PodSvojoStreho.net
TČ zrak/voda + olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ zrak/voda + olje (/showthread.php?tid=64545)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 17.2.2016

ko dobim info.cene TČ Kronoterm in Nibe,se bom vrjetno odločil med tema dvema - kar pa se tiče Mitschobushi Mono 4M + 3 kom Zubadan 14 kW , je tudi zanimivo
vsi mi zagotavljajo da bo dovolj toplote z 1000L zalogovnikom
-glede predloga Daikin VB1,je privlačno in potreboval bi predračun in če je v rangu za pridobitev subvencije ekosklada
-ochner ,potrebujem predračun

prosim za kontakt prek meila ; <!-- e --><a href="mailto:janko.irsic@gmail.com">janko.irsic@gmail.com</a><!-- e -->

Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 17.2.2016

Imaš pravo mineštro v ponudbah! Ne gre, najprej se odloči kaj sploh želiš... hrup kvaliteta, življenska doba, poraba... Ko boš vedel kaj želiš, potem lahko pričneš z iskanjem ponudb, sedaj ti vsak ponuja svoje in trdi kako je njegova najboljša!!
Ne, najboljša je tista, ki je najprimernejša za objekt, lokacijo in tvoje želje Idea

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 17.2.2016

vse to želim,da ima TČ - če pa je hrup edina ovira,bomo pa mogli to tudi sprejti v zakup - če dobim ostalo najboljše

Re: TČ zrak/voda + olje - Peter - 17.2.2016

Sassapo a se je treba že k lažem obračat za posel. Pravi forum strokovnjak. Vzorčni primer. Malo googla u roke, pa preštudirat konkurenčne produkte, pa ne bo treba pisat da Nibe ni EVI mašina. Ne vem, je pa tut en stavek, ki se ga lahko uporabi....

Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 17.2.2016

Peter Napisal:Sassapo a se je treba že k lažem obračat za posel. Pravi forum strokovnjak. Vzorčni primer. Malo googla u roke, pa preštudirat konkurenčne produkte, pa ne bo treba pisat da Nibe ni EVI mašina. Ne vem, je pa tut en stavek, ki se ga lahko uporabi....

Se opravičujem, po domače povedano sem zaj.... Nibe je vsekakor zelo dobra TČ.
Kdor dela greši, tisti ki nič ne dela pač ne more grešit.

Re: TČ zrak/voda + olje - telmos - 17.2.2016

Ena takale 65 kw digital scroll zadeva s štirimi komresorji v kaskadi lot so te na sliki bi za dobrih 16000+ ddv peljala ta objekt za malo malco. Te peljejo primorski tehnološki park že 9 leto tako gretje kot hlajenje 100%.
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?3T/jd/1GSH71vK/img0006unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/3T/jd/1GSH71vK/img0006unichr("46")jpg[/img][/url]

Re: TČ zrak/voda + olje - xavi - 18.2.2016

Sam sem sicer pri velikih sistemih proti kaskadam če je le to možno, po drugi strani pa bi se dalo z pametnim prikazom stroškov za vsako kaskado pridobit subvencijo.
Mi pa nekako govori, da več zunanjih enot povzroča več hrupa kot ena sama večje moči.
Obstaja kakšna opcija za sistem voda-voda?

Kot primer Hotjet voda-voda kapacitete 57 kw cca.8000 eurov,
kapacitete 110 kw cca.15000 + vsi dodatki.

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 18.2.2016

Ja to sem razmišljal,voda/voda,sam na prikaz in izračune stroskov se ne izide (dovoljenja, vrtine, potem pa nebo dovolj pretoko-tko je bilo men predstavljeno) če bi lahko od koga dobil dejansko ceno investcije in vrtine, da bi imel predstavo?

