![]() |
|
TČ in dimnikarske usluge - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ in dimnikarske usluge (/showthread.php?tid=59159) |
Re: TČ in dimnikarske usluge - jani65 - 13.12.2014 Če pride do požara pa pregled pride kar prav. Re: TČ in dimnikarske usluge - Homer - 13.12.2014 A če se mi vžge TČ, bo to zaradi neočiščenega dimnika? No, brez heca pa resno: Če se hiša vžge zaradi neočiščenega dimnika, je prav, da lastnik sam odgovarja! Re: TČ in dimnikarske usluge - alanford - 13.12.2014 Jaz se pred leti nisem odzval, pa so mi kar poslali položnico za 43€. Nisem plačal. Čez cca pol leta so mi iz računa rubili skoraj 130€. Re: TČ in dimnikarske usluge - McBobo - 13.12.2014 Tako je v naši zahojeni deželici. Zakone si pišejo sebi v prid-za svoj žep in ne za narodov blagor- so sedaj pokazali z davkom na sladke pijače, čeprav smo že prej vedeli, da ta davek nima nobene veze z izboljšanjem zdravja. Če ne plačaš, ti rubijo, ker po zakonu morajo pregledati dimnik. Kaj če se dimnik kljub temu vžge oz. začne v dimniku goreti in hiša zaradi tega zgori? Bodo sodniki dosodili oškodovancu v prid in račun za nastalo škodo naprtili dimnikarjem? Pa če že; dimnikarji zaprejo firmo in odprejo novo in gremo dalje "za iste pare" brez obveznosti naprej. Takšne zakone imamo pri nas. V Avstriji bi to naredili samo enkrat, pred tem bi jih sodišče izmolzlo do nezavesti oz. morajo svoj posel imeti zavarovan. Re: TČ in dimnikarske usluge - bohinc - 13.12.2014 Ne poznam Avstrijske zakonodaje , verjetno pa drži. Saj se tudi firm -sp. , ne more odpret več let zatem, ko nekdo ne poravna vseh obveznosti za nazaj...pri nas pa vedno odkrivajo ''toplo vodo'' , čeprav že ''teče'' in je enostavna... Sam opažam , da naš koncesionar pošilja ''serijsko'' pošiljanje za pregled. Ob nabavi TČ sem dal zadnjič očistit , kot tudi vednost dimnikarju , da pri nas nima več dela-lohk se pa oglasi na kavo :wink: Obvestila prihajajo, vmes sem poskušal dobit koncesionarja (na tel.- kar je rekel že zaposleni , da bo čudež...), vendarle dimnikar ne prihaja več. Ob zapletu bi stopil do njega osebno... Namig: pisno jih obvestite, da kurilne naprave- oz. dimnika ne uporabljate več. To mora zadostovati, lahko pa ga vljudno povabite pogledat ali pečatit ...- brez vaših stroškov - saj to ni vaš ''problem'' ob vašem dimniku...(ni ga plačala ne občina - niti koncesionar...)Problem nastane lahko edino-le, če se bo iz vašega dimnika (če obstaja) pokadilo- tko malo za romantiko, kot pišejo nekateri :mrgreen: :lol: V tem primeru Citat:Če pride do požara pa pregled pride kar prav. :wink: Lp Re: TČ in dimnikarske usluge - Homer - 13.12.2014 Mislim, da ti za neopravljeno delo ni mogoče izstaviti računa in ravno tako ne rubiti (zakon o obligacijskih razmerjih) Prav tako ne more koncesionar, ki opravlja dimnikarsko službo groziti s kaznimi ali jih pisati. Takih pooblastil nima! Re: TČ in dimnikarske usluge - McBobo - 13.12.2014 Nekateri poizkušajo boga in pol. Mislim, da sem že napisal, pa bom še enkrat. Lansko leto v enem letu so mi hoteli 2x čistiti dimnik. Ob koncu kurilne sezone februarja in najavili so se še septembra-oktobra. Obvestil sem jih, da so že čistili (poslikal sem jim tudi račun), pa so odnehali. No še drugo leto upam da zadnjič čistimo, potem pa bo konec, razen če bodo čistili tudi TČ :roll: .
