PodSvojoStreho.net
Moč toplotne črpalke - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moč toplotne črpalke (/showthread.php?tid=65114)

Strani: 1 2 3

Re: Moč toplotne črpalke - telmos - 31.3.2016

Ničnisem falil, ker se tega v praksi ne dela. So preprosto preživete in . Zato so tisti komentarji o 30 in več letih ena največjih neumnosti v smislu reklam.

Re: Moč toplotne črpalke - Merlin1 - 31.3.2016

Pa ni čisto tako. Za stranko je zelo pomembno ali ji bo TČ nemoteno delovala 30 let ali 10 let. Nobene stranke ne poznam, ki bi bila z 10 leti obratovalne dobe zadovoljna. Pa četudi bi ali je stala 50% cene dobrega ogrevalnega aparata.

Re: Moč toplotne črpalke - telmos - 31.3.2016

In kje si ti sedaj dobil te stranke z 10 letnim delovanjem? Jaz razen par tistih posiljenih zadev na visoki zračni vlagi nisem tega doživel, pa jih je zunaj delujočih ogromno. Tiste problematične, ki so bile zamenjane, pa na presegajo prstov na obeh rokah, kar je procentualno povsem primerljivo z on off-i, ki tudi niso vsi oh in sploh.

Re: Moč toplotne črpalke - Merlin1 - 31.3.2016

Še enkrat preberi kaj sem napisal in potem oporekaj tistemu kar sem napisal in ne to kar si ti misliš.

Če pa že želiš imenovat naprave si lahko narediš lepo reklamo in poveš za katere TČ jamčiš, da bodo vzdržale več od 10 let. Jaz ne poznam nobenega, ki bi si to upal. Z raznimi marketinško pogojenimi potezami že. Brez če_jev pa žal ne...

Re: Moč toplotne črpalke - pedenjdeklica - 31.3.2016

JaBK Napisal:
pedenjdeklica Napisal:lahko ti pride v postev ( uporabi youtube)
WPC 05
WPL 15 AS
LWZ 504
LWZ 404 Trend

A nisi prebral kaj želi? Ali ti bolje veš, kaj rabi? ali pa veto nima v ponudbi nič takega, kar hoče, pa turiš naprej, kar pač imate.

napisal sem "lahko ti pride v postev".....

kaj pa hoce po tvoje?

imajo poglej v na strani

Re: Moč toplotne črpalke - JaBK - 1.4.2016

Napisal je:
"Talno grtje po celi hiši
Brez sanitarne vode"

zakaj tako, je sicer lahko stvar debate, ampak če je ne načneš drugje kot v svoji glavi, potem je to to, kar hoče! TČ samo za ogrevanje hiše, ki je cela na talnem.

ti mu ponujaš pa nekaj z integriranim bojlerjem (najbrž potem ne rabi, niti hoče, če bo SV drugače ogreval), nekaj kar ima poleg vode še prezračevanje zraven. Ena je sicer pa res za ogrevanje, ampak ste zraven napisali, da je sicer najbolj primerna za radiatorje (greje do 65 stopinj) na starih bajtah (je pač visokotemperaturna, ali srednjeT ali kako se prav reče), ampak seveda je na koncu pripis, da je zadeva hudo vsestranska. pri tem pa je ta, ki si jo predlagal premočna in prva stvar, ki si jo naredil v tej temi, je, da si planil, da se premočnih ne kupuje.

Res pa je, da ni poudaril, da išče zrak/voda, bi moral bolj eksplicitno povedati ali je možnost za kaj drugega.

Drugače se pa jaz fočkam za 10 let. Po 4-5 letih začnem s svojo delati plus pred drugouvrščenim eloblockom, potem pa en cajt nič. Pričakujem 7 let. z 10 bom zadovoljna, 15 niti ne pričakujem.

Re: Moč toplotne črpalke - xavi - 1.4.2016

In potem. V notranji enoti nima kaj crknit, zunanja se poservisira oz. zamenja v celoti. Verjamem, da bodo cene čez nekaj let ko se bo ta boom ustavil, smešno nizke.

