![]() |
|
Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti (/showthread.php?tid=63843) Strani:
1
2
|
Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - Fery - 10.12.2015 Male pare? Takih malih para je pri bajti nebroj. Čudežnih pripomočkov, ki ti bodo olajšali življenje. Kako je z denarjem, pa vsi vemo. Nekateri celo uplinjevalne gonijo brez zalogovnika. Ja, tudi taki se najdejo. Pa bi se dalo marsikaj povedati o tem, koliko denarja gre v luft. Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - aleks - 10.12.2015 res je kar se kotla tiče. a poraba je precej nižja brez hranilnika, s to razliko da se hiša lahko vmes shladi, če imaš hranilnik priklopljen pa pač ne. seveda je kotel takemu delovanju prilagojen. a tega ti ne veš. ker nisi poskusil. alternativa tistemu malemu izdatku je nekaj kar nočeš prebrati. dež tudi na vsako hišo še pade, na srečo. bi lahko rekli, kdor deževnice s svoje strehe ne zbere in porabi namesto pitne iz vodovoda, je razsipen. konec koncev voda iz vodovoda tudi ni zastonj. filanje enga sistema s 1200-1500 litri vode tudi ponekod stane že 10 in več evrov. Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - Hanzi - 10.12.2015 Brez problema se lahko hisa ohladi tudi ob hranilniku. Ce hocem pri meni za skoraj 5C, pa sploh se ni mraza pod nulo. Pa kot si pisal, bi se tudi tvoja znala. Samo pumpo ugasni Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - aleks - 11.12.2015 ... ahhaha. pumpo ugasni, ti ga pihneš. pri nas je zdaj te dni že skoz pod nulo. kurim enkrat na dan, popoldne. ob 5.00 danes zjutraj je bilo še cca 1/3 v hranilniku (jutranja -4°C). ko bo pa čez dan toliko minusa, in ponoči več, bo pa vseeno treba dvakrat. Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - Fery - 11.12.2015 Hiša za 5 stopinj!? Katera pa? Jaz v teh dnevih ugasnem ob 24-ih ali malo kasneje. Naslednji dan, ko pridem okrog 19-ih, ima bajta stopinjo manj. 5 stopinj!? Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - picas55 - 11.12.2015 Hanzi in Aleks, samo še okna menjajta pa bosta tudi ob dandanašnjem mrazu kurila na dva dni in še OČ.....vam ne bodo kratile spanca. :wink: Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - aleks - 14.12.2015 hanzi že ima nova okna. jaz pumpe vseeno ne bom ugašal, brr. sem poskusil enkrat , 14 dni nazaj, ko je bil še sneg. ni se shladilo za 5°C, se je pa za 3. in sem potem grel še pa še, da sem spet nazaj spravil vse za en normalen občutek. ker pri meni se ne shladi samo zrak v hiši, shladi se mi vse, tla, stene, mize, stoli, deska na wcju ... neprijetno. Re: Zalogovnik - katere fitinge uporabiti - Hanzi - 14.12.2015 Mene heca (ne) izolacija strehe. Ostalo je ok recimo. Mansarda se mi lahko ohladi za 5C, pritličje niti za eno ne zaniha. Ce izoliram se mansardo, (ki pa je se nekaj let najbrz ne bom) bom moral drva nazaj v gozd nositi. |