![]() |
|
Kotel na polena MAGA 25 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Kotel na polena MAGA 25 (/showthread.php?tid=56557) |
Re: Kotel na polena MAGA 25 - okram - 23.5.2014 uporabnik mr-jan ima MAGA 31 peč <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=55129&p=565362&hilit=MAGA#p565362">viewtopic.php?f=7&t=55129&p=565362&hilit=MAGA#p565362</a><!-- l --> zalogovnik naj bi bil tako velik, da lahko enkrat naložiš polno peč herz 20kw ima 170 litrov nakladalnega prostora , zato se priporoča večji zalogovnik maga 31 ima 140 litrov nakladalnega prostora zato ti v navodilih predlagajo 2000-2500 zalogovnik Re: Kotel na polena MAGA 25 - CimaBella - 23.5.2014 mišek2014 Napisal:Kaj je lahko problem, če je peč predimenzionirana? Še vedno nisi povedal, kako boš grel sanitarno vodo. Re: Kotel na polena MAGA 25 - mišek2014 - 23.5.2014 Sanitarna voda; želja je toplotna črpalka, ki bi bila priklopljena tudi na peč, v času ogrevanja bi peč grela Re: Kotel na polena MAGA 25 - mišek2014 - 30.5.2014 Res nima noben izkušenj s pečmi Maga? Ne dobim nobenega pravega mnenja od uporabnika, tako da, glede na to, da je to nizko cenovna peč, ne vem, če bi ji čisto zaupal. Me skoraj bolj mika, ena navadna peč za jurja, pa potem čez par let mogoče zamenja za kaj bolj poštenega. Pri navadnih je pa spet dosti različnih,....kaj vem, Schmitt se mi ne zdi slab; ni direkt lukna v dimnik. Re: Kotel na polena MAGA 25 - som16 - 30.5.2014 mišek2014, luba duša. :wink: Konkretne izkušnje poišči pri samem trgovcu z zahtevo po informaciji kje in kam so prodali te kotle!! Kontaktiraj uporabnike in dobil boš odgovore. Nekateri smo opisali , kaj potrebuješ v takšnem primeru; podobnost je med uplinjevalnimi kotli velika, razlika je v avtomatiki. Sam imam Attacka. Pobrskaj v temi Attack, kjer nas je kar nekaj. Po vsem tem in , za zdaj , samo enokurilsko/letno izkušnjo ti predlagam vzemi uplijaka.
Re: Kotel na polena MAGA 25 - mišek2014 - 1.6.2014 Sem prebrskal temo o Attakih, pa mejkar mine. Saj mate same probleme, pa kar nekaj predelujete. Se mi bol dozdeva, da če ni denarja za nekaj konkretnega, bolje navaden kotel. Tu imate polno problemov, pa se peč ne segreje, pa kondenz teče z nje, šobe predelujete, šamot poka, do tega, da ne smete polne naložit, ni da ni. Jst kolk imam izkušenj s frolingom s4; so zmontirali, zagnali, od takrat noben ni pipnil okrog peči, razen da pepel ven pobereš. Nadevaš polno, na srednjih vratih vžeš, počakaš da pridejo dimni do 70 stopinj, zapreš in je to to. Ni vazno kaj je noter, al smereka, bukev, gaber, tudi klasinje od koruze zraven mesamo. Pri vaših attacih mi je čudno, da dela na tako nizki tem. froling dela na okrog 220 skoz, do 240, preko 260 pa ne spusti nikol. Pač ventilator zmanjša obrate in zrak zapre. Temperatura vode je skoz 80 v peči, pri 65 začne pošiljat v sistem, na povratku skoz drži 60. Če preveč naložiš, zapre sekundarni in primarni, ventilator ugasne, potem se vklaplja samo črpalka, ko v zalogovniku pade temperatura. Če pa bolj pade pa se zažene tudi ventilator, in pogori do konca. Zgleda je bolj to, da navadna peč stane jurja, uplinjak je pa že malo bol zakompliciran in za male pare ne morjo naredit solidne zadeve. Kar se tiče mage, bom probal