![]() |
|
Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti (/showthread.php?tid=60469) |
Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - bohinc - 31.1.2015 Ne le da pade Cop , če boš zajemal od zunaj, ne boš niti grel vode (pozimi v mrazu). Največ STČ ima delovanje do +7, potem iz varnostnih razlogov- oz. zmrzal ustavijo delovanje... Razen novejših, ki to mislim omogočajo do -7, naj me kdo popravi , če se motim. viševipava kot monter, bi to lahko vedel...pol pa vidmo kje smo z komentarji nekaterih, ko vejo več navadni uporabniki... Lp Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - visevipava - 31.1.2015 Debata je bila okrog podhlajevanja prostora, res pa nisem pomislil da ima Termotehniko. Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - bohinc - 31.1.2015 Ni treba mislit..., lohk bi prebral..., lohk ma celo uno do -7 to pa ne vemo... Debata, bolj kot podhlajevanje , pa težava s smradom... Različice razvodov tudi...pozimi vlek od zunaj navznot :? , ne bi prisodil monterju Lp Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - okvals - 1.2.2015 No, da ne bo nepotrebne debate glede TČ je ta Termotehnika TČ2VZR/E-321AVT ECO, 300 litrov, zmontirana septembra 2010. Cevi za dovod in odvod zraka so premera 150 mm, črpalka deluje v temperaturnem območju 7 - 35 stopinj. Zahtevan volumen vgradnega prostora min. 15 kubikov Sem zadovoljen z njo, sploh glede glasnosti delovanja (je praktično ne slišiš). No, že drugi dan v hiši ne smrdi več, zgleda je bil res tisti mali umivalnik, ki se ga ne uporablja (pa čeprav nisem nič vohal iz njega). Bomo videli. Podtlak sem rešil tako, da se nekje ena tretina zraka pri odvodu vrača nazaj v kurilnico (sem malo snev odvodno cev TČ, ter jo premaknil,podhlajevanje prostora pa je ostalo. (prej nekje 20 stopinj, danes zjutraj 17). lp Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - okvals - 1.2.2015 Sedaj, ko to pišem ni težav z smradom ter podtlakom, še vedno se pa prostor ohlaja. Še eno vprašanje: če bi iz odvoda zraka iz TČ tega speljal tako da bi zmontiral cev v obliki Y odvoda, (del bi šel za ohlajevanje kleti, drugi del bi se vračal nazaj v prostor), kako naj naredim, da bi se zrak pred vrnitvijo v prostor kjer stoji TČ vsaj malo ogrel, da ne bi več pihalo nad glavo kot sedaj, ter ne bi podhlajalo prostora? V bistvu kako naj čim bolj enostavno naredim kroženje zraka iz cevi TČ, da ne ohlaja prostora? Nasveti, ideje? Hvala. Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - bohinc - 1.2.2015 Ti imaš predstavo, drugi mogoče ne (vsaj jaz ne ) obstoječega in možnega stanja. Je klet drug prostor? Narediš dva preboja, PVC cevi, po enem pihaš v klet, z drugim vlečeš iz kleti, na vlek lahko dodaš ali Y ali T kos , da ti vleče še iz prostora kjer STČ stoji (če je to toplejši zrak). Ne vem pa , če si prav predstavljam stanje :oops: ? Lp Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - kadotr - 1.2.2015 Bohinc je povsem pravilno ugotovil: manjka ti riklauf zraka, potem ne bo podtlaka, ne bi moglo nikjer niti malo nazaj vleči niti razredčenega smradu, n. pr. skozi odtok umivalnika. Koncentrirani smrad bi zavohal, malo po malo navlečenga skozi odtok pa ne. Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - okvals - 1.2.2015 Dobro, ali to sedaj pomeni če vlečem zrak nazaj iz kleti (je cca 11 metrov stran od kurilnice in v isti zgradbi), ali mi potem klet ne bo hladilo, kot jo sedaj? Stanje je sedaj pač tako, da je v to klet speljan zrak TČ, ter vseskozi okno (120x80)na kip (tudi pozimi). In ta klet ima tapravih 9 stopinj pozimi in poleti nekje 12 (za ohlajeno pivo ne rabim hladilnika!), sam kakšen dan mora biti notri gajba. Ali bom z povratnim vodom ta privilegij (vsaj zame izgubil)'? oz. ali ne bom zopet v TČ privlekel mrzlega zraka iz kleti in s tem zmanjšal COP? Aha, sem še pozabil pred pošiljanjem p.: klet je dim 4x5 m, če tam ni okno na kip potem pa tam težko odprem vrata v njo. lp Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - kadotr - 2.2.2015 ALI podtlak, smrad in vse zabunkano, ALI dovod zraka, ne smradu in malo manjša temperatura. Odločitev je tvoja. (Neka smrdi, samo da je toplo!) Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - marlon - 2.2.2015 eden izmed vzrokov bi lahko bil tudi izredno nizek zračni tlak, ki je časovno sovpadal s tvojimi težavami. baje je bil najnižji v zadnjih desetletjih. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")meteounichr("46")si/met/sl/interesting/[/url] Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - xavi - 2.2.2015 Tudi pri nizkem tlaku je pogoj, da so sifoni suhi. Tavče pa takrat ven iz cestnih jaškov. Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - okvals - 2.2.2015 [quote="kadotr"] [quote="marlon"] Vse to vem, ali si vsaj domišljam da vem. [quote="xavi"] Mislim da si mislil, da so sifoni mokri in ne suhi Tole moram rešiti, še enkrat, kako naj del odpadnega zraka iz TČ speljem nazaj, da mi le ta ne podhlajuje kurilnice. To je potrebno rešiti, saj mi je čez noč iz 17 na 14,5 stopinj padla tmp. v kurilnici, tam ne rabim mraza. Naj še povem, da sta TČ in peč med sabo oddaljeni cca 2 metra, od peči praktično sevalnih izgub ni, cevi ki vodijo iz in v njo so pa vse izolirane, tako da ona ne zmore ogreti prostora (mislim z z sevanjem, radiatorjev pa tam ni). Drugače bom šel nazaj na ogrevanje SV z peleti, ja potem pa nekemu furmašu ne bom mogel dopovedati da "bosanski šrot" po občutno nižji ceni tudi kaj da od sebe, a ne Peleti? Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - okvals - 8.2.2015 Nič, grem nazaj na ogrevanje SV z pelti. Imam dost kokodakanja v hiši glede SV. Smo se razvadli, nimam kaj. Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - bohinc - 8.2.2015 Citat:Imam dost kokodakanja v hiši glede SV.Sem to ''težavo'' spregledal ? Al , je samo, ker s sosedom ne morta na ''toplem popit mrzlega'' (nasvet: še antigripin :lol: ) Drgač pr nam greje enaka STČ za 9 oseb, pri cca +15do 17 pozimi BP :wink: Možnost razvodov moraš razmislit sam , ker edino sam veš morebitne možnosti , kaj pridobiš ali zgubiš. Ne pozabi na dolžino razvodov 10m ali uporabi večji fi (ali kot že omenjeno pred TČ na vleku umestiš še y ali T kos , da ti del srka iz drugega prostora , del pa iz ''skrito pivskega'' :mrgreen Če ni možnosti, pač, kot si zapisal na zadnje..., ali snameš izolacijo s cevi centralne, ali umestiš radiator...možnosti verjetno so. Lp Re: Smrad iz Kanalizacije - TČ in peleti - okvals - 9.2.2015 Bohinc, je vsega po malem kar si naštel . TČ čisto dobro dela in tudi segreje na nastavljenih 52, ampak obenem tudi občutno podhladi prostor(včeraj slabih 13 stopinj). Menim, da tako velik prostor sedaj še dodatno hladi tudi betonsko ploščo. Je pa od 2.2.15 do 7.1.15 (5 dni) ko je bila ponovno klopljena TČ poraba pelet padla. Glede kokodakanja v hiši je pa tako, obe nežni polovici družine se rade namakajo v bani (kaj to pomeni sam veš - vem tudi da je potratno pa kaj čem). Skaratka če je vkloplena TČ ne zmore takratne porabe tople vodea, pri ogrevanju s pečjo teh težav ni. Smrad je pa izginil.lp |