PodSvojoStreho.net
Katero TČ priporočate? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Katero TČ priporočate? (/showthread.php?tid=61980)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: Katero TČ priporočate? - xavi - 3.6.2015

Tudi 14 kw FHP po mojem ne bi imela nikaršnih problemov.

Re: Katero TČ priporočate? - sassapo - 3.6.2015

pobeg Napisal:Cela znanost iz tega..... Kot je napisal Telomos je HT prava izbira.
Komot bo grel radiatorje in talno.
In z lahkoto boš kurilnico zrihtal z 10k. Po moje bi šlo skozi z 8k.

Za tistih 5k ki bi dal več za Sassapo-tovo sofisticirano kurilnico pa se boš grel naslednjih 10 let......

No ja... nikogar v nič ne silim, vedno samo povem kakšna so dejstva in da se za prvim hribom (preko katerega nekateri ne vidite) ne konča svet :wink:
Ps. Pa s softiciranostjo takšna vezava ni niti v sorodu, kvečejmu bi lahko rekel trotl ziher Idea

Ne vem več kaj si naj mislim ob takšnih izjavah... Ali ste nekateri res tako nevoščljivi in ne prenesete, da bi imel kdo več in bolje...

Re: Katero TČ priporočate? - Homer - 3.6.2015

Ja, vsi bi imeli Ferrarija, Lamborghinija, Jaguarja ........, vozimo pa se v avtih, ki stanejo nekajkrat manj..

Človek sprašuje za svoj primer nekaj, kar je optimalno tudi cenovno, ti pa takoj štartaš na neke rešitve, ki so baje boljše a stanejo toliko, da ta baje ni v dosegu "smrtnikov" in se ne more nikoli izplačati.
Potem pa očitaš da ne vidimo čez hrib, ker predlagamo nekaj kar je enostavno, samoumevno, preizkušeno deluje in je cenovno dosegljivo
Je "prvi hrib" pač naš doseg.....

Re: Katero TČ priporočate? - sašo65 - 3.6.2015

pobeg Napisal:Za tistih 5k ki bi dal več za Sassapo-tovo sofisticirano kurilnico pa se boš grel naslednjih 10 let......
....po mojem grobem izračunu > 50 let Big Grin

Re: Katero TČ priporočate? - vincent - 3.6.2015

Dec ma neizolirano hišo...naj si pa nabavi neko tč, ki ob dvojni ceni nudi 1,3476 % boljši izkoristek :lol: :lol:

Teh dodatnih 5 jurjev naj podvoji in izolira kočuro, pa mu bo poraba padla na plovico, nabavi lahko svohnejšo izvedneko 11 kw)...bo na koncu mogoče 3 jurjev v minusu...ki pa jih bo prinesel v 5 ih letih noter.

Re: Katero TČ priporočate? - sassapo - 3.6.2015

Ne vem od kje vam teh 5K€? Razlike je za nekaj preko 2k€, za kar pa dobiš daljnoročno neprimerljivo cenejšo rešitev
Sicer pa vsak zase najbolje ve :wink:

Re: Katero TČ priporočate? - mikos - 10.6.2015

Ker imam celo slabše izoliran objekt,kot je tvoj, je bil seveda nasvet forumskih strokovnjakov, da ga lahko ogreva samo HT. HT je krasna mašina za tiste, ki jo potrebujejo, le da ti nisi med njimi. Več kot zadovoljivo bo nalogo opravila kaka mašina z vbrizgom, tisti ki opozarjajo na padec moči pri nizkih temperaturah najbrž mislijo, da imaš dva kamina samo za dekoracijo. Najbrž se strinjaš z mano da je opazovanje ognja pri -15°C krasna zadeva in je zadnja stvar na katero takrat pomisliš kak kilovat moči TČ manj. Sam sem se odločil za on-off domače proizvodnje, v primerjavi s HT sem privarčeval 2000 EUR. Največ znancev, ki si lastijo TČ ima FWS HP, ki so pri nakupu privarčevali še več, so pa ravno tako zadovoljni. Poznam tudi lastnika HT, okolica Kamnika slabo izolirana hiša z bolje izoliranim prizidkom, ki je ravno tako zadovoljen, je pa njegov prihranek glede na prejšnjo porabo kurilnega olja manjši kot pri meni ali sosedu s FWS. Je pa vsak objekt zgodba zase, pa tudi naše oljne peči pač niso bile enake. Oprostite ampak sem se moral oglasiti, ker se nekateri že res poslužujejo neverjetnih prijemov za reklamiranje (Krešo iz Zagreba v temi ki je žal že zaklenjena v prvem stavku še ne zna baš najbolje slovensko, potem pa pozabi in nadaljuje v knjižni slovenščini, kakršne večina forumašev ne obvlada). In zopet ponavljam, HT je odlična naprava za tiste ki jo potrebujejo. Če ti potrebuješ vodo segreto na več kot 65° pa najbrž že veš.

Re: Katero TČ priporočate? - telmos - 10.6.2015

Saj človek ne ve, kaj bi ti lahko odpisal, ko pa ti vse najbolje veš kako je bilo, je in bo. Tisti iz okolice Kamnika, če meriš spet na mojo stranko iz Homca je še kako zadovoljen s svojo napravo in mu prišpara po mojih podatkih 70% poprej porabljenega olja. Če pa se gre za kakega drugega pa ne morem vedet. FWS in vse ostale naprave z vbrizgom že pri 55°C ne dosežejo niti 60% COP-ja HT naprave, pa se lahko na zobe mečeš. Tako je bilo, je in bo!
Krešo iz okolice Zagreba pa še kako obvlada slovenščino, saj že leta dela v JE Krško.
Tisto na kar ti ciljaš je pa samo konstrukt v tvoji fovšljivi glavi. Sicer pa, kdo ti brani, da napraviš tudi ti kako dobro delo, pa te morda celo kdo pohvali.

Ljudem, ki imajo težave nikoli nisem bil fovšljiv, smilijo pa se mi ljudje ki nasedejo zavajanju na teh forumih. Nič nimam proti tebi, tudi tvoja stranka s Homca je s tvojim delom zadovoljna, kljub temu da se je črpalka že pokvarila in si jo hitro tudi popravil. Ne zdi se mi pa fer od tebe,da zavajaš ljudi. Vesel sem, da meni s svojimi stankami tega ni treba početi, pa delam čisto na drugem področju, da ne bo pomote. Ne mislim polemizirati s tabo, ampak ko berem take bedarije, da ljudem najprej svetuješ močnejše črpalke, pri katerih seveda več zaslužiš, nato je pri Krešotu kar naenkrat predimenzioniranost problem, potem strašiš z nevarnostjo zamrzovanja ON-OFF črpalk, (čeprav nismo še od nobenega uporabnika slišali, da bi se mu to zgodilo). Ah brezveze ... Bom raje nehal, škoda de ni več komunizma, ko bi ti celo uspevalo prepričati ljudi, da bi vsi verjeli v eno in edino.

Re: Katero TČ priporočate? - telmos - 10.6.2015

Se pravi nisi strokovnjak na tem področju in vse veš? Če pobrkljaš vse glede moči sem spet jaz kriv? Da ti vse izgleda kot moja cenena reklama je tudi moje maslo? Da je kodiju skoraj pred pragom razneslo eno TČ monoblok, sem tudi jaz kriv, ker sem ga popravil? Pa, da je imel tvoj sosed popravljeno ht, ki mu je žled takrat poškodoval en senzor v istem dnevu, čeprav je 150km stran, sem tudi jaz kriv, ker sem si samo ceneno reklamo delal?
Saj ne moreš verjet, kaj vse zraste na vaših zeljnikih.

