![]() |
|
Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki (/showthread.php?tid=65666) |
Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - dnovak24 - 24.5.2016 Tudi sam sem pred koncno odlocitvijo katero toplotno crpalko, v ozji izbor je prisla fujitsu 8kw. Hitachi je recimo par sto € cenejsa ampak si je upam za razliko od fujitsa katera ima na tem forumu napisano knjigo pozitivnih mnenj. Ogrevam 120m, radiatorji, 15 fasade, 3slojna okna. Izracun je pokazal da bi bila zadosti 6,5kw, tako da so mi vecina predlagali 8kw, Klimaj pa 10kw, ker bi lepse delala in nebi delala skozi na ful in s tem se podaljsa zivljenjska doba, potem je se boljse dati 11kw in bo delala skoz na min in imam mir 50 let kaj pravite?
Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - sassapo - 24.5.2016 Klimaj ima kar prav, 10kw bo najpravilnejša izbira, če si odločen za Fujitsu Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Poldee - 24.5.2016 11 mam jst, pa ogrevam vecjo kvadraturo ob slabsi izolaciji in se mi se zdi, da je premocna za nas, ker je vecinoma na nizkih obratih. Po moje bo tebi 10-ka isto, 8 pa zna biti ono pravo, samo nic nisi napisal kako glede SV. Drugace pa, 50 let dvomim, da bo mir :-) Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - dnovak24 - 25.5.2016 Ja bo bojler 200 oz.300 l loceno z notranjo enota oz. ne bo vse v enem. No tak je tudi moj obcutek da bi bla 8 kw dovolj, ima pa vsak svoje mnenje... Zanima me ka bo reklo npr. 10 uporabnikov, 50 let je bilo misljeno bolj sarkasticno Uglavnem spodnji sosed ima ze tri leta fujitsu, brez problemov dela skozi, ima nekje okoli 100 m, pa ima 11kw hp, nima izolacije samo okna ima plasticna, podstresje tudi ni nekaj veliko izolirano. Sem ga vprasal nazadnje koliko ima kaj porabe pa je rekel, da je zanemarljiv strosek. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - sassapo - 25.5.2016 Vedi da je razlika med 10 in 11 kw napravo neprimerljivo večja kot med 5 in 8 kw! Seveda bo zadostovala 8kw naprava, ki je resnici samo navita 5kw. 10 kw je v drugem ohišju, z večjim uparjalnikom, ventilatorjem... deluje neprimerljivo bolj mirno ima boljši COP in je precej tišja. Zato, predlog za 10kw model! Na papirju je pač precej drugače kot v realnosti :wink: Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Poldee - 25.5.2016 Itak. Sam Hitachija ne poznam, sem pa zadnji dve sezoni zelo zadovoljen s tako, kot jo ima tvoj sosed (11 HP). Poraba je skoraj identicna obe sezoni (ce izracuni drzijo je trenutna razlika 10€ v korist letosnje zime: 530 letos napram 540 lani). Veljaza gretje hise in SV (sicer slednjo ob primernih dnevih grejejo se soncni kolektorji). Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Poldee - 25.5.2016 sassapo: pri starsih se 10-ka zaenkrat zelo dobro obnasa, samo tu je govora zgolj o obcasnem gretju hise (oce ne more bit bolj zadovoljen) in pa gretje SV (200l Lentherm bojler s samo eno kaco, katera je montirana od spodaj do malo cez polovice bojlerja). Imajo pa od prejsnjega tedna se nova okna (PVC), drsna vrata, fasada bo kot kaze se pocakala, tako da zima ki pride, bo marsikaj pokazala. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - dnovak24 - 25.5.2016 Sassapo se strinjam popolnoma s tabo, v ceni je verjetno razlike kakih 500€ med 8 in 10. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - sassapo - 25.5.2016 Razlika v ceni je več kot upravičena
Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - ostareligams - 30.5.2016 brizita Malo počakaj ,še kakšen mesec in bo na trgu popolnoma novi model hitachija (yutaki s combi).Sam jo čakam :-).Cena bi naj bila identična ali pa 3 procente dražja od starega modela.Tako so mi povedali.... Prealpi.si Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - brizita - 31.5.2016 hvala za namig. trenutno poleg izdelanih ponudb, ki so v ožjem izboru še vedno spremljam dogajanje s pomočjo strica googla. se pa tudi ni kar za zaletet glede na višino investicije ter namigom da bodo šle cene TČ bistveno gor.. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - ophidian - 31.5.2016 Kam pa še čejo it cene gor....že tako so precenjene.... Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - dnovak24 - 31.5.2016 brizita Napisal:hvala za namig. trenutno poleg izdelanih ponudb, ki so v ožjem izboru še vedno spremljam dogajanje s pomočjo strica googla. se pa tudi ni kar za zaletet glede na višino investicije ter namigom da bodo šle cene TČ bistveno gor.. Katere ponudbe pa imas oz. znamke? Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - brizita - 1.6.2016 Ponudbe imam za Fujitsu Waterstage 11 kW in Hitachi Yutaki 10 kW, s tem da je ponudba za Hitachi manjša za več kot jurja (me malo bega zakaj). Povpraševanje pa sem dvakrat poslala tudi TT ter ob vseh zgodah in prigodah dobre poslovne prakse dobila več okvirnih ponudb po ogledu kurilnice, zaradi napak v ponudbah (copy /paste), ki pa niso realne ker bi morala poiskati še monterja, ki bi pritresel tudi svoj ceglc s ponudbo. Zaradi navedenega pristopa in obnašanja ponudnika sem se odločila da ne pride niti v najožji izbor pa slovenski proizvod gor al dol. Mnenja sem da se tega tudi TT ne bi smela privoščiti, da moraš imeti še monterja če povprašuješ pri njih.. Predhodno sem na sejmu pridobila tudi za Daikin in Termoshopovo. vendar me sami ponudniki niso prepričali. mogoče so na štantu Daikina moški imeli kaj več videti ... tole bi bilo .. ponudnika pa sta z okolice celja.. mogoče bi morala kam preko meja štajerske ... haha se pa malce bolj nagibam k Fujitsu ... ker do sedaj nisem dobila neke pozitive oz. povratne informacije za Hitachi.. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - sašo65 - 1.6.2016 potem kontaktiraj <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.klimaj.si/">https://www.klimaj.si/</a><!-- m --> brizita Napisal:se pa malce bolj nagibam k Fujitsu .. in masina 10 Hitachi, lahko primerjas z 10 Fujitsu (ali ostale) nikakor ne z 11 ki so vse dvoventilatorke (vse neprave :lol: |