![]() |
|
Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi (/showthread.php?tid=58406) |
Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - rajhar - 16.10.2014 Najbolj easy varianta Samo še omislit se treba kako to lepo vzidat, da bo potem dostopno.Kako je pa potem z tem padcem do 0,5cm? Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - cheba - 16.10.2014 Okrog omečeš in pa pokriješ s pokrovom. Lahko daš takega od elektro doz. Zakaj pa bi imel tak padec? Če imaš problem z višino na drugi strani mal poštemaj v beton al karkoli že imaš spodaj. Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - rajhar - 16.10.2014 Glede takega padca sem vprašal, ker je uporabnik na prejšnji strani tako omenil. janipapillon To z elektro dozo pa je super nasvet. Tako bo najbolj easy pa poceni.
Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - smukec1 - 25.1.2016 A imata črtici pri vodnih tehtnicah kak pomen?Vodovodar mi je rekel, da pomeni rob mehurčka na črtici 1% padec. Je to res? Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - 03pomlad - 26.1.2016 ...Mogoče, vendar po mojem le če je tehtnica dovolj dolga. Pri moji kratki (30cm) je to precej večji padec. Če imaš meter dolgo tehtnico, potem na en konec nalepi 1cm leseno podlogo, pa ti bo ob naklonu 1% kazala vodoravno.... LP Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - fad - 20.2.2016 prosim za nasvet: polagamo izolacijo pred estrihi in je prišel vodovodar že kar nekajkrat na moj poziv štelat padce in nikakor ne uredi dobro - vsaj po mojem mnenju. kolikor jaz razumem reč, morajo biti padci 1-2cm in to na VSEH delih/povezavah/kolenih. on to dela kar z vodno tehtnico, tako da se mehurček dotika črtice, ima pa kar kratko tehtnico, kakih 30cm. ko sam merim na podoben način, najdem za njim kar precej napak in sicer vodoravnih povezav ali celo visečih v nasprotno smer. na precej mestih, kjer je polno kolen in odcepov, pa je padec sicer v pravo smer, vendar nekajkrat večji od 1-2% - je tudi to problem? a žulijo me predvsem narobe usmerjeni padci.. recimo odtok bideja pride iz stene, nato je koleno, ki gre v enojni odcep (45). če nastavim tehtnico na začetek kolena (kjer je odebeljeno) in na začetek odcepa (kjer je tudi odebeljeno), je mehurček na sredini napačne črtice ... torej: ali mora biti padec cevi in kosov narejen rigorozno ali pa mora to veljati bolj tako na splošno gledano od začetka do konca, vmes pa lahko voda teče tudi malo navzgor? hvala. Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - som16 - 20.2.2016 fad, nalij vodo v cevi in če teče je v redu. Za kontrolo vzemi 2 m ,3 m ,4 m dolgo alu letvo , jo položi na začetek cevi, (kjer mora biti najvišje) ter na drugi konec, (kjer mora biti najnižje) ter poglej mehurček na libeli. Padec proti nižjemi delu , in to je to!! Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - T0RN4D0 - 21.2.2016 Če je na kakšnem končku cevi padec 1 ali 2% nima nobene veze. Rikverc padci pa niso okej. Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - bomber111 - 21.2.2016 Zdaj ali je ta tvoj vodovodar površen ali pa mu kdo premika cevi? Za WC je bolje če je nekoliko manjši padec cca 0,5 cm/m, za ostalo pa cca 1 cm/m. Če je kje malo več ni panike. Če pa bo kontra padec se ti zna zgoditi da se ti bo sčasoma začelo mašiti ker bo tam ostajala voda in svinjarija, podobno kot v sifonu. Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - poccorocco - 21.2.2016 Citat:Zakaj pa padec 1 do 2%? Zato ker mora drek plavati...in plava ob ravno pravšnji hitosti vode. Hehe. Me zanima, koliko bo letošnja rast BDP-ja
Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - bomber111 - 21.2.2016 In pri 2% padcu se baje že zgodi da voda prehiti "projektil". Sicer je to mišljeno bolj za dolge linije kot npr za kanalizacijo po ulici. Tako je povedal delovodja ko so pri nas vlekli kanalizacijo. Oni so delali 0,5% do največ 1% padca. Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - fad - 21.2.2016 gre samo za sivo vodo in fi50 cevi. te so itak spojene s tesnili, tako da si mislim, da če zdržijo počasi premikajoče tekočine, potem držijo tudi stoječe, ki obstanejo pred klanci. vseeno pa gre za neko zastajanje, ki je nepotrebno ... Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - som16 - 21.2.2016 fad, glede pritrjevanja KCM cevi : [attachment=o19973] običajno izgleda takole; tako se ne more veliko pomikat iz padca. Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - fad - 22.2.2016 je tudi nadzorni rekel, da mora biti na VSAKEM odseku padec (ni pa pomembno ali 1% ali 2% ali celo kaj več), tako da si bo treba pač dalje prizadevat uglihat tega majstra ... hvala. Re: Kako se naredi-izmeri padec odtočne cevi - bk9105 - 22.2.2016 @fad: čemu sploh plačuješ nekoga, da ti uravnava padce kanalizacijskih cevi, ti pa hodiš za njim in ugotavljaš nepravilnosti? A nebi raje to sam izvedel in denar obdržal? |