Re: Katero TČ priporočate? - kadotr - 10.6.2015

Mikos, ljudje, ki smo "zavedeni" od Telmosa, naj se ti ne smilimo. O kvarih pa le to: ni nepokvarljivega stroja, a hiter servis je vsekakor nekaj vreden. Zato je tvoja omemba tistega popravila povsem mimo. Telmos in njegovi so kar zasedeni, za nujne primere reagira dovolj hitro, za kaj manj nujnega in izdelavo ene od trinajstih ponudb za isto stranko pa je pravi naslov njegova žena. Pa še nekaj: se čutiš strokovnega, da kot uporabnik ene same TČ razpravljaš o Krešotovem primeru? Jaz se ne. Torej ti želim še naprej fer odnos do tvojih strank; o TČ-jevkah, kjer verjetno imaš omejena znanja, pa raje pusti sodbe drugim. Saj veš: le čevlje sodi naj... O fovšiji pa kdaj drugič...
Ker je Telmos le človek, seveda dopuščam tudi možnost napak. A po kar nekaj izkušnjah z drugimi tovrstnimi monterji na terenu (imam svoje tri TČ, kot hišnik še nekaj na drugih lokacijah) ti lahko potrdim, da je zame zaenkrat ugoden tako po znanju, kot pri cenah ... Dela po vsej Sloveniji. Kot mi je pojasnil eden od delavcev, njegov sorodnik v Nemčiji dela na mnogo večjih razdaljah od sedeža firme, pa mu je to povsem normalno... Nekaj pomeni tudi izobrazba; pri konkurenci, ki se oglaša na tem forumu opažam, da ne znajo napisati niti n.pr. Mitsubishi, zato se poraja vprašanje, kako sploh berejo navodila, če jim že pri imenu ne rata...

Nikakor mu ne mislim delati reklame, nekaj desetletij imam izkušenj kot podjetnik, precej natančno znam ločiti zrnje od plev, zato lahko moje mnenje upoštevaš (ali pa tudi ne - prepričevati te ne mislim).

Mislim tudi, da ni potrebno, da se na vsako pohvalo brez potrebe meče drek! Verjemi mi, če se boš ti sploh upal izpostaviti z imenom firme kot podjetnik, ni izključena obilna porcija dreka tudi na tvoje poslovanje... nekaj upravičeno, nekaj smo pač Slovenceljni. . .

Glede na to, da je ta tema zašla, prosim moderatorja za eno veliko piko. Je bilo dovolj tako hvale, kot smradu.

Solorajder oprosti za smetenje tvoje teme, morda se motim, a sam nočem kupovati od majstrov, ki pljuvajo po vsem kar sami ne tržijo. Skratka, če te še vedno zanima HT, lahko vprašam bivšega forumaša Dasty-ja, ki ti bo z veseljem razkazal zadevo, se pa na forumu noče več oglašati ravno zaradi takih prepucavanj. Prej je porabil okrog 3000 l nafte, sedaj od 1000 do 1100 EUR elektrike kar po Telmosovi matematiki znese 70% prihranka. In še enkrat nisem strokovnjak za ogrevalno tehniko, če te pa zanima si lahko ogledaš tudi mojo napravo ali pa sosedovo FWS.

Re: Katero TČ priporočate? - mikos - 11.6.2015

Kadotr daj prosim beri bolj počasi in ti bo kapnilo, da mu nikjer nisem predlagal take TČ kot jo imam sam, nikjer nisem dvomil v Telmosovo strokovno opravljeno delo in pomoč strankam v primeru okvar. Moti pa me, da je postavil dogmo, da je v primeru radiatorskega gretja edina primerna TČ DHT in tudi prvi odgovor v tej temi je v stilu jaz ti predlagam HT, ker jo imam tudi jaz. Nikomur od pristašev DHT nič ne pomeni podatek, da ima solorajder dva kamina, da lastniki npr. bistveno cenejše FWS HP uspešno grejejo celo slabše izolirane objekte. Res je, da imajo pri DV 55°C slabši izkoristek, a večina tako temperaturo potrebujemo zelo redko. V okolici Domžal znanec zelo poceni ogreva starejšo veliko atrijsko hišo s 5cm kombi ploščami z Daikin LT, ob pomoči kaminske peči v dnevni sobi. Če bi še enkrat kupoval, bi tudi jaz najbrž vzel LT, ker mi ob nizkih temperaturah pač paše zakuriti kamin. Pred dvema letoma pa tega nisem upal, ravno zaradi prebiranja forumov na PSS in dogme, ki so jo tu ustvarili. Sedaj bo spet padlo po meni, da nimam pojma. Priznam nisem strokovnjak, sem pa nekaj prebral, spremljam izkušnje ljudi, ki jim zaupam in verjamem. Sem pač čudak, ki mu je pomembna nizka poraba ob ne previsoki investiciji. Pa bi si lahko zlahka privoščil tudi kaj dražjega ampak zakaj že?