dobit od prodajalca kak kontakt od koga kijjo ima. Sem pa postal zelo nezauplil, glede na to da je to se cenej kot attack. Me je strah, da je to navadn jajc :-X Re: Kotel na polena MAGA 25 - rs84 - 1.6.2014 Poglej tudi cenejši kotli delujejo vredu le, če je pravilno izvedena tako strojna kot elektro vezava. Tudi pri dobrih kotlih se lahko zgodi, da nagajajo če ni vredu zvezana zadeva. Je pa odvisno kdo ti bo zadevo montiral. Ta kotel sem videl že pri dveh, ki jih tudi osebno poznam pa ni mel noben pripombe. Oba imata mnenje za tak denar vredu zadeva. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.buderus.si/kotli-polena-delta-podrobnosti.html">http://www.buderus.si/kotli-polena-delt ... nosti.html</a><!-- m --> Re: Kotel na polena MAGA 25 - Hanzi - 1.6.2014 Mišek: malo ljudi bo kritiziralo svoje ”mercedes” kotle, mi pa iz svojih ”češkoslovaških” škod poskušamo potegniti čimveč. Najbrž si tudi kaj od mene prebral v Attack temi. Ja ugotavljali smo, probavali, krivili ponvijo in pilata, na koncu sta pa dve M6 podložke rešili problem. Tiste plošče ki sem jih naložil na komoro pa bom pobral dol, ker nad njo ne krožijo dimni plini. In ja pred attackom sem imel klasično peč ferrotherm. Prvo (in edino) sezono v kupljeni hiši sem jo bistveno bolj friziral kot attacka. To pa zato da sem TDP znižal za cca 150C. Re: Kotel na polena MAGA 25 - CimaBella - 1.6.2014 mišek2014 Napisal:Se mi bol dozdeva, da če ni denarja za nekaj konkretnega, bolje navaden kotel.Beje tudi poceni uplinjak ponavadi dela z boljšim izkoristkom. mišek2014 Napisal:st kolk imam izkušenj s frolingom s4; so zmontirali, zagnali, od takrat noben ni pipnil okrog peči, Ja, to je super primerjava, Froling vs Maga, tako kot marcedes vs yugo. Ampak tud z novim marcedesom lahko ostaneš z sredi ceste. Sicer bistveno manj verjetno. Ampak, težje ga sam kaj šraufaš. Lovimo pač malce nižje dimne pline, da imamo malce boljše izkoristke, peč ne sme kondezirat, smolit, pa vodo mora gret. :lol: Pa če ima sestra frolinga še ni nujno, da tudi deluje optimalno :wink: Re: Kotel na polena MAGA 25 - mišek2014 - 1.6.2014 rs84 Napisal:Poglej tudi cenejši kotli delujejo vredu le, če je pravilno izvedena tako strojna kot elektro vezava. Tudi pri dobrih kotlih se lahko zgodi, da nagajajo če ni vredu zvezana zadeva. Je pa odvisno kdo ti bo zadevo montiral. Ja za tega pa bi že vrjel, da dela. Je pa to že kr malo več kot spodnji rang, je že kar srednji razred. 3370 eur brez davka. Če bi ratalo subvencijo dobit, je pa na ceni mage. Se bom pozanimal jaz tole. Tole že ima lambdo in uravnavanje dovajanje zraka, kar se mi zdi da je pogoj, da lahko zadeva špila, ko namečeš vse živo noter. Plus tega že elektronika v osnovi dosti podpira. Re: Kotel na polena MAGA 25 - mišek2014 - 1.6.2014 Vem da direktno primerjavo med mago in frolingom ne moreš delati. Povem kar me je zbodlo ob vaših izkušnjah. To da peč jamra ko vrzeš mešana drva noter, pa ne smeš polne naložit, pa predebela drva ne smejo bit, pa se voda ne segreje na 80,...to so stvari za katere pri frolingu ne veš da obstajajo. In od priklopa dalje ni bilo nobenih sprememb nastavitev. Pa zgori noter vse brez težav, celo grčavo klado, sem enkrat komaj noter spravil, nič ni ostalo od