Re: Moč toplotne črpalke - Poldee - 1.4.2016

Crkne lahko vezje oz. elektronika, z lahkoto. Drugace enako razmisljam kot ti, bojim se samo, da z nizanjem cen, ne bo drasticno tud kvaliteta padla..

Re: Moč toplotne črpalke - Homer - 1.4.2016

Ne vem od kot vam ta teorija o crkovanju elektronike in to celo z lahkoto?

Iz osebnih izkusenj. Pri novogradnjah mislim, da je enostavno nemogoce za kaj takega, pri starejsih hisah pa zna se vedno bit kje kaj po domace niceno in podobno. Ko bos primes aparat pa te zacne trest in podobne, dozivel prvoosebno, nc blo jasno Smile Samo povem, da v kolikor strom ni res bp izveden, se zna svasta zgodit. Nasrkajo pa ponavadi razne nizkonapetostne smensi zadeve. Strela kje v blizini (ne direktni udar, tam itak nimas kaj) ali napetostni sok je lahko cisto dovolj, v kolikor nimas vse postimano, kot mora bit (vecnivojska zascita... dejanska ozemljitev, prenapetostni odvodniki etc.). Odkar imam to urejeno lahko samo trkam od veselja (tok, tok), prej pa je vsaj ena zadeva sla / leto. Pa naj bi blo narejeno kot mora bit (malo morgen).

Re: Moč toplotne črpalke - JaBK - 1.4.2016

Potem pa bomo videli potem. Odvisno od cen različnih peči in energentov in seveda koliko bo potrebno bajto razdrmat v primeru nakupa novega.

Crkne lahko vse in koliko bo stalo čez 10 let, da se arhaicen del zamenja...? Če potegnem analogijo z računalniki, ker se tudi vse hitro spreminja, kot trenutno pri TČ, verjetno 2X več kot moderna 2X boljša zadeva. Seveda se nekajkrat splača to menjati in popravljati, enkrat pa je treba reči dovolj. Ali gre elektronika, ali pa skatla zgnije, če karikiram, popravilo vedno nekaj stane in odvisno kaj je takrat na trgu novega in za kako ceno, koliko je treba hišo razbiti in koliko se ti da iti skozi vso to odisejado jovo na novo z mojstri, nakupi in flancami, kaj je "najbolj pametno". Pa se potem odločis ali popravljas ali menjaš.

Re: Moč toplotne črpalke - vincent - 1.4.2016

Če res ne bo ogrevanja sanitarne vode zraven bo ogrevanje zmogla 6 kW mašina brez vsakih problemov.

Moje izkušnje so, da je 99% okvar v hiši prej mehanskih, kot elektronskih.
Če pa imate probleme z elektriko, pa je jasno, da morate prvo rešiti vzroke, ne pa da krivite elektroniko za posledice. Če pa mislite, da morate elektriko še vedno imeti na ničenju, pa brez ozemljitev, brez prenapetostnih zaščit, brez izenačitev potencialov, brez strelovodov, brez ....., potem bolje, da ostanete na klasični peči na drva (brez kakršnekoli elektronike).

Homer: ne vem, ce to leti name. Upam, da ne, ker mislim, da je iz mojega prejsnjega posta razvidno, da sem za pravilen nacin. Napisal sem samo, kaj sem dozivel (ne po svoji krivdi, jaz sem tisti, ki je postimal zadevo - ozemljitev, kot se zagre in ostalo). In ker verjamem, da je se v kaksni stari hisi lahko narejeno na podoben nacin s podobnimi bliznjicami (ki to niso) in tam lahko pride do kaksnih nepricakovanih situacij. Ce bi blo vse ok in prav ustimano, bi blo marsikaj drugace.

To ne leti nate, ampak na splošno na vse, ki pravijo, da je elektronika nezanesljiva.
Če ljudem še ni "potegnilo", da je hiša polna elektronike (tudi če nimajo inverterske TČ) in niso pripravljeni v posodobitev električnih napeljav dati niti centa, pač ne morejo kriviti elektroniko.