Re: Katero TČ priporočate? - Homer - 11.6.2015

drugi post te teme:
Homer Napisal:Jaz bi dal HT.....
Tu bom dodal zgolj "piko", ker se bo začelo standardno "prepucavanje" nasprotnikov HT, da tudi z drugimi TČ lahko ogrevaš, kar pa tudi drži ........
In zadel sem v polno.

@mikos
Nihče ne trdi, da tudi z drugimi TČ ne moreš radijatorsko ogrevati.
S HT pač z lahkoto ogrevaš brez kakršnihkoli problemov.
V temi o porabi, pa se da razbrati kako je s porabo v ekstremnih pogojih, ko se "navadne" TČ ukvarjajo predvsem same s seboj in kurijo predvsem elektriko, ker pač drugače ne gre (da ne bo pomote, govorim o radiatorskem ogrevanju, slabo izoliranih objektov in visoki temperaturi dvižnega voda).
In če govorimo o ogrevanju s TČ, potem ne bomo omenjali dodatnega ogrevanja s kamini in podobno.

Re: Katero TČ priporočate? - xavi - 11.6.2015

mikos Napisal:Kadotr daj prosim beri bolj počasi in ti bo kapnilo, da mu nikjer nisem predlagal take TČ kot jo imam sam, nikjer nisem dvomil v Telmosovo strokovno opravljeno delo in pomoč strankam v primeru okvar. Moti pa me, da je postavil dogmo, da je v primeru radiatorskega gretja edina primerna TČ DHT in tudi prvi odgovor v tej temi je v stilu jaz ti predlagam HT, ker jo imam tudi jaz. Nikomur od pristašev DHT nič ne pomeni podatek, da ima solorajder dva kamina, da lastniki npr. bistveno cenejše FWS HP uspešno grejejo celo slabše izolirane objekte. Res je, da imajo pri DV 55°C slabši izkoristek, a večina tako temperaturo potrebujemo zelo redko. V okolici Domžal znanec zelo poceni ogreva starejšo veliko atrijsko hišo s 5cm kombi ploščami z Daikin LT, ob pomoči kaminske peči v dnevni sobi. Če bi še enkrat kupoval, bi tudi jaz najbrž vzel LT, ker mi ob nizkih temperaturah pač paše zakuriti kamin. Pred dvema letoma pa tega nisem upal, ravno zaradi prebiranja forumov na PSS in dogme, ki so jo tu ustvarili. Sedaj bo spet padlo po meni, da nimam pojma. Priznam nisem strokovnjak, sem pa nekaj prebral, spremljam izkušnje ljudi, ki jim zaupam in verjamem. Sem pač čudak, ki mu je pomembna nizka poraba ob ne previsoki investiciji. Pa bi si lahko zlahka privoščil tudi kaj dražjega ampak zakaj že?
No, moram se tukaj strinjat z nekaterimi Mikosovimi ugotovitmami, predvsem tisto glede 55 C, čeprav je šel predhodno nepotrebno na nož z Telmosom, kar pa opažam, da je nasplošno praksna nekaterih.
Za dotičnega bi bila varianta med LT in HP po mojih izkušnjah čisto dovolj. Vprašanje samo, katera moč.