![]() |
|
Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni (/showthread.php?tid=60288) |
Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - sinko999 - 20.1.2015 HM le zakaj se potem čez v avstriji le ta na ugrajuje ampak se naredi odtok iz varnostnega ventila. Pa nisem videl le enega ampak celi kup bojlerjev po stanovanjih. Potem varnostni nepovratni , pri meni drži tlak , kako vem to ker imam pred njim in pa za njim ugrajen manomenter . Sam še imam dodatno ugrajen varnostni ventil 6bar ki začne spuščati pri 5,5bara. Plus tega domača inštalacija je predvidena za 5 barov obratovalnega tlaka tam se počuti najbolje. Pretoki štimaja etc.... Pri nas je pa še problem da imamo v dovodni cevi od vodovoda v povprečju 3-4 bar čez dan ponoči pa skoči zadeva na 5... V avstriji smo ugrajevali filtre s reducirjem tlaka na 5 bar , ker so glavni dovodi meli tudi po 13 barov, čez dan !!! Pa še to v inštalaciji imam enaki varnostni nepovratni ventil ... meni dela. Če je je bolj stari pa ga menjaj pa roka. Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - Merlin1 - 20.1.2015 V Avstriji tudi običajno nimaš raztezne posode na bojlerju. Prakticira se odvod v odtok, kot si zapisal. Vendar to nima zveze z omenjenim ventilom, ki je takšen kot je. Vsekakor pa ta ventil ni primeren za novejše sisteme, ker to se naj več nebi počelo. Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - postaj - 21.1.2015 Žerjavar Napisal:Le kakšen razlog je sosed imel za vgradnjo reducirnega ventila. Vse naprave na vodovodu morajo normalno delovati do 5 bar.40 let in mnogo hiš manj nazaj je bil tlak menda 10 barov. Zdaj pa se ga ne odstrani zato, ker je pomivalni stroj defekten in ob povišanem tlaku pušča :roll: sassapo Napisal:Kakor je narejen unitasov varnostno nepovratni ventil je pa tako skoraj nemogoče, da bi tesnil :wink:Če naredim povzetek večine odzivov, bi ventil moral v povratni smeri povsem tesniti. Moja dva ne tesnita (prvega je znotraj celo fizično deformiralo). Tako ostane vprašanje, kateri (in kje) ventil naj kupim, da bo deloval, kot je predvideno? Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - kadotr - 21.1.2015 Pojdi jih iskat v Avstrijo. Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - postaj - 21.1.2015 sinko999 Napisal:Pa še to v inštalaciji imam enaki varnostni nepovratni ventil ... meni dela.Ta del sem spregledal...a to pomeni enak unitasov nepovratni ventil, kot ga imam jaz? No, moj je nov...ima pa zraven en kup garancijskih papirjev :| Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - kadotr - 21.1.2015 Če je ventil brez napake, potem spusti nadpritisk iz bojlerja skozi izpustno odprtino (skozi katero teče tudi voda ob testu). Nikakor pa nazaj v cevovod. Tudi pri kakem novem se pojavi napaka, ne bi pa povprek trdil, da so Unitasi vsi zanič. Zato sem namenoma napisal v Avstrijo (tam je vse boljše, oh in sploh). Če nekaj ni v redu, pač zamenjaš, to je vsa filozofija. Lahko tudi z izdelkom drugega proizvajalca. Mislim, da smo vsi enakega mnenja. In prišli do uporabnega odgovora na nasvet. Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - telmos - 21.1.2015 Prav ti ventili na sliki so še kako kvalitetni. Ti merlin jih pa itak ne vgrajuješ, zato ne vem po čem sodiš. Pa ne, da so tudi na Viessmanu Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - Merlin1 - 21.1.2015 Zate ni pomoči. Mešaš stvari, ki z tem cenenim ventilom nimajo veze. Če te zanima, ne niti slučajno se to ne dobavlja, ker ne ustreza. Sicer pa ti tako vse veš in zato bi moral vedet kaj je v dobavnem obsegu. Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - telmos - 21.1.2015 Seveda vem. Zato tudi ne vem, zakaj se vtikaš v te ventile s slike, če jih nimaš na svojih sistemih. Nisem mislil kakega drugega ampak prav tega s slike. Potem so pa moji pokvarjeni, ker tesnijo. In ti to najbolje veš! Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - Merlin1 - 21.1.2015 Ne vem zakaj potem to omenjaš? Mimogrede pa ti ventili v nek večji in močnejši hranilnik sanitarne vode ne sodijo. Zakaj že :?: To verjetno veš :roll: . Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - vrtalnik - 21.1.2015 @ postaj,kupi navadni nepovratni ventil s kovinsko loputo,takšne velikosti kot je sedanji unitasov,za njega pa na T kos privij varnostni ventil 6 oz. 7 bar-je enak kot se uporablja za centralno kurjavo,vendar je pokrovček na vrhu zelene barve,kar označuje,da je za drugačen-višji tlak kot na centralni.Seveda še ne pozabi vzporedno z njim na raztezo.Zadeva mora špilati,pod pogojem,da vhodni tlak vode ni previsok. LP Robert Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - telmos - 21.1.2015 Merlin1 Napisal:Ne vem zakaj potem to omenjaš?Sploh ne gre za to ampak ali držijo ali ne. Če so ti s slike potem držijo! Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - dolsina - 22.1.2015 @ vrtalnik ti je svetoval pravo izbiro. Kupi YORK loputo in na t kos varnostni ventil, lahko daš 8bar, zraven še raztezno pa si zmagal. Kar se pa tiče spuščanja nazaj pri nekem tlaku bla bla bla...ima @telmos prav, ni nobenega spuščanja nazaj kot pravi @merlin1. Če si zadevo pogledaš ti je jasno da je notri navadna protipovratna loputa z vzmetjo. @ žerjavar ti verjetno lahko tudi izračuna oz razloži zakaj ne pride do spušcanja nazaj. Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - Žerjavar - 22.1.2015 Citat:@ žerjavar ti verjetno lahko tudi izračuna oz razloži zakaj ne pride do spušcanja nazaj.To se ne da izračunati. Do spuščanja nazaj lahko pride. Je posledica slabega tesnenja (obraba, okvara, smet pod tesnilom, ...) ali pa namensko (morda škart) tako izdelano. Re: Nepovratni (varnostni) ventil, ki to ni - telmos - 22.1.2015 Točno tako! |