![]() |
|
TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 (/showthread.php?tid=61461) |
Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - sassapo - 15.4.2015 telmos Napisal:Drugače je pa za en k.....? Iz česa lahko prideš do tega zaključka? Me prav zanima. Samo eno, eno dobro lastnost razen cene v primerjavi z ornk mašinami... prosim! Daikinov sem tudi sam nekaj zmontiral in kaj ti vidiš dobrega na njih??? Kitajska elektronika, pleh kot papir... ja saj deluje, ampak to je pa tudi vse
Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - pedenjdeklica - 16.4.2015 tilenm Napisal:Posredujem podatke o objektu: Tilen, Ce potrebujes 12 kwh masino potem te je tisti ki ti jo ponuja fajn nat..... Ce nimas prezracevanja potem potrebujes cca toliko kot sem ti zgoraj napisal Ce bi imel prezracevanje potem bi bila 4 kwh masin polna kapa... Ampak masina ne zganci.... Ves to je tak tukaj..... Predstavljal si da stojis sredi fuzbal stadiona, na stolih pa sedijo " zdravniki" in ti postavljajo diagnozo kaj te boli, kaksne tablete rabis, kaj je z tabo narobe En k je ze 30 let zdravnik in k je pred 10 leti sel na zadnje izobrazevanje ti rece da imas gripo Prodajalec solate kinse izdaja za zdravnika ti svetuje da kilo solate pojej pa no dobro Natakar ti svetuje da ga dva kozarca zvrni pa bo bolje ?..... Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - telmos - 16.4.2015 sassapo Napisal:telmos Napisal:Drugače je pa za en k.....? Iz česa lahko prideš do tega zaključka? Me prav zanima. Ne nakladat, da te kdo ne bo še tožil. Pred seboj imam invertersko ploščo TČ. Na njej so tile kondenzatorji <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CDIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nichicon.co.jp%2F&ei=-lMvVY2BMoPWywOc6oCABA&usg=AFQjCNGT7ZJBF1vEV1qlYFKLZpt0vg7MSw&sig2=p1lprRGo1bYipTXFspUX1w&bvm=bv.91071109,d.bGQ">http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... 1109,d.bGQ</a><!-- m --> in tile releji <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.omron.com/about/corporate/outline/">http://www.omron.com/about/corporate/outline/</a><!-- m --> ostalo je pa premajhno, da bi se dalo brez poveličeval kaj razbrat. Ne vem, kaj imaš od teh laži. Že pri talno stenskih klimah si nakladal o gree-daikinu, na njih pa piše, da so made in Japan, sedaj to s TČ....... Drži se svojih. Te, ki te motijo pa pusti pri miru. Pa Toshiba se tudi verjetno blamira, ker ima na notranji kot edina napis made in Japan, pa na zunanji tudi ane hock: Saj si kot slovenska poltika. Same mučke in dezinformacije za slepljenje raje.
Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - cheba - 16.4.2015 pedenjdeklica Napisal:Ce nimas prezracevanja potem potrebujes cca toliko kot sem ti zgoraj napisal V teroriji, v praksi se pa brez prisilnega prezračevanja zelo malo prezračuje. Mogoče 1-2 izmenjave dnevno. Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - pedenjdeklica - 16.4.2015 to je res. predpostavka je da (vsak) želi imeti v hiši čist zrak.. v avtu imamo tudi prezračevanje prižgano.... non stop.. če ni.. hitro zasmrdi... če pa 1-2 x dnevno prezračiš pa .. .zrak ni kvaliteten... oz. smrdi... Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - tilenm - 16.4.2015 Punce punce punce (to leti na sassapo in telmos) ![]() Ne se kregat, mejte se radi: karikiram da razumete kaj sprašujem "Jaz tuhtam med golfom 1.6 tdi in astro 1.6 tdi in sprašujem vas kakšne imate izkušnje, kakšna dejstva poznate okoli teh dveh avtov. Volvo me ne zanima, citroen tudi ne, Ford pa tud kr ne. Golf in Astra me zanimata zato, ker sta mi všeč, ker imam dobre ponudbe ker približno dobro gresta in ker malo kurita. Njihovi ponudniki mi dajo 2 ali 5 let garancije ter plačan servis do 4 leta". Konkretno: Nibe ali Vaillant opisana modela. Ali kdo o njih kaj ve? Ali kdo kaj ve, če je dobra proizvodnja, kakšne so poprodajne aktivnosti.... @Pedenjdeklica: lahko da so me nategnili, vendar so vsi izhajali iz načrta, kjer imam izračunane transmisijske izgube (razlika od projekta je ta, da bom imel boljšo in več izolacije strehe) tako da malo bo predimenzionirano. Tko da: ne se kregat kdo ima manjšega ali večjega oz ravnega ali ukrivljenega: če se napačno uporabi boli vsak
Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - telmos - 16.4.2015 Saj se ne kregam. Ni pa prav, da se širijo dezinformacije! Če bi pa rad vedel, kako katera deluje, kake instalaterje imajo in kaj so na različnih naredili ter kako so zadovoljni uporabniki, se odpelji v Zaboršt 73 vse ten nove hiše imajo TČ in to vsak skorajda svojo. Tam na enem mestu vidiš in slišiš vse! Je pa najbolje, da si izbereš eno hlednejše jutro in si ogledaš defroste CTC-ja, Viessmana, Toshibe, Daikina, Nibeja, Hitachija in Vaillanta. Pa tudi, kako so zasrežene in katera sploh deluje v redu. Ni potrebno biti strokovnjak, da se vse opazi. Tu se potem lepo vidi kvaliteto montaže, šumnost, vlago v sistemih, led pred vhodnim vrati....... Ni da ni. Dve od teh smo instalirali tudi mi in ni hudič, da ne bi opazil kateri. Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - vincent - 16.4.2015 tilenm Napisal:Posredujem podatke o objektu: Za te podatke potrebuješ 8 kW če gledaš zrak/voda. 95 % (ali pa raje 99%) uporabnikov tule gor nas ima TČ.jevke, za katere si dosedaj v svoji temi bral da so za en k... (zdaj a so on-off ali inverter niti nima veze..vsaka ima svoje prednosti in slabosti)...vse se vrtijo nekje v rangu 6-ih jurjevin ne boš verjel čisto vsi se grejemo. Za nameček vsi hudo poceni. Zdaj če ti kdo poskuša prodat TČ v rangu 10 jurjev in več... Go for it! razlike itak nikoli ne boš dobil noter če boš imel celoletno porabo 300 EUR (z bilo katero izvedenko). Tako da...vsi smo nekje v rangu Daikin, Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi, Termotehnika...ampak!...to ni za nikamor :? Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - xavi - 16.4.2015 Dejstvo je, da je uporabnikov on-off sistemov bore malo, razen 2, 3 TT in enega Vaillanta, tako, da so vse skupaj bolj ugibanja. Pa tudi trend pri novogradnjah se krepko nagiba k klima inverterjem. Vsaj tako jaz opazim, ko vidim kakšno novogradnjo. Dejansko se je najbolj smiselno pozanimat katere TČ so cenovno najbolj ugodne za servisiranje, če računamo, da naj bi v roku 5 let vse pocrkale. Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - Poldee - 16.4.2015 Se strinjam. On/Off oz. TT crpalko sem v zadnjem mesecu v nasih koncih videl samo v Brusnicah eno, drugace te robe ni ali pa so montirane podobno kot moja (kje nevidno za hiso), lahko pa da sem ze totalno slep Je pa tako: vsak kupi kar misli, da je prav. Ce kdo zeli napravo za 10k+, go for it. Jaz se enako grejem s tisto za 5, ostalih 5 dam drugam. Pa se lahko pedenj in ostali razpocijo tukaj s zanicevanjem japoncev, kitajcev...itak se (še) ne zavedajo, da si s tem delajo skodo. Sami so si krivi, ce so se 'porocili' s tem kar tako agresivno prodajajo. In sploh se ne bi cudil, ce pri eni prodani in montirani kateri od 'ta pravih' TC zasluzijo toliko, kot je nabavna cena nasih japoncev. Potem jih seveda zastopim, da pocnejo to kar pocnejo, samo dolgo tako ne bo slo.Citat:Dejstvo je, da je uporabnikov on-off sistemov bore malo, razen 2, 3 TT in enega Vaillanta, tako, da so vse skupaj bolj ugibanja. Pa tudi trend pri novogradnjah se krepko nagiba k klima inverterjem. Vsaj tako jaz opazim, ko vidim kakšno novogradnjo. Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - telmos - 16.4.2015 Kako crkanje neki. Ko je servisiranih 1% zadev, se obešajo na to, kot bi se jim marija prikazala. Pri unih pa nič hock: Pridite v Gorico pogledat katere zadeve na stehi bivšega mebla delujejo in katere ne. JIh je lahko kar sram, ko bomo tako drage škatle z avtodvigali dol pobrali, ker so še tako svinjsko težke. Morda nam pa na odpadu nekaj več vrže, če ne bom kar cigane poklical, ker je vse od golobov posrano.
Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - kody - 16.4.2015 Zanimivo, polletna proizvodnja monoblokpv v TT za 2013 je bila preko 400 Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - Poldee - 16.4.2015 400 kosov? Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - sassapo - 16.4.2015 Telmos... Ne vem kaj ti je ta Daikin obljubil, da ga tako hvališ .... Večino elektronike za daikin izdelujejo kitajci, tistih komponent katerih nimajo sami v zadovoljivi kvaliteti pa normalno uvažajo, tako kot vsi na tem svetu. Saj ne trdim, da je Daikin zanič, deluje čisto solidno in za to ceno tako ne moreš dobit nič boljšega, pa še lepši je od Toshibe
Re: TČ: Vaillant Arotherm vwl 115/2 ali Nibe Fighter 2040-12 - xavi - 17.4.2015 xavi Napisal:Glede na to, da gre za inverterje t.i.višje kvalitete, kam sodi po teh merilih Gorenjev Eco inverter.Sasapo, primerjava, tvoje mnenje. |