![]() |
|
TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 (/showthread.php?tid=60161) |
Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Migaj - 11.1.2015 sassapo Napisal:Če imaš napravo vgrajeno na radiatorski razvod prez magnetnega filtra je možnost, da je rja delno zamašila izmenjevalnik, kateri sedaj ovira pretok in je tudi krivec za previsoko kondenzacijo kar ti javlja v obliki konzumacije previsokega toka oz. tlaka Daikin DHT in (Fernox) magnetni filter imata skupaj tole, da je magnetni filter na starih kovinskih instalacijah strogo priporočen :wink: glej instalation manual Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Anonymous - 11.1.2015 Zdravo! Preveri temperaturo izhoda in vhoda vode v toplotni menjalnik. Izhodna naj bi bila do 5c višja. Če je odstopanje pri normalnem obratovanju večje , je lahko motnja v pretoku. Verjetno črpalka. Razlika je pri zagonu sistema lahko višja-do 9c Tudi temperatura plin-tekočina na izmenjevalcu naj bi bila razlike do cca 20c. Izhodna tekočina plina pa blizu vhodne temperaturi vode do cca 3c višja. Pri višji temperaturi tekočega plina pa kaže na slabši odvzem toplote. To je moten pretok vode. Sam sicer nimam te črpalke. Mi je lani signaliziralo pregrevanje kompresorja in zaustavitev. BILO JE PREMALO PLINA. Kompresor se ni dovolj hladil. Trenutno pri meni izmenjevalec VODA: vhod39c izhod 42c Plin: vhod 42c izhod 39c Zunanja temp zraka 0c , notranja temp 22c črpalka daje 3,8kw toplote. Lp. Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - dedek - 11.1.2015 kako sta lahko temperaturi plina in vode enaki? Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - timi11 - 11.1.2015 Če bo kaj v pomoč! <!-- m --><a class="postlink" href="http://hydronicheatpump.com/altherma/pdf/ikes_info/Service%20and%20installation%20manuals/Daikin%20Altherma%20-%20Troublingshooting.ppt">http://hydronicheatpump.com/altherma/pd ... ooting.ppt</a><!-- m --> <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimatronic24.de/index.../Daikin_Fehlercodes.pdf">http://www.klimatronic24.de/index.../Da ... rcodes.pdf</a><!-- m --> Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - prasuvse - 11.1.2015 Pink Panther Napisal:bosanoga Če je bila original Daikin filter mrežica zamašena z rjavo/oranžno snovjo, kot bi bila rjasta je mogoče, da so se vam alge pojavile v sistemu in je čiščenje izmenjevalca najmanjša težava, ki bi vas morala skrbeti. Za začetek preverite vejo po vejo v talnem, kakšni so pretoki in ali so se mogoče pojavile sledi alg na steklenih lončkih v razdelilcu talnega ogrevanja. L8 ni nikoli dober error, se lahko nanaša na: - preobremenitev kompresorja (med delovanjem) - navitje v kompresorju je slabo - okvara PCB inverterja - okvara kompresorja (mehanska) Test je mogoče opraviti na zunanji enoti - BS1, BS2, BS3 (natančno procedure bi morali pogledati v service manualu iz tistega leta, slika spodaj je simbolična!) Test na remote controlerju je od enote do enote lahko drugačen (TČ - LT, HT, VRV, klima itd.). Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Anonymous - 12.1.2015 Zdravo Dedek! Parametre sem posnel po trenutnem stanju. Naprava je inverter in šiba toliko , kod je potrebno.Ni pa inverter za ogrevanje tako čudo ,kod se mu pripisuje. Če ne prčkaš potem se ujame v nulo. Imam odštevalni števec in kalorimeter , tako ,da jo ne prepustim slučajnosti. Vseeno pa z inverterjam nisem bil zadovoljen, dokler mu nisem prigradil 650 l zalogovnik. Ogrevanje imam radiatorsko. Do sedaj potrebna max temp 45c. Ogrevam non-stop, ponoči ne zmanjšujem ogrevanja, ker sem ugotovil , da za lovljenje temperature porabim več električne energije. lp Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 12.1.2015 Hvala za odgovore, zvečer ko pridem iz službe bom preveril vhodno in izhodno temperaturo ter plina, preveril bom še enkrat preveril, če je vodni filter zamašen oz. po