![]() |
|
Odpiranje vrat na prstni odtis - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Odpiranje vrat na prstni odtis (/showthread.php?tid=74599) |
Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - Fery - 6.6.2019 El. prijemnik ima!? Halo!! Ti bi pa eno ultra šaro dajal gor? Zakaj pa da ne? Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - xtron - 12.6.2019 Ne vem no, jaz sem planiral odpiranje na rfid oz prstni odtis, samo kaj ko lahko nekdo s pajserjem med krilom in podbojem odmakne krilo za tiste nekaj mm in je not. Imam vse pripravljeno, ampak nazadnje kar zaklepam, da zapahi naredijo svoje. Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - stlux - 14.6.2019 xtron Napisal:Imam vse pripravljeno, ampak nazadnje kar zaklepam, da zapahi naredijo svoje. Se pravi nimaš vse pripravljeno, ker ti manjka ključni element: motorni pogon cilindra.. in kabel v krilo vrat. Ok, ostane ti še baterijska izvedba pogona. Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - ophidian - 15.6.2019 Kaj BT-7 od Inotherma se priklopi na 230V al na 24V? Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - Alien2018 - 15.6.2019 230 Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - arbajter - 15.6.2019 :mrgreen: [url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?1w/wM/1grvgDyJ/xtiuunichr("46")gif][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/1w/wM/1grvgDyJ/xtiuunichr("46")jpg[/img][/url] Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - Fery - 17.6.2019 Mogoče celo to. Glede na to, da je vse metalno in lepo prevodno. [attachment=o30178] Sicer so prijemniki 6 - 12 V. Lahko pa tudi 18 V, 24 V. Odvisno od trenutno izbranega ponudnika in cen. Forumski pametnjakoviči bi kar 230V spustili na kljuko!? Bo že. Otroci so trpežni. Za tastare je pa itak prav, da jih posortira. Glede na možganske kapacitete. Očitno bo treba tudi vrata in okna ozemljiti. Norih idej nikoli ne zmanjka. Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - akulp - 22.6.2019 <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ekey-uno.net/">https://www.ekey-uno.net/</a><!-- m --> 315 + DDV Re: Odpiranje vrat na prstni odtis - arbajter - 23.6.2019 No, pa si le dočakal. Sicer so tole obljubljali že neka dva, tri mesece nazaj, pa tudi 100€ nižjo ceno. Bo pa nekaj dela z tistim dvakratnim polnjenjem baterije v letu dni. Ne vem pa še, koliko bodo stale nove baterije, ko bo stare enkrat vzel hudič. bom poskusil prihodnji teden kaj povprašati tam na Vodovodni. Pa še na nekaj bo treba paziti: cilinder v vratih mora biti tak, ki omogoča odklepanje ob obeh hkrati v cilinder vloženih ključih. Zunaj, kot znotraj.Tako, "za vsak slučaj". RE: Odpiranje vrat na prstni odtis - akulp - 30.7.2019 Živjo. Si izvedel kako informacijo več? Se ti zdi v redu zadeva? Meni od nakupa zavrača le to, da ne podpira kakega od današnjih protokolov. Zadnji odgovor. g. Sterleta, v aprilu, je bil takle: Glede Z-Wave in ostalih protokolov… trenutno je tako, kot je. Delamo na tem, da bo sistem povezljiv tudi z drugimi protokoli. RE: Odpiranje vrat na prstni odtis - arbajter - 31.7.2019 Odpiranje vhodnih vrat v svojo "lastnino" širiti v smislu povezovanja na še druge sisteme? Za kaj že? Kogar nameravaš že spustiti v svojo bajto "od daleč" ga vpišeš na imenik prstnih odtisov oziroma mu potrdiš dostop (začasen ali trajen) preko telefonskega blututa. Za vse preostalo se "čaka pred vrati". Eni (ker so leni in se jim ne ljubi hodit na pošto) bi v bajto brez njihove prisotnosti spuščali tudi poštarja. Prav, tudi take ekstreme do neke mere razumem. Meni poštar pušča po jurja ali dva vredne pošiljke pri dvoriščnih vratih, pa še enkrat nobena stvar ni izginila. Da pa bi ga spustil v bajto "na daljavo" - (pa nisem zadrtež), malo morgen. Širiti tak sistem na kaj drugega? Edinole z vgradnjo kontrole pristopa, ko ključavnica protivlomnemu sistemu sporoči menjavo stanja le te ter v nadaljevanju odziv in sporočanje tega sistema. Se ve komu. RE: Odpiranje vrat na prstni odtis - akulp - 31.7.2019 Hvala, ker si me/nas znova podučil. Meni pa bi ravno zato, da potem lahko vežem zadevo naprej, v prihodnosti, na senzorj itd, alarme v okviru HA, itd. to zelo koristilo. Predvsem pa me je zanimalo, če si ob obisku, izvedel kaj več o tej zadevi.
