zidove tako kot je v načrtu, ali pa prilagajaš željam. Ampak seveda ti boš vedno imel en komentar več ........ Zato bom zaključil in rekel "imaš absolutno prav" Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Fery - 19.3.2019 Ja, jaz ne vlečem povezav med načrtnim, organiziranim in hitrim delom z nekvalitetnim, šalabajzarskim in poceni rezultatom. Ti imaš drugačno videnje. Normalno, da smo ljudje različni. Na koncu so tudi dobljeni rezultati različni. Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - matevzn - 19.3.2019 Pozdravlljeni, no pa, da se jaz povem svoje mnenje. Recimo, da je tukaj dela za 20 dni glede na kvadraturo in seveda za 1 stromarja, potem bi ta stromar rad zasluzil 6000 jurjev za cca 20 dni. lp,Matevz Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - grega09 - 19.3.2019 Kaj to pomeni? 20 dni dela po 9 ur recimo? 180 ur dela. 6000 / 180 = 33 €/h. Verjetno ni ravno slabo. Bi rekel, da se ta dela vrtijo okrog 20 €/h. Kaj pravite? Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Fery - 19.3.2019 20 evrov je povprečen strošek delavca na terenu z opremo, da. Brez da šef kaj dobi. Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - grega09 - 19.3.2019 Recimo, da je sam svoj šef. Če pride večja firma, potem je pač strošek večji. Saj vse ostalo, kar je investicij v opremo pa tako iz razlike rabatov pokrijejo tile majstri. Pri meni sem gradbince (ni enako kot električar, vem) dvakrat dobro spremljal, ko so delali in malo beležil delovne ure. Ko sem odštel material na končnem računu je bila ura brez DDV cca. 15 €. Pa vse je bilo uradno preko računa. Pa še šef je kaj dobil... Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - Fery - 19.3.2019 Ali jih slabo plača, ali slabo računa, ali pa dolgo ne bo tako delal. Ne bom tukaj limal kalkulacij, ampak lahko verjamete, da monter toliko košta. Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - damo - 19.3.2019 Pol toliko sem dal za elektriko, vodo, talno, pa še kaj. Hiša 200m2, nič posebnega. Res pa je blo delo zastonj (delali sami, za vodo in talno je bil majster komarat). Re: Cena elektroinštalacij - Novogradnja - grega09 - 19.3.2019 Fery Napisal:Ali jih slabo plača, ali slabo računa, ali pa dolgo ne bo tako delal.A to govoriš za neto minimalna plača? Ali kaj več? |