![]() |
|
LG therma V monobloc 9kW - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: LG therma V monobloc 9kW (/showthread.php?tid=58401) |
Re: LG therma V monobloc 9kW - xavi - 16.10.2014 Če gre za novogradnjo, se predvideva, da inštalacije za vodni vodni priklop že prej pripravi monter centralne kurjave, zato je v tem primeru malo drugače, kot pri že obstoječem sistemu, ko je potrebna predelava kurilnice in se vodni priklop v ponudbi zamolči. Je pa postavitev monobloka bistveno manj komplicirana kot postavitev zunanje enote in freonska povezava z notranjo, tako, da ti tukaj ne nudijo nič posebnega. Kakšna je kvaliteta same naprave in če je to ugodno ali ne pa težko kdo od nas to sodi, ker stvari ne poznamo. Skepsa ostaja edino zaradi mono bloka in eventuelnih težav kot jih je navedel Vincent. Če ima črpalka tako slab izkoristek za ogrevanje sanitarne vode, potem je res vprašljivo, če se to splača preko TČ. Se pa pri tako nizkem COP-u postavlja vprašanje, kako varčno je potem samo ogrevanje. Re: LG therma V monobloc 9kW - bomber111 - 14.11.2014 In zdaj sploh ne vemo kako se je končala zgodba Matjaža in Valerije. Re: LG therma V monobloc 9kW - entuziast - 10.4.2015 Očitno sta zmrznila v novogradnji
Re: LG therma V monobloc 9kW - ičo - 10.4.2015 PAZI naprava je enofazna, kar pomeni varovalko 1x35A, kar pri hišah ni izvedljivo. Naprava MORA biti 3 fazna!!!! Re: LG therma V monobloc 9kW - Fantocci - 10.4.2015 Saj ne žre iz omrežja 9kW. Čemu pa potem služi kompresor s svojim Cop faktorjem? Pri -7°C in ogrevanju na 35°C porabi 2.72kW, kar je okoli 13A (vzel sem cosfi 0.9) [img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/download/fileunichr("46")php?id=17512&mode=view[/img] Komot jo lahko varuješ z 20A (ali 25A za ziher) le da moraš porabo po fazah pametno porazdeliti. Če pa boš na isto fazo še njen elektro grelec (ali kuhalno ploščo) priklopil, pa res ne bo šlo. Re: LG therma V monobloc 9kW - bomber111 - 10.4.2015 Tudi po specifikaciji ima predvideno 20 A varovalko. Re: LG therma V monobloc 9kW - Mirando - 10.4.2015 ičo Napisal:PAZI naprava je enofazna, kar pomeni varovalko 1x35A, kar pri hišah ni izvedljivo. Naprava MORA biti 3 fazna!!!! Ja pa da ja... "ne ga sra***...."! Re: LG therma V monobloc 9kW - ALPHA_INNOTEC - 21.4.2015 Pozdravljena Žal sega datum vajinega prispevka v 2014 in sem prepozen z opozorilom. Karkoli kupovati pod cenovnim pritiskom je slabo. Glava pa najbolj boli, če zebe zaradi takšnih in drugačnih funkcijskih napak. Za 3t zmontirati toplotno črpalko in da ta tudi dela kot je treba? Dvomim. Sporočita kakšna je bila vajina prva zima s to napravo. Drago Puzin Re: LG therma V monobloc 9kW - Fantocci - 21.4.2015 ALPHA_INNOTEC Napisal:Karkoli kupovati pod cenovnim pritiskom je slabo. Kdo pritiska na koga? Čuden stavek... Ljudje želimo za svoj denar dobiti čimveč. Prodajalci pa želite zaslužit čimveč. Čist tako simpl je. Nekje se potem najdemo, vsak pa kupi po svojih zmožnostih. Alpha Innotec, Stiebel Eltron itd. naprave so pač za povprečni slovenski žep predrage. Pa recimo, da bi si jih še lahko privoščil, če bi le menjal ogrevalno napravo (kot edini poseg na obstoječi hiši). Da pa si jo lahko privoščiš v novogradnji, pa moraš biti res velik car. In zato mi grejo na živce take prepotentne izjave tipa ... povejte po naslednji zimi, kako je bilo.... Glede na razliko do cene vaše naprave imajo plačan energent vsaj za pol če ne za celotno življensko dobo naprave. Re: LG therma V monobloc 9kW - Poldee - 21.4.2015 Ja, sem ravno tudi sam pogledal njihovo stran, predvsem odzive kupcev. Nic posebnega, imajo crpalko za 10K, porabo pa marsikdo tam visjo kot je moja na enotarifnem podjetniskem toku. Naj jo imajo in uzivajo z njo, jaz sem s svojo za tocno pol nizjo ceno se toliko bolj zadovoljen (pa ceprav je klima tc, je poraba zelo konkurencna - narobe svet) :-) Aja, pa da si tak spomenik pred hiso postavs moras bit tud mal... Re: LG therma V monobloc 9kW - kadotr - 21.4.2015 ...kavsnjen. Še sreča, da se na netu da najti podatke, po nekajletnem prebiranju so mi stvari vse bolj jasne (a ne še čisto). Počasi tudi tisti, ki prodajajo drago robo, prizemljujejo. Čakam le še, kdaj bodo začeli prodajati kvalitetno kitajsko robo in jo tudi obvladali servisirati. Po drugi strani pa gledam nekatere japonske firme, ki se hitro prilagajajo in za komaj nekaj sto evrov več nudijo kar nekaj. Po, na toplem preživeti zimi, sem vse bolj zadovoljen... Re: LG therma V monobloc 9kW - sašo65 - 25.4.2015 zdravapamet Napisal:Pa tudi ljudi, ki so to ceno pripravljeni plačati je vsako leto več."moš mislit" > v vrsti stojijo....daj ne bit, da ne rečem kaj... :lol: Re: LG therma V monobloc 9kW - Poldee - 25.4.2015 Brez veze karkoli rect. Vem samo da so te crpalke nevidne :-) Re: LG therma V monobloc 9kW - jani65 - 25.4.2015 Pri teh TČ je tako kot pri kotlih na olje. Lahko si dal za set 1000€ ali 3000€ poraba je bila enaka. Super gorilniki ali srednji razred ni igralo vloge ,samo nastavitve so morale biti optimalne. Re: LG therma V monobloc 9kW - Poldee - 25.4.2015 Lahko si, samo ocitno ni vec tako. Zakaj v nemskih testih ne najdem podkategorij (prava, inverter, klima tc)? |