RE: Odpiranje vrat na prstni odtis - arbajter - 31.7.2019 Lej, ne gre za podučevanje. Zapisano je bilo moje mnenje o (katerikrat nesmislu) novih tehnologij, ki pa ni obvezujoče ne zate ne za koga drugega. Vsekakor pa nove tehnologije niso brez veze. Zna pa biti katerikrat brez veze njihova (zlo)uporaba. Izvedel več o zadevi (E-key)? Ne. Tisto kar "rabim". To pa je, da je izdelek na trgu in njegova cena. Tu tudi ni neke pameti, podučevanja. Če rabiš, odkartaš, če ne rabiš, ne odkartaš. Za novo tehnologijo. Vmes so sicer še želje, ko bi imel, pa "ne gre". Zaradi takih ali drugačnih razlogov. To je pa že druga tema. Katerikrat sodi med "mencanje". RE: Odpiranje vrat na prstni odtis - akulp - 31.7.2019 Ok, hvala. Vprašal sem zato, ker si zadnjič napisal: "Ne vem pa še, koliko bodo stale nove baterije, ko bo stare enkrat vzel hudič. bom poskusil prihodnji teden kaj povprašati tam na Vodovodni." RE: Odpiranje vrat na prstni odtis - arbajter - 31.7.2019 Najlažje je tako storiti. Da ne privzdigneš svoje riti in čakaš, da ti vse k njej (riti) prinesejo. In ob tem ne znajo niti usranega telefona vzeti v roke in pritisniti tistih par številk, zastaviti konkretno vprašanje odgovorni osebi. Ampak naj bo, sem zaradi tebe danes zagonil uro svojega cajta pa skuril tudi kak liter nafte, ko sem se s konca Letališke (namesto da bi zapeljal na avtoban in pičil domov) vozil v center Ljubljane v največji gužvi ob polštirih. Ker si vprašal zato, ker sem pač jaz zadnjič nekaj zapisal. Samemu pa se ti niti najmanj ni dalo storiti koraka, da bi vmesnem času (vsaj) poskusil ugotoviti, kar te zanima in muči. Ok, naj ti bo. Baterijska vložka v notranjem delu tistega E-keya sta Li-Ion formata AA. Zahtevata pa okvirno polletno polnjenje. Odvisno od števila odpiranj vrat. Če vrata uporabljate namesto ventilatorja, se zna zgoditi, da jih bo treba polniti na mesec dni. Pri normalni uporabi ene družine, kar po moji presoji pomeni neka štiri odpiranja zjutraj in štiri ob prihodu domov, ter kakim še štirim ali šestim odpiranjem izven tega urnika, bi baterije, vsaj v štartu, ko so nove, morale zdržati minimalno pol leta. Kakšen je pa v resnici urnik "luftanja", pa veš edinole sam. In glede na tip baterij pogona ključa nekih večjih težav ne pričakujem. Vsak bebo jih zna poiskati, kupiti in zamenjati. Pri bateriji v zunanjem delu (v čitalcu prstnega odtisa) pa brez rednega servisa oziroma brez nabave pri pooblaščenem serviserju oziroma E-key-u ne bo šlo. Tam je pa vgrajen svoj tip Li-Ion baterije, podoben je polovički baterije LR14. Dobra stran je vsaj to, da proizvajalec na baterije nudi petletno jamstvo. Sem zadovoljil tvojim vprašanjem "iz fotelje? Sedaj pa iz mencanja v akcijo. Ah, pozabil sem, cena je 384 ojrov za "smrtnike". Ali bo še naprej ključ? |