PodSvojoStreho.net
Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) (/showthread.php?tid=74488)

Strani: 1 2 3 4 5 6

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - Fery - 11.1.2019

Ti bom posnel video.

Ti pa ta čas vprašaj na Kipor, kaj se zgodi, ko poraba na 2,6 kVA agregatu narašča 15 sekund iz 0 na 3 kW in tam lahko vztraja še 5 - 10 sekund.

Niso samo moje klešče, sem šel tudi drugam preverit. Lahko prideš, bova šla oba. Mojo in sosedovo. Z dvemi kleščami.

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - bozgom - 11.1.2019

GRADiM Napisal:Počasi.Wink

Jaz govorim o poganjanju TC na delni moči, v primeru ax09 na 42%, za to pa ne potrebuješ tako močnega agregata. Ravno v tem je moj point.
Konkretno: ideja je, da potrebe ax09 na 42% pokrivam s Kipor IG2600.
Saj ne hitim :mrgreen:
Ti lahko na TČ priključiš poljuben agregat. TČ ti bo pač dala ven toliko, kot ji bo agregat sposoben zagotavljati. Če lahko odvzem TČ omejiš npr. na 1,5 kW potem bo verjetno tvoj 2 kVA agregat to uspel zagotavljati. Če pa bo TČ hotela več (katera ženska ne :lol: ) bosta pa mirovali obe napravi.

PS -meni osebno pa se zdi neumno v primeru dolgotrajnega izpada elektrike goniti agregat zgolj za napajanje TČ, da bom na toplem v temi, v smradu pokvarjene hrane iz hladilnikov s toplim pivom v naročju. Če že agregat potem takšen, da sploh ne bom razmišljal, koliko je dovolj za TČ in koliko za hladno pivo.

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - sassapo - 11.1.2019

S prešvoh agregatom se lahko slej kot prej posloviš od inverterja TČ. Te naprave jaz z manj kot 5kw agregatom ne bi napajal.
5KW agregat je navadno v resnici 5KVA, pod trajno obremenitvijo lahko deluje z 1/4 moči manj... Za TČ hladilnik in kakšno žarnico bo že to bolj ali manj na meji.

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - sassapo - 11.1.2019

Ne vem, če boš reskiral? Inverter je dražji kot je bila ta TČ

@GRADiM
Sedaj pa ne vem- ali provociraš?

Priklopi 2 kVA na svojo TČ, daj jo na 42% pol pa rezultate sporoči nam na forum. Tudi mene zanima, kaj bo pri 42% :roll: :roll:

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - Energetik81 - 11.1.2019

Popson31 Napisal:@Energetik81 zakaj bi omejil moc TC pri ogrevanju SV? V cem je prednost tega? Je res taka razlika, ce ogreva dlje casa in z manjso mocjo kot pa ce ogreje na hitro z 100% moci?
Da bi bila TČ tišja. Ker na 100% mi gre le ko segreva SV. Pri ogrevanju pa zelo redko pride čez 50% modulacije, pa še to le takoj po defrostu. Torej rad bi, da tudi SV ogreva lepo počasi pri nizki modulaciji in tišini, magari 3h. Pa še švohnejši agregat bi lahko nabavil za backup.

sassapo Napisal:S prešvoh agregatom se lahko slej kot prej posloviš od inverterja TČ. Te naprave jaz z manj kot 5kw agregatom ne bi napajal.
5KW agregat je navadno v resnici 5KVA, pod trajno obremenitvijo lahko deluje z 1/4 moči manj... Za TČ hladilnik in kakšno žarnico bo že to bolj ali manj na meji.
Menim, da vseeno malce preveč strašiš. Če bo odjem TČ večji kot moč agregata, se bo ta pač ustavil. Seveda ni ravno dobro, če se bo to večkrat zgodilo, ampak dokler agregat in njegov AVR deluje, ne vidim razloga, da bo to kaj škodilo inverterju, pa čeprav dela agregat na njegovi zgornji meji.

25...30 % več, kot maksimalna odjemna moč TČ pri 42%.

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - Fantocci - 11.1.2019

Če smo prej ugotavljali, da bi bil morda problem napajanja pri defrostu (pri katerem moči ne moreš omejevat, ker se dogaja neodvisno od tvojih komand) potem bi verjetno zelo koristil tudi zaporedni zalogovnik, o katerem teče beseda v osnovni IVT temi.
Ker je poraba tudi pri defrostu (enako kot ob normalnem delu) odvisna od toplote in zadostne količine vira. Govorim bolj za primer radijatorjev...

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - csamo001 - 11.1.2019

Fantocci, koliko litrov kotlovske vode ima tvoja peč, ki bi jo zaporedno vezal? Ker dejansko to potem je zalogovnik ...

Kaj pa vem, gre za peč, ki jo je oče sam naredil v osemdesetih iz kotlovske pločevine. Ima dvojne stene pa še notri so neke cevi.
Takrat se je takih peči dosti naredilo, kdor je pač znal... so bili neki načrti, pa jih nimam.

Gabariti? Da vsaj tak probamo ocenit... Saj kakorkoli, verjetno vsaj 50 litrov, če ne več. Mini zalogovnik torej.

Nekaj takega bo verjetno. Mere so kakih 700x700x1300mm z izolacijo ampak ne vem, koliko je vmesnega prostora med stenami, lahko pa bi tudi to izmeril.
Verjetno je kakšnih 50l ali več. Če bi me zelo zanimalo, bi lahko izpustil vodo le iz nje, pa izmeril.

Stadlerca ima (če se ne motim) 135 litrov, so pa gabariti kar nekaj večji.

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - BaTeK - 11.1.2019

Upam da bom ulovil defrost in vam bom sporočil koliko porabi.
Pravite da največ porabi TČ, ko se začne defrost?

Re: Inverter poganja inverter (TČ na agregatu) - Fery - 11.1.2019

Ne, pravimo da TČ, ko se začne defrost, začne ustavljati kompresor.
Potem preklopi ventil.
Potem začne zaganjati kompresor. Če je treba do 100% in če je treba, ga tam nekaj časa drži.
Potem začne ustavljati kompresor.
Potem preklopi ventil.
Potem začne nazaj zaganjati kompresor do nastavljene moči.

Tako pravimo.

Nadalje pravimo, da lahko TČ IVT pri nastavljenih 42% kuri od 800 vatov do 2,2 kW.
Oz. lažem. Toliko tudi dejansko kuri, ne da lahko.
TČ IVT lahko dela tudi s COP blizu 1. Kar pomeni, da če ji uspe držati nastavljeno moč, jo bo držala s skoraj štirimi kilovati porabe. Pri neugodnih pogojih.

Nadalje tudi pravimo, da lahko TČ IVT (po tovarniških podatkih) med defrostom, ne glede na nastavljeno moč, doseže za kratek čas, porabo 5,3 kW.

Nadalje tudi pravimo, da smo osebno videli, da pri minus 12, brez poskakovanja porabe na uri, se pravi nekje realno, na nastavljenih 65% moči, TČ defrosta z do 3,9 kW porabe.