![]() |
|
TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? (/showthread.php?tid=62698) |
Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - izotop - 18.8.2015 aha, gre za štedilnik varianto pa tašče (verjetno malo starejša hiša, z dvignjeno streho press), hehe, potem logika odpade. za drva je res treba delat, sigurno pa so najcenejša varianta, če imaš svojo "surovino". 15k pa ne vem, če bo dovolj za daikin tč, zalogovnik in instalacije za 220 kvadratov talnega, prej proti 20. Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - prasuvse - 19.8.2015 porihtano Napisal:saj se jaz nagibam k Daikin, a vendar me vseeno zanimajo razlike med inverterji in on/off in podobno!? Najbolj opazna razlika med on/off in inverterji je velikost ohišja zunanje enote. Trend povpraševanja, razne okoljske direktive/zahteve so v prid inverterjem... vsi veliki playerji že imajo razvite inverter "kompresorje" npr. Danfoss. Iz tega sledi, da bo tudi pri nas poznano podjetje Thermia (v lasti Danfoss-a) dobilo invertersko TČ. [url]httpunichr("58")//variablespeedunichr("46")danfossunichr("46")com/InverterTechnology/InverterTechnologyInHVACRunichr("46")htm[/url] Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Poldee - 19.8.2015 Ne vem, ce je zelel ravno odgovor o zunanjem videzu Kaj ste res same babe tukaj, da vam je izgled res tako pomemben al kaj? ON/OFF crpalka zaradi narave delovanja nujno potrebuje zalogovnik temperature, ker vedno pri delovanju proizvaja max. toplote, kot jo lahko v danem trenutku ali z drugo besedo: delovanje (vkljucno s startom) je vedno na polno, zato je potrebno proizvedeno toploto shraniti v zalogovnik. Kateri stane, potrebuje prostor, dodatno instalacijo in ostalo povezano s tem.Inverterska crpalka deluje malo drugace, pametneje: mehek zagon, proizvaja toliko toplote kot je potrebno, da se ohranja zelena temperatura objekta. Zalogovnika tu ne potrebujes, ceprav so nekateri vecinoma pametni kako brez njega ne gre oz. kako je to slabo za crpalko, vendar sam pri prebiranju navodil za mojo, nisem nasel navedbe uporabe zalogovnika, tudi manjsega ne. Iz delovanja tudi vidim, da pri nas ni potrebe po njem. Zdaj bojo padala polena v stilu "ces, ce bi ga imel, bi videl razliko in podobne pedenjcarske" zato se enkrat: proizvajalec moje TC ga ne omenja! Nas zalogovnik je cel objekt, ki je lepo ogret na zeleno temperaturo in to je zame to. Avtorju teme pa iskreno priporocam, da si najde dobrega mojstra, ki bo izracunal dejansko moc TC glede na objekt, da ne bo kupil 2x premocno zadevo. Za vecino na forumu (vkljucno z mano) mislim, da imamo prehude zadeve. Pri nas sem krivec jaz, ker sem zelel v vsakem primeru imeti garancijo, da nas ne bo zeblo (zelel sem celo kupiti DHT), pa sedaj vidim, da je ze ta TC prava 'kobila', kateri ogrevanje ni noben problem in bi komot shajal s kakim kilowatom sibkejso zadevo. To je moj pogled na to temo. Lahko ga krivite po volji, sam ga spremenil ne bom
Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Homer - 19.8.2015 Da ne bo nesporazuma; napisal sem to: Homer Napisal:ON-OFF nujno potrebujejo zalogovnik, inverterske pa pogojno in to majhnega.Pogojno, ne pomeni, da ga potrebuje, ampak le v določenih primerih ....... Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Poldee - 19.8.2015 Kar se mene tice, nesporazuma ni. Napisal sem, da ga nasa ne potrebuje, kar spet ne pomeni, da ga NE smem dati. Isto velja za ostale, ce zelijo, lahko instalirajo 2000 litrskega, samo pogoj to ni za ta tip crpalke. Zdaj pa kakor kdo zeli. Mi ga nimamo in smo veseli. Ravno tako skoraj vsi ostali, ki imajo inverterce in so brez zalogovnika. Je pa res, da nimamo situacije kot avtor teme, ki ima se pec na drva. Sam v takem slucaju ne vem, ce bi sploh razmisljal o TC. Dogradil bi zalogovnik (zaradi talnega in komoditete), mesalne ventile za talno, radiatorje in ostal na drvah - ce je volja za pripravo in nalaganje. Ce je pec se ok in bo zdrzala se vsaj nadaljnih 10 let, bi definitivno naredil samo to in kasneje dograjeval ali celo zamenjal ogrevalni sistem. Ce pa bi si res zelo zelel se TC, bi sam v temu primeru vgradil ustrezno ON/OFF, ker slednja se bistveno bolje pocuti z zalogovnikom in ustrezno povecal obstojece radiatorje (ce so trenutno res tako mali, da TC ne bi dovolj ogrevala vode). Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Merlin1 - 19.8.2015 prasuvse Napisal:porihtano Napisal:saj se jaz nagibam k Daikin, a vendar me vseeno zanimajo razlike med inverterji in on/off in podobno!? To ne drži nekateri uglednejši proizvajalci že imajo na tržišču inverterske TČ (Emerson [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")emersonclimateunichr("46")com/europe/en-eu/About_Us/News/Press_Releases/Pages/Inverter_Scroll_for_Heat_Pumpsunichr("46")aspx[/url]). Velikost pa se kljub temu ni nič zmanjšala. Velikost uparjalnika se je še povečala .... Tako ta trditev je torej brez osnove. Namenske ogrevalne TČ so in bodo ostale veliko večje od klima TČ. Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Nebomgabiksal - 19.8.2015 Če avtor ne želi drv (2x predlagano), ga verjetno tudi ne zanima velikost zunanjih enot in podobna kregarija, ki vedno nastane v temah o TČ... prvo in zadnje opozorilo vsem. porihtano Napisal:Torej rabim visokotemp. TČ! Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Bullet - 19.8.2015 bravo mod!!! končno, da se 1x red naredi! pa sorry za offtopic. Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - porihtano - 19.8.2015 Hvala za odgovre! Jutri še napišem kaj mi bo predlagal gospod iz Kronoterma. Kotel na drva je še čisto vredo, zalogovnik bi pa imel samo zaradi tega kotla, da bo višek temperature imel kam iti. Jaz volje za drva nimam, jih pa tast obožuje =) In on bo verjetno kuril v kotlu tudi ko ne bo potrebno. Jaz sem mu predlagal zgolj ob res hudem mrazu! In kar se velikosti in ostalega tiče je pa stvar sledeča: hiša je na poplavnem območju in bo notranja enota dvignjena višje od enega metra, ločen bo tudi bojler, zalogovnik pa lahko menda stoji na tleh, ker nima elektronike!? Mislim, da sem na tak način razumel prvega mojstra, ki je prišel na ogled. Ker vse v eni enoti je previsoko in tveganje toliko većje Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - xavi - 20.8.2015 In pri tej tastovi strasti vzami v zakup, da bo precej toplote ušlo preko stropa v tvoje prostore, zato pazi pri dimenzioniranju moči TČ. Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - porihtano - 20.8.2015 mojstra sta bila pri meni...predlagala sta kronotermovo HT(srednjetemp.) 13kw... zdela sta se mi precej bolj usposobljena, kot zadnjič tisti za Daikin...čakam na predračuna! že zaradi pristopa me je kronoterm precej precej bolj navdušil! podrobno mi je predstavil delovanje, učinkovitost in ostalo...taprvega je pa samo skrbelo kako bo šel na dopust in da se mu mudi in je zgolj rekel, da more biti absolutno visokotemp., da gre v radiatorje vsaj 80c vroča voda in, da pod 16kw sploh nesmem razmišljati Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Homer - 20.8.2015 Itak ti bo vsak predstavil svojo opcijo kot najboljšo. Avgust najbrž res ni bil najboljši za zbiranje ponudb.... Zato me tvoja negativna izkušnja ne preseneča. Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - sassapo - 20.8.2015 No ta kao mojster, ki je bil na ogledu je očitno zgrešil obrt... morda mu je peka slaščic bliže :lol: Aha, pa še enkrat o zalogovnikih... Nobena TČ nujno ne potrebuje zalogovnika. Enako dobro ali enako slabo bodo delovale tako ON - OFF kot INVERTER z ali brez zalogovnika. Seveda je zalogovnik precej koristen pisker pri radiatorskem ogrevanju, pri talnem pa v večini primerov nepotreben balast. jasno je tudi, da je pri več ogrevalnih krogih nepogrešljiv saj služi tudi kot hidravlični razbremenilec, pri pararelni vezavi seveda. Tista dogma, da ima 150L zaporedno vezan zalogovnik vpliv na število vklopov in dolžino delovanja kompresorja, je popolnoma iz trte izvita. Tako majhen zalogovnik služi edino kot pomoč pri defrostih, saj med odtaljevanjem prevzame večino hladilne energije, tako posledično ni prevelikega nihanja temperature vode v radiatorjih. Takšen zalogovnik služi edino udobju bivanja in zanemarljivo na hitrost odtaljevanja. Splošnega pravila kdaj zalogovnik ne in kdaj ja, enostavno ni. V vsakem primeru je (radiatorji) koristen, koliko in kakšen je pa odvisno od vsakega posameznega primera. Nikakor pa ni povezan s tipom TČ! Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - Bullet - 20.8.2015 prodajalec očitno res ni pravi...kar pa ne pomeni da ni ok mojster... in obenem, da omenjena tč ni dobra.... očitno ima dovolj...(dela, denarja, ljudi... haha ) Re: TČ, visokotemp. Od katerega proizvajalca? - sassapo - 20.8.2015 Takšne bučke bi prej oprostil prodajalcu kot pa mojstru Omenjena TČ (klima) ni slaba, (so še precej slabše) jaz jo zase sicer ne bi kupil, sem jih pa že kar nekaj zmontiral in verjetno jih še bom :wink: |