![]() |
|
Predračun za kurilnico - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Predračun za kurilnico (/showthread.php?tid=61494) |
Re: Predračun za kurilnico - Hanzi - 16.4.2015 Homer Napisal:Pa saj ima samo en ogrevalni krog!? Shema 414b pelje vse troje. (peč, talno in bojler)Hanzi Napisal:Katero shemo boš imel, da wdc ne zna narediti dela ACC?WDC lahko regulira dva ogrevalna kroga. Homer: 559 je cena z davkom. Neto torej okoli 460, s tem da imaš en dd2+ že v kpl in motorni pogon za peč predvidevam (avc?) On pa ima ACC in sobni termostat posebej. Re: Predračun za kurilnico - Homer - 16.4.2015 Ne vem, iz predračuna je razbrati več ogrevalnih krogov...... Re: Predračun za kurilnico - Hanzi - 16.4.2015 No tega res ni definiral avtor kasneje. Je samo napisal peč, zalogovnik, talno in bojler. Re: Predračun za kurilnico - ant - 16.4.2015 Meni se zdi tvoja ponudba ful draga. Jaz sem imel takole: peč na pelete centrometal eko ckp 25 kw zalogovnik 1000l brez izolacije - naredil sam bojler lentherm 300l wdc20 komplet mešalni ventil in pumpo za mešalni krog direktni krog s pumpo pumpo in mešalni za uravnavanje peči in zalogovnika priklop hladne in tople vode ves material in delo CENA: 6100€ > vrnjena subvencija 1500€ Razmisli o tem, da lahko daš peletno peč in dobiš subvencijo, naknadno pa lahko priklopiš še navadni kotel za 800€ na drva. Re: Predračun za kurilnico - SpiD3r - 16.4.2015 ce je enodruzinska hisa, je brez pomena vec ogrevalnih krogov (razen ce je wellness, locene kopalnice, itd) dva kroga kar podrazita zadevo, ni pa nic bols. Re: Predračun za kurilnico - Homer - 16.4.2015 @Hanzi Talno ..... V predračunu ima dva mešalna sklopa z motorjem za talno Iz tega sklepam da sta vsaj dva ločena talna ogrevanja....... Re: Predračun za kurilnico - Hanzi - 16.4.2015 aha, potem pa možno, ampak meni že to ni jasno zakaj bojlerja ne bi priklopil na zalogovnik. Sicer pa sem imel ponudbo za podoben sistem mislim da okoli 3 jurje (jo bom poskušal najti, brez peči in zalogovnika, pa sem na koncu skenslal wdc in motorne pogone in naredil za avtorjevo ceno kotlovnico z uplinjevalno pečjo in 2k zalogovnika in 300l bojlerjem. Je pa res da ni lepa in šolsko izolirane cevi (je pa zato zalogovnik izoliran z 20cm grafitnega eps , namesto 10cm pene) , lahko pa kadarkoli predelujem sam... Re: Predračun za kurilnico - matteo - 16.4.2015 Ja ločeno je narejeno.Hiša je enodružinska.Pač smo že v štartu tako naredli zato pač tak je.V mansardo in v prtličje.Peč je locirana v kleti.Glede bojlerja še ni dorečeno.Verjetno bo res bolje preko zalogovnika.Enkrat zakurim pa bo za par dni. Re: Predračun za kurilnico - Hanzi - 16.4.2015 Dva kroga najbrž lahko ženes z eno pumpo in enim mešalnik setom. Je pa res da potem ne moreš imeti različnih temperatur. Re: Predračun za kurilnico - SpiD3r - 16.4.2015 zakaj bi sploh imel dve temperaturi? govorimo o talnem ogrevanju, kjer naj bi bilo ogrevanje 24/7, tisto se ze pripre spalnico da je nekoliko hladnejsa, otroske sobe in kopalnica pa morajo biti tople ... v kotlovnici se zdruzita dvizna voda in se uporabi ena pumpa in en mesalni ventil ... se vedno se lahko loci ce hisa postane dvodruzinska ... Re: Predračun za kurilnico - Homer - 16.4.2015 Ne razumem komentatorjev...... Človek si je zamislil ločena kroga z ločeno regulacijo, ker mu to tako paše. Re: Predračun za kurilnico - SpiD3r - 16.4.2015 mogoce mu ni nihce povedal da nima smisla, in da mece denar stran ... ce pa ima tako zeljo, pa naj naredi locena kroga ... Re: Predračun za kurilnico - remi - 16.4.2015 Meni se zdi tvoj koncept ogrevanja napačno zastavljen. Je prekompliciran, predrag tako investicijsko kot obratovalno in ne omogoča nobenega udobja. Razmerje 5550€ za napeljavo in 2000€ za peč + zalogovnik je zgrešeno. Raje boljša kurilna naprava, večji zalogovnik kot pa več mešalnih krogov, sobnih termostatov, obtočnih črpalk, ki ti bodo skupaj porabili še lepo število kWh. Ob dragi investiciji pa sploh nimaš rešene priprave sanitarne vode poleti. Re: Predračun za kurilnico - Hanzi - 16.4.2015 Enkrat tedensko bo pač zakuril peč. Seveda če ne bo tako naredil kot želi- Bojler vezal direkt na peč namesto na zalogovnik Re: Predračun za kurilnico - jani65 - 16.4.2015 Firšt MR-TR plus 2x in dva tri potna mešalna ventila,dva el.pogona za ventila,kotlovski razdelilec z dovolj izhodi.To rabiš od zalogovnika naprej. |