Re: TČ in dimnikarske usluge - vitel - 13.12.2014 Homer Napisal:Mislim, da ti za neopravljeno delo ni mogoče izstaviti računa in ravno tako ne rubiti (zakon o obligacijskih razmerjih) Ne, koncesionar te lahko prijavi inšpekciji oz bi te moral, če mu ne pustiš opraviti pregleda in čiščenja ter meritve emisij v zvezi s kurilno napravo. Zaenkrat se mi zdi da je kar kaos na tem področju, ampak sčasoma se bo tudi to poostrilo glede na to, da se vzpostavljajo evidence. Re: TČ in dimnikarske usluge - roscha - 13.12.2014 Eh? Evidence? Kakšne pa? Zaenkrat ti noben raufenkenar ne sme srat z nikakršno evidenco, ker podzakonski akt, ki naj bi urejal kdo in kako vodi evidenco kurilnih naprav ne obstaja. Plus tega, nek dimnikarček, ki ga mi določi država se po moji hiši nima kaj sprehajat brez sodnega naloga in 2 prič. Jbg je ustava še vedno malo nad zakonom. Dimnik pa lahko pregleda zaradi mene iz helikopterja če hoče, mu ne branim pregleda sploh ne, vstop v hišo pa.....[WHITE SMILING FACE] Re: TČ in dimnikarske usluge - alanford - 13.12.2014 Homer Napisal:Mislim, da ti za neopravljeno delo ni mogoče izstaviti računa in ravno tako ne rubiti (zakon o obligacijskih razmerjih)Šlo je preko sodišča. Uradno se temu reče sodna izvršba. Ali nekaj takega. Re: TČ in dimnikarske usluge - Homer - 14.12.2014 Ti enostavno nisi plačal računa. Zato je bila narejena izvršba za neplačan račun. Zgrešil si, ker računa nisi zavrnil z dopisom, da dela niso bila opravljena in jih tudi nisi zahteval. Navedel pa bi lahko tudi da dimnika ne uporabljaš ker se greješ drugače. Re: TČ in dimnikarske usluge - alanford - 14.12.2014 Da sem naredil napako, to vem. P.s. Takrat sem se še vedno grel na KO in seveda dimnik uporabljal. Re: TČ in dimnikarske usluge - vitel - 14.12.2014 roscha Napisal:Eh? Evidence? Kakšne pa? Zaenkrat ti noben raufenkenar ne sme srat z nikakršno evidenco, ker podzakonski akt, ki naj bi urejal kdo in kako vodi evidenco kurilnih naprav ne obstaja. Plus tega, nek dimnikarček, ki ga mi določi država se po moji hiši nima kaj sprehajat brez sodnega naloga in 2 prič. Jbg je ustava še vedno malo nad zakonom. Dimnik pa lahko pregleda zaradi mene iz helikopterja če hoče, mu ne branim pregleda sploh ne, vstop v hišo pa.....[WHITE SMILING FACE] Za evidence je bila podlaga sprejeta v 2013. Kar se tiče drugega dela je ustavno sodišče pred leti že odločilo da gre vtem za m primeru za dopusten poseg v nedotakljivost stanovanja. Bolj je problem, ker so določeni dimnikarja člani zasedbe na Dobu. Re: TČ in dimnikarske usluge - Migaj - 14.12.2014 Homer Napisal:Ti enostavno nisi plačal računa. Zato je bila narejena izvršba za neplačan račun. Zgrešil si, kerTo pa moram replicirat. Re: TČ in dimnikarske usluge - l150150b - 14.12.2014 Ker sem že začel to temo bom še malo povzetek naredil; torej zadeva je takšna, da čisto odvisno od krajevnega koncesionarja ali dimnikar pride ali ne! Vsekakor osnovo za obisk imajo in s tem tudi za račun-po mojem mnenju pa samo odvisno koliko imajo sploh dela, da se ukvarjajo s strankami s TČ! |