Re: TČ zrak/voda + olje - telmos - 18.2.2016

xavi Napisal:Sam sem sicer pri velikih sistemih proti kaskadam če je le to možno, po drugi strani pa bi se dalo z pametnim prikazom stroškov za vsako kaskado pridobit subvencijo.
Mi pa nekako govori, da več zunanjih enot povzroča več hrupa kot ena sama večje moči.
Malo se zamisli in potem povej, kaj bi bilo, če bi imel en ali pa dva kompresorja za 450kW napram tem 24-tim. Zagonski tokovi, nadzor temperature, prilagajanje delovanja trenutnim potrebam, COP, stroški ogrevanja in hlajenja. Glasnost je pa neprimerljiva. Ta digitalni scroll sistem v kaskadi lahko prilagaja moč od 2,5 - 450 kW linearno brez špic.
Ali se bomo spet šli pravljice okrog enega on offa?
Poglej postavitev uparjalnikov. Tukaj led z njih ob defrostu pade. Ga ni potrebno talit...

par fotk kurilnice

Re: TČ zrak/voda + olje - sašo65 - 18.2.2016

uuuuu, blok je kr (velik) tako na uč. 20 stanovanj in dobrih 7000 litrov/ sezona KO se mi zdi presneto malo....en tak približek izračuna: 7000x0.65/20/12= slabih 20€ mesec po stanovanju(vem, da se tako ne računa, ampak nek približek le je) lahko tudi s kvadraturo, kar znese 5,35€m2 se pravi, če je trosobno stanovanje tam 70m2 ga pride gretje dobrih 30€/mesec, celo leto.
V Brežicah, podoben blok (24 stanovalcev) priklopljen na eno kotlarno (mestni plin, nekoč mazut)ki greje 70% nekoč t.i. vojaških blokov (vedno so imeli in še imajo problem "kinet") skratka 80m2 stanovanje_105€ mesečno/celo leto...

hahaa...SAŠO65,ja to pa ker mamo svojo kurilnico,z njo sami upravljamo(tankamo,servisiramo)
,razdeljeno po enotah porabe 80/20,Stanovanj 16
moje stan. cca.55m2= 30eur /mesec=skoraj nič
drugo stan.cca.75m2=48eur/mesec
Ko so mi predstavli TČ bi imeli še manj,sem računal z investicijo(kredit) in potem mesečni strošek,ne bi prišli čez sedanjo porabO????

-sedaj pa iščem najboljšo TČ HT za naš objekt 70kw,kar po sedanjih računih na m2 potrebujem kar zmogljivejšo TČ od 40kw sedanjih izračunov po porabi 7.000L

Re: TČ zrak/voda + olje - TeMpL - 18.2.2016

JaniIr Napisal:hahaa...SAŠO65,ja to pa ker mamo svojo kurilnico,z njo sami upravljamo(tankamo,servisiramo)
,razdeljeno po enotah porabe 80/20,Stanovanj 16
moje stan. cca.55m2= 30eur /mesec=skoraj nič
drugo stan.cca.75m2=48eur/mesec
Ko so mi predstavli TČ bi imeli še manj,sem računal z investicijo(kredit) in potem mesečni strošek,ne bi prišli čez sedanjo porabO????

-sedaj pa iščem najboljšo TČ HT za naš objekt 70kw,kar po sedanjih računih na m2 potrebujem kar zmogljivejšo TČ od 40kw sedanjih izračunov po porabi 7.000L

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ahi-carrier.at/61-af-scroll/">http://www.ahi-carrier.at/61-af-scroll/</a><!-- m -->

telmos Napisal:
xavi Napisal:Sam sem sicer pri velikih sistemih proti kaskadam če je le to možno, po drugi strani pa bi se dalo z pametnim prikazom stroškov za vsako kaskado pridobit subvencijo.
Malo se zamisli in potem povej, kaj bi bilo, če bi imel en ali pa dva kompresorja za 450kW napram tem 24-tim. Zagonski tokovi, nadzor temperature, prilagajanje delovanja trenutnim potrebam, COP, stroški ogrevanja in hlajenja. Glasnost je pa neprimerljiva. Ta digitalni scroll sistem v kaskadi lahko prilagaja moč od 2,5 - 450 kW linearno brez špic.
Ali se bomo spet šli pravljice okrog enega on offa?
Poglej postavitev uparjalnikov. Tukaj led z njih ob defrostu pade. Ga ni potrebno talit...
Sicer je govora o vsaj 5x manjši moči, kot jo ti omenjaš. Moje mnenje je da pri štirih 16-ka v kaskadi je pač 4 x večja možnost okvar, po drugi strani pa 4x 1600 eurov subvencije. Treba je vse prekalkulirat.
V kolikor bi se izšlo z tistim Hotjetom za 8000 eurov, sistem voda voda pride pod 15000 eurov, odvisno od globine vrtin.