![]() |
|
Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč (/showthread.php?tid=72072) |
Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - xavi - 24.4.2018 Fery Napisal:Kaj je to, "kupljen v lastni režiji"!? A drugače mama kupi, al kako?Če ti ga dobavi monter, je cena dupla. Sklepam po predračunih, katere so nekateri navajali na forumu. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Fery - 24.4.2018 pentax Napisal:Vsaka stvar sa cajtom zariba, da elektronika in mehanika v TČ ne bi bila med njimi bi to bilo 8. čudo sveta.Pi..., a tud moj grelec!? Na, kako naj pa zdaj spim!? Grrrr Biksl pa itak ve, kako to zgleda. Dobro, da je prikoritar in je skoraj đabe prišel skozi. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - šmajser - 24.4.2018 Evri so evri, kWh pa kWh...cena štroma (kWh) pa ne bo vedno takšna kot je danes...kWh pa bodo taki ja...tako, da vkomponiraj tudi to v enačbo na dolgi rok, sicer bo investicija "nasedla". Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - boris0511 - 24.4.2018 Kot je rekel J.M. Keynes, smo na dolgi rok vsi mrtvi. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Fery - 24.4.2018 Kakšna pa bo cena elektrike? Ajde, dajmo, junaki. Da slišimo. Niso vsi v javni upravi v službi, ki si dvigne plačo, ko se jim dvigne k... Imaš tudi delavce in penzioniste. In tudi oni morajo živeti. Jaz ti dokažem, da so energenti cenejši, kot so bili. Čeprav se že desetletje deremo, kako bo šlo v ne vem kakšne višave. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Popson31 - 24.4.2018 Ja res je v zadnjih 12 letih se je elektrika pocenila skupno za cca 70%, od leta 2016 pa do 2018 pa za 20%..ravno par dni nazaj sem bral v reviji “varcujem z energijo”.. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - nick101 - 24.4.2018 Energent mogoče res, vendar so na to nabili ŽNJ+1 dajatev in davkov. Plačuješ poln znesek položnice, ne samo energenta. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Popson31 - 24.4.2018 Govora ja bilo o energentu zato to tudi moj odgovor da je strom cenejsi kot pred nekaj leti..ko pa je govora o omrezninah in vseh ostalih postavkah pa je druga pesem.. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Fery - 24.4.2018 Vseeno je ceneje. Se pa trudijo, to ti dam prav. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - pentax - 24.4.2018 Fery Napisal:Ne boš verjel ampak tud tvoj grelec lahko crkne in vse okoli njega tudi, da boš lažje spal :mrgreen:. Ti imaš tko par virov ogrevanja, da ti vse odpove naenkrat je blizu zadetka lota, takoj piši listek.pentax Napisal:Vsaka stvar sa cajtom zariba, da elektronika in mehanika v TČ ne bi bila med njimi bi to bilo 8. čudo sveta.Pi..., a tud moj grelec!? Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - klemente - 24.4.2018 Pozdravljeni tudi sam imam dilemo kako izvesti ogrevanje. Gre za montažno pasivno hišo cca.140 m2 v dveh etažah. Osnovni podatki, izolacija strehe 50cm, sten 40cm, tla 20cm, Okna les 92mm, vse talno, hiša na zelo sončni lokaciji, orentirana na jug. Ogrevanje sem si zamislil takole: Kombiniran solarni bojler z električnim grelcem 300 do 500l, 2 do 3 kolektorje njihov medij spuščam skozi sp. Kačo v bojlerju, skozi zg. Pa talno. Po moji logiki bi to moralo delovati, ali pač? Hvala za vaša mnenja. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Homer - 25.4.2018 Ne, ker pozimi večinoma od solarnega ne boš imel nič, tisti vgrajen EL grelec (2 kW ?) pa tudi ni niti slučajno dovolj da ogreješ 140 m2 in še sanitarno vodo Potem je tu še "malenkost" da kače niso niti približno dovolj da bi prenesel potrebno energijo v talno.... Delalo pa bo ob kakem prehodnem obdobju, ko bo dovolj sonca in potrebe po ogrevanju majhne. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - valhalla - 25.4.2018 Aja, na montažno PH smo pa kar pozabili? Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - bk9105 - 25.4.2018 2x2kW bi pa moglo zadostovat, ker hiša je po opisu sodeč res Konkretno izolirana. Re: Ogrevanje (novogradnja) na električno peč - Homer - 25.4.2018 2x2 kW bi verjetno zadostovalo, če je ta PH res narejena po po vseh pravilih PH. |