mnenju prasuvsa če so kje sledi alg, včeraj sem pregledal lončke ni videti sledi. Neverjetno, danes zjutraj me je klical serviser in povedal, da bodo preveril in zamenjal plin. Omenil sem mu nekaj stvari o možnosti zamašenega izmenjevalnika in kemično čiščenja le-tega a je povedal, da bo zadevo pregledal postopoma. Glede feromagnetnega filtra je povedal, da pri talnem gretju ni učinka, ker je vsepovsod plastika in baker, same kovinske delce zadrži vodni filter. Omenil pa sem mu, da so cevi talnega gretja vlečene z parafinom, vsaj mislim in če je možno, da se lahko od tega maši izmenjevalec, komentarja ni bilo. Vaše mnenje? Po šestih letih delovanja,.... Bom vaša mnenja sprintal in dal jutri serviserju. Javim, hvala vsem Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Homer - 12.1.2015 Za magnetni filter drži. V plastičnih ceveh talnega, naj ne bi bilo železnih delcev in temu primerno magnetni del nima nobenega učinka. Kljub temu, pa je to filter tudi za ostalo nesnago ..... V parafin ne verjamem...... Če pa že, bi ga verjetno z lahkoto odtalil s tem , da poženeš TČ za krajši čas na maksimalno temperaturo ki jo zmore. Tališče parafinskega voska je namreč nekje med 46 in 62 stopinj. Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - telmos - 12.1.2015 Če bo vsaj filter v napravi očistil, bo že vse veliko bolje. Izgleda namreč, da pretok ni ravno najboljši oziroma na meji zaradi česar se pojavi 7H. L8 pa se potem običajno pojavi če pri ogrevanju sanitarne vode pretok ni ustrezen in temperatura primarne vode in posledično plina preveč naraste, pretočni senzor pa ne izklopi naprave. Tok in obremenitev kompresorja sta v tem primeru previsoka. Lahko pa je tudi vse kar je opisal prasuvse, vendar pa bi se to ne pojavilo samo občasno. Takih opisov napak je mnogo, ki pa v praksi niso vedno to, kar piše. Če pogledamo samo E3 pri HT, ki je običajno vse kaj drugega, kot to kar v opisu piše. Najprej torej preglej mrežico v notranji enoti. Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Migaj - 12.1.2015 v notranji enoti ali poleg :oops: :?: Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - telmos - 12.1.2015 v notranji enoti. Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 13.1.2015 Živjo, serviserji danes prišli in naredili: - pregled plina, ker ga je bilo 20 dag premalo so ga vzeli ven in ga nafilali še enkrat - pregledali tok med varovalkami - ok - pregledali pretok vode - ok - pregledali na zun. enoti - ploščo - ok - pregledali cevi kot ste zgoraj omenjali ( tem. vhodnih in izhodnih ) - ok - spucali vodni filter - skoraj čist, ni sledi alg, sam sem s prstom pogledal notranjost cevi pri filtru - rahlo umazana, črna Ko je odšel je TČ čez 1 uro javila isto napako L8, v 5 urah petkrat, torej še slabše kot je blo. ???Kaj pa sedaj? Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Merlin1 - 13.1.2015 Homer Napisal:Za magnetni filter drži. V plastičnih ceveh talnega, naj ne bi bilo železnih delcev in temu primerno magnetni del nima nobenega učinka. Kljub temu, pa je to filter tudi za ostalo nesnago ..... To se je že zgodilo. Vendar ne gre za parafin. Tega ne moreš odstranit. Izgleda kot plastična masa. Zgodi pa se tam kjer gre za poceni cevi talnega ogrevanja. Rešiš problem tako, da zamenjaš izmenjevalec. V primeru TČ kondenzator. Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 13.1.2015 Poceni cevi??? Žal ne, cevi so ble ful drage, zgoraj in spodaj debelejše, pri toploti se raztezajo, ne spomnim se več imena teh cevi. Menjava izmenjevalca, zakaj že? Govoril sem z enim serviserjem, možna napaka na iverter plošči v zunanji enoti, bomo poskusili dobit testno pa da vidmo Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Merlin1 - 13.1.2015 Če bi bil obložen z plastiko. V vašem primeru pa je potrebno prvo ugotovit, če imate zadosten pretok skozi TČ. Od tega je odvisno nadaljne postopanje. |