nje. Zdaj pa ker denarja za tako peč pač ni, moramo še druga najprej naredit, iščem alternativo, ki bi čim ceneje delala približno tako. Na te najcenejše bom zgleda že moral pozabit. Ali kakega dobrega jurja več, ali pa jurja manj pa navadna, vmesna pot je pa rizkantna. Tako sliko sem si do sedaj ustvaril. Re: Kotel na polena MAGA 25 - Hanzi - 2.6.2014 Voda se ne segreje na 80 zaradi nastavitev. Cratos pa še kdo ”fantazira” o polenih s stranico x cm(ne vem koliko okoli 10). Jaz bom metal kar bo šlo čez vrata. Če ne bi imel lastnih drv, bi na žagi kupil ”butare krajnikov” ali pa drva žledoloma. Droben bor z višjih kraških krajev (rastel počasi)se odkupuje po 25 evrov za tono ali po cca 13/m3. Samo nažagaš na dolžino. Nobenega cepljenja.... Tudi v attacku ljudje kurijo vse od ličkanja in storžev koruze dalje.... Re: Kotel na polena MAGA 25 - rs84 - 2.6.2014 mišek2014 Napisal:rs84 Napisal:Poglej tudi cenejši kotli delujejo vredu le, če je pravilno izvedena tako strojna kot elektro vezava. Tudi pri dobrih kotlih se lahko zgodi, da nagajajo če ni vredu zvezana zadeva. Je pa odvisno kdo ti bo zadevo montiral. Kakšnemu monterju reč za ponudbo pošl na eko sklad, pa bodo mal pomagal, meni so odobril ravno prejšnji teden za fasado. Fajn je, da je lambda in si sam dozira zrak zaradi lepšega izgorevanja, kaj ti čem pisat je tu gor veliko o kotlih z ali brez lambde. Res je nekaj v štartu večji zalogaj ampak, če kupiš nekaj s čimer ne boš zadovoljen boš potem samo jezen pa čez par let mogoče zamenjal za kaj boljšega. Maš pa varianto, da kupiš za mali denar kje kak navaden rabljen kotel, dobi se še dobre sploh ko so večina delal na olje, pa ga vgradiš ko boš pa lahko pa kakšen malo boljši uplinjak. Res je da tale abc je nekje srednji cenovni razred ma pa kar dost tega "v sebi" kar bi pri cenejšemu treba dokupit, pa še servis je zagotovljen pri buderusu tud nebi oni tega kotla prodajal, če nebi bil tko kot treba, delajo drugče te kotel če se ne motim v srbiji. lp Re: Kotel na polena MAGA 25 - mišek2014 - 2.6.2014 Sem šel pogledat danes tole peč, kar tule v Parižlje. To je pa že prava stvar ja, pa zrihta mi jo s 15% popusta, pa je rekel, da bo probal še za dodatne 3 % stisnit, drugače je cena za 20kW 3280 eur. Tako da potem bi s popusti in davkom 9,5% prišla malo manj kot 3000 eur. Če potem odštejem subvencijo, je to 500 eur dražje, kot navadna peč. Samo kaj ko je še potem poleg, zalogovnik,....pa vsa ostala solata. Bom res probal dobit predračun pa dat na ekosklad. Saj nimaš kaj izgubit ne? Daj mi povej, koliko časa je minilo, od tega, da si poslal vlogo, do odobritve? To sedaj pomeni, da boš 100% dobil denar? Ker nam če ne odobrijo, potem je to predrago, se ne moremo v tako investicijo spustit. Madonca, moramo plato naredit, pozidat, streha nova, dimniki, s tem ko pa dimnik poderemo moramo pa drugje drugega naredit in na novo kurilnico. Niso to mačje solze. Jaz bom probal vlogo dat, da je vsaj noter, pa če potem pride do spremembe pač pride. Re: Kotel na polena MAGA 25 - Hanzi - 2.6.2014 Ti daj vlogo, ni sankcije če ne boš izvedel. Vsaj lani ni bilo. Si pa lani dobil jurja pa pol subvencije za peč ki je stala jurja pa pol. Seveda si rabil račun za kpl montažo v vrednosti 6 jurjev. |