![]() |
|
Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč (/showthread.php?tid=61281) |
Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Homer - 12.4.2015 Kolikor vem, TČ nima ne filtrov, ne menjave olja, nima "mazalic", nima jermenov, ki bi jih bilo treba zategovati, nima letnih in zimskih gum, nima indikatorja količine plina, nima ..... Torej ne vem, kaj je vključeno v teh 100€ letnega pregleda?! Vse kar je treba narediti, je občasno čiščenje morebitne umazanije na uparjalniku (lahko tudi sam) in pregledati, če se ventilator(ji) vrtijo (vizuelno, lahko tudi sam). Karkoli drugega ni "redni servis", ampak okvara ....... V hiši imaš lahko še kakšen filter za trde delce v vodnem sistemu. Tudi tega lahko vsak uporabnik (če ni dvojno levoročni) očisti sam ..... Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Poldee - 12.4.2015 TC ali plin? Sploh ni vprasanje, do letos 10let imel zemeljski oz. mestni plin, zadnjo zimo pa TC. Plin nikoli vec, sploh ni primerjave. Pri isti izolaciji in vsem, s TC v hisi bistveno topleje, racuni nizji. Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - SloCop - 12.4.2015 Topleje je v hiši ker si nastavil da na več ogreva
Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - gremlin - 12.4.2015 Da ne bo 95% odgovorov le od TČ-jevcev... Ropotanja (ki vedno moti le sosede) je tudi kar nekaj. Tudi najtišja TČ v mirnem okolju na periferiji mesta je relativno glasna in ponoči še kako slišna (čeprav je po dB pod dovoljenim nivojem). Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - alanford - 12.4.2015 Glasnost pri TČ je sigurno eden izmed pomembnejših faktorjev. Ene so bolj, ene manj. Moja menda spada med med glasnejšimi. Pa ninam težav. Pa ne zato, ker sem neobčutljiv, ampak zato, ker sem imel pogoje, da jo postavim na mesto na parceli, kjer ne moti niti mene, niti sosedov. Čeprav sem izven mesta kjer so hiše v dveh vrstah cca 15 m narazen ene od druge. Vsak mora sam oceniti svojo situacijo. Še bolje pa bi bilo, da si ogleda nekaj namestitev. _______________________________ Brez muje se še čevelj ne obuje. Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - alanford - 12.4.2015 . Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Homer - 12.4.2015 Z malo razmisleka lahko vedno postaviš TČ tako, da ima minimalen vpliv na sosede... Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Poldee - 12.4.2015 SloCop Napisal:Topleje je v hiši ker si nastavil da na več ogreva Da, s plinom bi pri taki temperaturi kot smo jo imeli letos, pokuril se vec kot smo ze, ne pride v obzir. Ze tako je bilo 600+€/sezono vec kot letos s TC. Glej, kakorkoli, plin ni konkurencen TC, seveda pa: kdor zeli, samo naprej. Sam imam dovolj za primerjat - plin upam da nikoli vec, razen ce ne bo drasticnih sprememb... Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - smukec1 - 12.4.2015 @Poldee - kakšno kvadraturo ogrevaš? - talno ali radiatorsko gretje? - kakšna je izolacija? Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - tadej90 - 12.4.2015 Na tvojem mestu bi se zagotovo odlocil za nizko temperaturno toplotno crpalko. Prvic ne potrebujes dimnika, cena električne energije je bistveno bolj stabilna kot cena zemeljskega plina izkoristek toplotne crpalke bo odlicen saj imas talno ogrevanje kar se tice zivljenske dobe mislim da ima plinska pec daljso vendar nekje po 7ih letih pricakuj zamenjavo zgorevalne komore kar ni ravno zanemarljiv strosek Po mojem mnenju letno s tč prihraniš napram plinu v tvojem primeru vec kot 30%, izracunaj kaj se ti splača
Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Homer - 12.4.2015 Vsekakor je TČ in talno zmagovalna kombinacija! Avtor teme se je očitno odločil drugače .... Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Poldee - 12.4.2015 Smukec: 140m2, radiatorsko, stiropor 8cm, pvc okna, vrata. Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - Migaj - 13.4.2015 telmos Napisal:V petek poračun od lanskega aprila do letošnjega aprila. Skupna poraba hiše 6318 kWh od tega cca 1/2 gretje in sanitarna voda, ostalo kuhanje, pranje tv-ji, računalniki in ostala navlaka(rekuperacija), ki je posledica izolacije hiše. Drvi je pa tudi žena ene 1/2m3 porabila za kamin, ko je bila v jeseni pred zimo TČ na mirovanju (neki servisni posegi in reševanje nesrečnikov po streli z deli iz naše TČ). So pa bila zastonj, ker je to embalaža od bojlerjev. Sem pa v petek ugasnil TČ, ker jo ne potrebujemo več, tiste deščice pa ostajajo v kevdru. Če bo potreba bo pa še kdaj podkurila kamin. TČ je out!Glede na to, kar sasapo trdi -bi ti plinska peč porabila pod 500€ zemeljskega plina, pa ne bi rabil TČ :lol: Naj verjame kdor hoče, jaz ne (verjetno od 1.000€ dalje) :wink: Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - telmos - 13.4.2015 Na goriškem ti pokurijo z omrežnino in ostalimi primaknjenimi lončki 236 eur letno brez, da bi kaj pokuril s kotlom Re: Novogradnja: TČ ali plinska kondenzacijska peč - sassapo - 13.4.2015 Popolnoma nesmiselni komentarji! TČ ali katerikoli drug ogrevalni vir porabi pač toliko kot uporabniki od njega zahtevajo. Na dveh identičnih hišah je lahko razlika v porabi tudi več kot 50% Razlika med mestnim plinom in eno inverterco je pa manjša kod bi hoteli nekateri :wink: |