PodSvojoStreho.net
Prenova in regulacija Seltron - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Prenova in regulacija Seltron (/showthread.php?tid=71223)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Re: Prenova in regulacija Seltron - peleti12 - 19.1.2018

Daj ne nabijaj pojdi in kuri ta tvoj star kotel do onemoglosti zaprašuj in onesnažuj sebe in sosede moj namig je samo to, da odgovorim na vprašanje kaj je bolje modificirati zastarelo kurilno napravo ali se odločiti za nov sistem z minimalnim uložkom. Drugače pa nasvet pojdi malo na zrak in prezrači zastarele možgane in zastarelo miselnost.
Ne da se mi več!

Re: Prenova in regulacija Seltron - Fery - 19.1.2018

Saj ti tudi ni treba več, lagati in groziti.
Lahko pa vseeno poiščeš člen, ki si ga citiral, o obvezni menjavi.
Če ga ne najdeš, je res bolje, da si tiho.

Re: Prenova in regulacija Seltron - peleti12 - 19.1.2018

Iz tvojih postov razbiram, da se hočeš spoznat na vse sisteme ogrevanja! Znaš pa samo polemizirat moralizirat in filozofirat.
Nikjer nisem omenil obvezne menjave ampak, da bo lotrebno

Re: Prenova in regulacija Seltron - Popson31 - 19.1.2018

peleti12 Napisal:Daj raje začni razpravljati bolj konstruktivno in ne na način oh ta država in njeni ukrepi. V Nemčiji ljudje na to gledajo drugače in tam ne dobiš več kotla na trdo gorivo brez lambde itd. Bodi osveščen in začni strmeti za boljšim, čistejšim in bolj udobnem življenju v kar spada tudi kurjenje.
Imel sem zelo ekološki plinski kotel in z njim ni bilo več računice z ogrevanjem na UNP.Vrgel sem vse skupaj ven in se odločil pred 5 let za nov način ogrevanja, kateti je ustrezal takratnim predpisom, in ni mi žal. Investicija v peletni kotel in TČ STV z gorivom vred se mi je povrnila v dveh letih. Subvencijo eko sklada sploh nisem uveljavljal, ker so bila za tisto leto sredstva že razdeljena, mi je pa šel izvajalec zelo na roke z lepim poustom in popustom na predplačilo.
Vidim pa da se ljudje sploh ne znajo odločiti kaj bi radi. Največja napaka je tlačiti nove reči na stare.

V Nemciji so tudi place dosti visje kot pri nas, pa otroski dodatek pa sociala nasploh je bolj urejena kot pri nas mi smo se vedno Slovenija ki bi rada bila Svica ampak capljamo dalec zadaj zato primerjave delat z Nemcijo nima smisla. Zakone pa clene pa kaj bomo mogli cez xy let pa pac morajo pisat pa z njimi “grozit” ker je taka direktiva EU. Ampak tudi ce pride do tega je v uporabi se vedno toliko “umazanih in skodljivih” kotlov da jih bo nemogoce zamenjat v 10 letih pa ceprav je Slovenija mala. Kot je napisal Fery to kar si danes kupil bos lahko uporabljal vse dokler naprava deluje. Ena izmed direktiv EU je bila da mora do leta 2017 na vseh vlakih v notranjem in zunanjem prometu bit wifi, pa ga ni in kaj zdaj??Slovenija Hrvaski posilja protestne note pa je Hrvaska ne jebe pet posto..tak pac je vrtimo se v nekem krogu na koncu pa vsak gleda da ga pozimi v bajti ali stanovanju ne zebe in se mu fucka kaj je kdo reko.

Re: Prenova in regulacija Seltron - Merlin1 - 19.1.2018

Fery Napisal:Ti imaš resne probleme. Nikjer v zakonu ni omenjeno, da bodo ljudje morali "zamenjati male kurilne naprave z novimi"!
Kateri zakon citiraš, le ti veš.

Tukaj se motiš. Če kurilna naprava presega, mejne emisijske vrednosti, je potrebno kurilno napravo v roku 2 let od prve izmerjene neustrenosti, zamenjati.

Nekateri, ki tega niso upoštevali so že dobili prepovedi uporabe kurilne naprave in denarno kazen.

Res pa je, da pri trdem gorivu še ni znana metodologija merjenja enisij in še za enkrat na tem področju niso aktivni. V kratkem pa se bo tudi to spremenilo. Neustreznih peči se že ne sme več prodajat. Nekatere trgovine so že prejele kazen, ker se niso držale normativov.

Re: Prenova in regulacija Seltron - picas55 - 20.1.2018

Še eden, ki bi bil rad bolj papeški od papeža samega. Najlažje je odirat brezpravno rajo.
To je ena vrlin sodobne mačehovske domovine... Sad
Je Popson31, lepo povedal, kje je problem v Sloveniji in pri katerih slovenceljih..

