PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka - udar strele - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka - udar strele (/showthread.php?tid=66316)

Strani: 1 2 3

Re: Toplotna črpalka - udar strele - alanford - 28.7.2016

Za proizvajalca nekaj centov manjši stroški?

Sent from Samsung Galaxy S7 using Tapatalk

Re: Toplotna črpalka - udar strele - SloCop - 28.7.2016

Sem mislil da je mogoče ker se reč oddaja in da vsak ki pride na novo ne daje bojlerja na vse.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - telmos - 28.7.2016

Včasih se za Estio lahko obrnete tudi name.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - arbajter - 28.7.2016

O strelah in prenapetostnih zaščitah je bilo na forumu napisanih za kamion prispevkov. Vsekakor cenejša rešitev, kot menjava modemov, ruterjev in kartic v toplotnih črpalkah in plinskih bojlerjih. Menjava enega tiskanega vezja v TČ je dražja kot bi bili prenapetostni odvodniki. Hudič je v tem, ker se za take investicije nikoli ne najde sredstev, dokler se "ne zgodi".

Re: Toplotna črpalka - udar strele - M|ha - 29.7.2016

Točno tako. Pa še izgovor folka je "saj pa niso 100%". Res niso, ampak ob pravilni izvedbi so izredno zanesljive, govorim iz lastnih izkušenj.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - Poldee - 29.7.2016

Se strinjam. Sam imam izvedeno protinapetostno zascito in od takrat doma ni vec tezav glede tega. Ne izklapljamo vec naprav, niti ob najvecjem neurju... Je pa tudi res, da nekje socasno z izvedbo protinapetostne zascite je v hiso prisla optika, prej pa smo imeli telefon / internet 'po zraku oz. kablu', ki je po moje sproduciral dosti inducirane napetosti, katera je potem unicevala domace el. naprave. Tako da, priporocam ze iz naslova stanovanjskega zavarovanja - ce nimas urejeno ti po moje skode niti ne priznajo - lahko da se motim glede tega samo, ce bi bil sam zavarovalnica bi naredil tako.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - Fery - 29.7.2016

Jaz ne izklopim popolnoma nič!!!
Včasih je pa tudi treba kakšno stvar zamenjati.
Ne samo marmor v pisarnah zavarovalnic, tudi še kaj drugega.

Obvezna zaščita zaradi zavarovanja!? Pa kaj še? Potrdilo dimnikarja? Aha.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - Merlin1 - 29.7.2016

Za eno izmed zavarovalnic je potrebno imeti vgrajeno prenapetostno zaščito v elektro omarici v hiši. Če je nimaš ti priznajo 60% škode.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - Fery - 30.7.2016

Katero pa?
Belkin? Za 5 evrov?
Ali kdo je sveta krava, ki določa kaj je prednapetostna in katera mora biti?

Sicer pa lahko mirno napišeš, k kateri zavarovalnici ne smemo iti. Če je to res. Marsikdo ti bo hvaležen.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - Poldee - 30.7.2016

Mislim, da je dokaj jasno kaj sodi k pravilni izvedbi (prednapetostni odvodniki, ozemljitev in podobno). Skratka podpiram / verjamem v pravilno izvedbo. Nicenja in podobnih bliznjic ne podpiram. V nasprotnem se ti lahko kaj hecnega zgodi... npr. kaj zagori, ko ne bi smelo... In verjami, da zavarovalnice vedno bolj gledajo tudi na to. Pa tudi ce ne, sam si ne zelim tovrstnih problemov s hiso v kateri zivim. Odkar je frend imel pozar v stanocanju (bojler) sem dosti bolj previden z el. aparati :-)

Itak pa sem preprican, da sam imas urejeno po ps-u, tako da itak nimas problemov.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - Fery - 30.7.2016

Itak, plačal sem vse tiste odvodnike in podobno šaro, pa sploh ne vem, če mi bo kdaj prišlo prav. Važno, da denar kroži.

Ampak zavarovalnici pa vseeno nisem povedal, da varovanje imam. Kar naj grizejo nohte v paniki.

Re: Toplotna črpalka - udar strele - Poldee - 30.7.2016

Po moje ti je ze pa niti ne ves. Pri nas je obcutna razlika, prej je vsako leto nekaj slo... od modema, mrezne, nonstop. Zdaj je pa mir :-)

Re: Toplotna črpalka - udar strele - sašo65 - 31.7.2016

Poldee Napisal:Nicenja.....
v čem je problem pri ničenju? Elektrikarji starega kova so tako desetletja delali, v hišah, sterejših od 20-25 let drugaga niti ne poznajo....
PS. vprašam, ker nimam pojma o štromu, ampak to besedo sem velikokrat slišal....

pa še zadnja cvetka: hiša, delana za trg (drago plačana)mislim 2012 letnik, na pomivalno korito je "prišel" štrom Idea kaj, kako zakaj nimam pojma...- zopet je "samo slišal sem" ampak kv elektrikar celo postreže z informacijo, da to niti ni tako redek pojav Confusedhock:

Re: Toplotna črpalka - udar strele - javr - 31.7.2016

Citat:v čem je problem pri ničenju?
najbrž da v tem, da če ti fen pade v bano, v primeru ničenja ne bo izklopa elektrke, v primeru FIDa pa bo
Citat:na pomivalno korito je "prišel" štrom - kv elektrikar celo postreže z informacijo, da to niti ni tako redek pojav
pa naj pove kako je prišlo do tega in kako je zadevo rešil

Re: Toplotna črpalka - udar strele - telmos - 2.8.2016

No tudi ta udar strele smo rešili. Žalostno je le to, da prej pride primorc na štajersko popravit, kot štajerc sploh pokaže pripravljenost, da bi prišel pogledat in naročit dele.