![]() |
|
Komunikacijska omara - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Komunikacijska omara (/showthread.php?tid=71297) Strani:
1
2
|
Re: Komunikacijska omara - Fery - 26.2.2018 Lepo, da imate 5 pc-jev in 5 televizij. Še v garaži en par. Mi smo pač ven iz tega. In še bolj bomo. Ko mulci odfrčijo kmalu... Matr, sem se mel za računalničarja, zdaj vidim, da sem totalno zadaj. Aja, rore imam tudi jaz napeljane v vsako sobo. Ampak gostijo le pajke. Podobno kot tisti, za termostate za talno, v vsaki sobi. Tudi ti samevajo. Re: Komunikacijska omara - slovenc8 - 26.2.2018 Fery Napisal:Lepo, da imate 5 pc-jev in 5 televizij. Še v garaži en par. otrok sploh še ni, treba najprej štalco dokončat sej pravim, tko mali znesek, da sem raje dal (pre)več, kot da bi spet kdaj moral po sobah vlečt kable in met male switche, pa rad se igram s temi zadevami.
Re: Komunikacijska omara - Homer - 26.2.2018 Tega brezžičnega "sranja" je že toliko, da se že vse med seboj moti. Nato dodajmo še LED s svojimi swithingi, TČ z drugimi, in ostalo kramo, pa imamo svečko na tortici. Žica pa je žica. Zato so pri meni fiksne zadeve po kablu! Re: Komunikacijska omara - Fery - 26.2.2018 Torej na prenosnik daš kabel!? Na tablico? Telefon? Wireless printer? Mi imamo en tv in en pc. Do vsakega je meter kabla od modema. Ne vem pa, kaj imate ostali, da nucate toliko priključkov. Re: Komunikacijska omara - Homer - 26.2.2018 Mislim, da sem jasno napisal: Zato so pri meni fiksne zadeve po kablu! Prenosnik in telefon pa sta menda še vedno prenosna..... Fiksno pa so računalniki, mrežni printer, TV STB (IPTV) in TV internet in LAN; tri sobe šest kablov. Pa še kaj........ Če pač eni uživate v "sračjem gnezdu" (kablov, modema, routerja, STB, razdelilcev, .....) v dnevni sobi, pa nekateri pač to pospravimo iz dnevne sobe na "nevidno" mesto. Pri meni je pač to kurilnica (v kateri se "kuri" TČ in STČ), drugi pač imajo komunikacijsko omarico kje drugje. Računalnik pa ni v dnevni sobi (če že, je to prenosnik po potrebi) Re: Komunikacijska omara - arbajter - 26.2.2018 Fery, gre za to, da si kadar koli lahko zmisliš imeti nekaj od komunikacij v prostorih. Enostavno vštekaš tisti kabel in pozabiš. Če imaš pripravljeno seveda. Za preostale primere pa imajo trgovine na voljo tiste plastične NIK kanale pa svedre. Tudi jaz sem eden tistih, ki (pa ne zaradi foha) pravim, drat je le drat in ne maram čisto vsega "po zraku". Re: Komunikacijska omara - Fery - 26.2.2018 Si spregledal. Rore imam, ampak so prazni. Včasih tulim v njih, če mi je dolgčas. Lepo doni, če nič drugega. V zidu imam tudi komunikacijsko omarico. Noter je en faznbrifar, da ga ne iščem po bajti, ako zatreba. Re: Komunikacijska omara - mape - 26.2.2018 slovenc8 Napisal:vsaka soba ima vsaj 2, enega za pc, drugi za tv. Dnevne imajo po 3, kjer je kabinet so tudi 3. Garaža ima 4, 5 za kamere okoli bajte. Kurc še wifi imam ločen na domači, gosti in samo lan dostop za "pametne" naprave. V uporabi jasno niso vsi priključki, samo ko se je delala bajta je bil to tako majhen znesek v primerjavi z ostalim in v stari bajti sem povsod nadometne kable vlekel, da ni bilo vprašanja kako bo zrihtan lan del. Pohvalno! Še bolj kot položen kabel je važno, da je cev prehodna, da se bo lahko zamenjal ali dodal. Če kaj ne maram so to nadometni kanali v privat hišah. Re: Komunikacijska omara - arbajter - 26.2.2018 Sploh novih. Hišah namreč. Fery, nepoboljšljiv si. Nisem spregledal. Re: Komunikacijska omara - slovenc8 - 26.2.2018 mape Napisal:slovenc8 Napisal:vsaka soba ima vsaj 2, enega za pc, drugi za tv. Dnevne imajo po 3, kjer je kabinet so tudi 3. Garaža ima 4, 5 za kamere okoli bajte. Kurc še wifi imam ločen na domači, gosti in samo lan dostop za "pametne" naprave. V uporabi jasno niso vsi priključki, samo ko se je delala bajta je bil to tako majhen znesek v primerjavi z ostalim in v stari bajti sem povsod nadometne kable vlekel, da ni bilo vprašanja kako bo zrihtan lan del. hvala Seveda, vse se da po potrebi menjat in puščene so tudi še prazne cevi v kolikor bo potreba po nadgradnji. Mrežna oprema je komplet mikrotik, tudi wifi (capsman). Priporočam, ni pa ravno prijazna uporabniku.
|