S polno ritjo je lahko srat :!:

Re: Prenova in regulacija Seltron - Sebek - 20.1.2018

In kje piše da kurilna naprava, ki ima danes vse potrebne certifikate, emisije veliko pod trenutno dovoljeno vrednostjo, ne bo čez 10 ali 15 let presegala takratne dovoljene emisije. Emisije peči bodo takrat enake kot jih ima sedaj.
Kurilne naprave se menjavajo takrat ko odpovedo ali pa je želja po zamenjavi energenta, ne pa takrat ko si birokrati izmislijo da je potrebno menjati zaradi emisij. Je pa res ko bodo emisije previsoke bo tudi peč dotrajana in takrat jo bo smiselno zamenjati z takrat super duper pečjo, ki bo čez 20 let spet onesnaževala okolje, če bo še človeštvo sploh obstajalo. Smile Smile

Ja in kaj ima to veze z vprašanjem teme? Lahko pa povem na ta račun oz firmo Seltron zanimivo prigodo izpred parih let, 4 ali pet , ko sem zamenjal energent in kotel, pa mi sobna enota ni delovala kot bi želel. Po ugotovitvi problema s svetovalcem sva prišla skupaj do karikarano povedano ugotovitve in dejstva, da so regulacije namenjene preverjanju oz žokanju po tipkah po nastavljenih parametrih oz pregledu trenutnih izmerjenih temperaturah neprenehoma, kot žokanje svoje ženske. Skoraj deset let jih ni noben uporabljal in spreminjal.In najina ugotovitev je bila: večina ne zarusta, samo žokanje drugega, zna biti dražje.(Upam, da taisti tehnolog še svetuje.) 8)
Emblemi na tipkah so dandanes praktično nevidni, samo leva spodaj za party je praktično kot nova izpred 14 let :wink:

Re: Prenova in regulacija Seltron - Fery - 20.1.2018

Kaj ima pa to, hmmm, žokanje, veze s temo? Popolnoma nič.
Ok, razen da se tipke pri Seltronu znucajo, če jih uporabljaš. Kdo bi si mislil?

Ravno toliko kot prerekanje o zakonodaji in uporabi kurilnih naprav. Sicer se pa tipke niso znucale (so postale nevidne), ampak samo oznake na njih.

Re: Prenova in regulacija Seltron - Smush - 20.1.2018

Propaganda... isto kot je bilo z onim za bankomate .. kontra pin vtipkat pa take...

Skratka ... naredi na takšen vir energije kateri ti najbolj ugaja.

Re: Prenova in regulacija Seltron - nick101 - 20.1.2018

Če se omejim na 20. člen, kdo ugotavlja, če ima uporabnik pri novi napravi (kotel na trda goriva) vgrajen hranilnik toplote ?
Kakšne so sankcije v primeru neupoštevanja ?

Re: Prenova in regulacija Seltron - csamo001 - 20.1.2018

Ma saj to je to. En kup stvari vezanih na udejanjanje tega zakona še ni definiranih, niti po mojem država nima interesa, da bi to hitro uredila, ker je to potencialna socialna bomba. Tako kot plinske peči v stanovanjih, kjer se tudi že ne vem kak dolgo vleče to z zamenjavami, pa se vsako leto podaljša ta "zadnji vlak, ko bo pa res treba".

Re: Prenova in regulacija Seltron - Merlin1 - 20.1.2018

picas55 Napisal:Še eden, ki bi bil rad bolj papeški od papeža samega. Najlažje je odirat brezpravno rajo.
To je ena vrlin sodobne mačehovske domovine... Sad
Je Popson31, lepo povedal, kje je problem v Sloveniji in pri katerih slovenceljih..

S polno ritjo je lahko srat :!:

Ti pa si :roll: .
Glej jaz sem zapisal kašno je dejansko stanje. Če se z tem ne strinjaš se pritoži na ustrezno ministrstvo in jim povej svoje.

Jaz od tega nimam nič in mi je vseeno, kako in z čim si bo kdor kuril.

Kar mene moti je smrad in slab zrak v mestu. Za to pa so v največji meri krivo slabo kurivo slabo vzdrževane, zastarele kurilne naprave in promet. Na srečo so kot ti praviš istih "slovenceljih" pripravljeni odpret denarnico za nove drage jeklene konjičke in je zato vsaj na tem področju bolje.

Re: Prenova in regulacija Seltron - Merlin1 - 20.1.2018

csamo001 Napisal:Ma saj to je to. En kup stvari vezanih na udejanjanje tega zakona še ni definiranih, niti po mojem država nima interesa, da bi to hitro uredila, ker je to potencialna socialna bomba. Tako kot plinske peči v stanovanjih, kjer se tudi že ne vem kak dolgo vleče to z zamenjavami, pa se vsako leto podaljša ta "zadnji vlak, ko bo pa res treba".

Ta se več ne podaljšuje. Jih je bilo letos kar nekaj "sankcioniranih" z € in prepovedjo kurjenja.