PodSvojoStreho.net
Poceni elektrika - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Poceni elektrika (/showthread.php?tid=53606)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

Re: Poceni elektrika - SloCop - 19.10.2013

Dvotarifni tudi za nas ne pride v poštev.
Peremo in kuhamo ko imamo čas in ko smo lačni Smile in ne ko bi bila poceni elektrika, prav tako likanje, hladilnik dela 24/7 pač ko rabi enako zamrzovalna omara. Klimo ko jo laufamo je ponavadi dan Smile. TV gledamo tudi ko je čas, sicer malo ampak poraba je zanemarljiva. Spoh pa je fino da ne rabiš gledat na uro kdaj boš zalaufal pomivalca ali pralni stroj

Re: Poceni elektrika - bohinc - 20.10.2013

Tudi pri nas se ne gleda kdaj je kaka tarifa..., pa se nam splača dvotarifno, še kar vztrajam na svojih zapisih, ni univerzalnega odgovora, ter je odvisno od marsičesa....kar mora vsak 'prečistit' za svoje potrebe....
Običajno (vsaj ob večji porabi- kar pri nas je) pa se nam bolj 'splača' pogledati za pravega ponudnika-distributerja, kar se zna več privarčevati kot samo merjenje ene, ali dveh tarif.
Za svoje okolje trdim , da je še večina 'lojalna' lokalnemu distributerju, kot verjetno še marsikje drugje....
Ko bomo to miselnost izkoreninili, se bodo tudi 'lokalci' morali obnnašati bolj tržno, sestopiti iz napihnjenega oblaka, nenazadnje tudi mogoče spremeniti plačno politiko, manjšega voznega parka....da ne bo skoro slednji štromarček imel službenega vozila, ki se vozi tudi...itd.ipd.
Tudi to so stvari, zaradi katerih tonemo, pa smo zaradi svoje 'lojalnosti' tiho....
Lp

Re: Poceni elektrika - sookie - 20.10.2013

Mi smo se za enotarifni odločili zaradi prihoda dojenčka, ki je treba več prati, sušiti in ne želim čakati, da bo ura 22. da lahko stroj vklopim ko imam čas....
vzeli bomo gen-i, ki nisem zasledila, da bi kdo imel pripombe čez njih...

Re: Poceni elektrika - vanč - 21.10.2013

Mi smo šli k Gen-i takoj, ko so prišli na trg in smo ( zaenkrat ) zelo zadovoljni.

Re: Poceni elektrika - xavi - 21.10.2013

Razlika med VT in ET je zgolj 10%. Med tem ko je NT 1,8x cenejša od VT. Sam imam enotarifni sistem še iz časov, ko je bil nekje na sredini med VT in NT. Danes se mi števca na lastne stroške preprosto ne splača menjat. Bomo počakali na digitalnega od države.

Re: Poceni elektrika - ssecnik - 21.10.2013

Samo v vednost.

LP Srečo

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.elektro-energija.si/1/Gospodinjstva/Pomoc-in-nasveti/Pogosta-vprasanja-in-odgovori.aspx?TabId=356">https://www.elektro-energija.si/1/Gospo ... ?TabId=356</a><!-- m -->

Re: Poceni elektrika - kolesar42 - 23.10.2013

droj01 Napisal:Pri analognih se ne upošteva praznik med tednom.
To ni res oz. vsaj ne vedno in povsod. Imamo analognega, med prazniki šteje nizko tarifo.

Re: Poceni elektrika - ssecnik - 23.10.2013

Kolesar 42,
Gameljne so na območju Elektro Ljubljana.kjer ti tarifo preklopi MTK,tako da so upoštevani vsi prazniki.Drugje po Sloveniji tega nimajo povsod.

LP Srečo

Re: Poceni elektrika - droj01 - 23.10.2013

Kolesar 42.Se opravičujem pod analogni števec sem mislil tudi analogno uro za preklop med tarifama.Ker na deželi je več kot polovica teh starih števcev.
LP Darko

Re: Poceni elektrika - rokodelček - 31.10.2013

sookie Napisal:Razmišljamo, da bi šli izdvotarifni E3 na enotarifni Gen-i. Na elektriko kuhamo, včasih sušimo, dosedaj smo prali za vikende ali pa čakali tisto 22. uro, bojler za toplo vodo skozi dela, pomivalni stroj dela ko je poln...

Tudi jaz razmišljam o enaki rešitvi. Čeprav mi gre mejva dobavitelja elekrične enrgije na k.., ker nočem ves čas spremljati kdo je najcenjši.

To je podbno kot pri mobilni telefoniji, kdor v zadnjih 2 letih ni zamnjal vsaj paketa pri istem operaterju, plačuje veliko preveč. Svinjarija, da najbolj zveste in lojalne staranke vedno plačajo največ.

Re: Poceni elektrika - čukimuki - 1.12.2013

Ali se meni samo zdi ali ima res Elektroenergija cenejšo elektriko kot Gen-i????

Re: Poceni elektrika - MI2 - 1.12.2013

Geni verjetno pripravlja odgovor na znižanje cen marsikaterega ponudnika distribucije elektrike, ki je trenutno pogojno ugodnejši.
(Pogojno=vezava)

Re: Poceni elektrika - jiggler - 6.12.2013

Sedaj ima Gen-i novo akcijo - "Novi najceneje" v kateri lahko sodelujejo novi in tudi obstoječi naročniki... Je pa ugodnejša kot akcija "Toplotne črpalke"

_________________|___VT___|___MT__|___ET___|
Toplotne črpalke__| 0,07409 | 0,04103 | 0,06725 |
Novi najceneje___| 0,07235 | 0,03941 | 0,06259 |

Cene so z DDV.
Pri obeh je veljaven cenik do 31.12.2014.

Re: Poceni elektrika - Berghaus - 6.12.2013

Ne štekam te akcije......

Kot že obstoječi Genijevc izpolnjujem te pogoje, če sam zaprosim za sodelovanje v akciji? Wtf?

In kaj potem? Pogodba? Zaveza? Kaj?

Prebral pogoje na njihovi strani, pa sem očitno na drogah. Nič jasno.

Ker pri akciji Črpalka 2013 moraš pač imeti črpalko. Kaj pa tu? Željo? Lol.....

"Pravico do sodelovanja v akciji pridobi
tako, da sam naveže stik s prodajalcem in mu izrazi željo po sodelovanju v akciji ter
prodajalcu
pošlje izpolnjeno in s svoje strani podpisano originalno Izjavo za sodelovanje v akciji »
Novi najceneje
«."

Haa?

Re: Poceni elektrika - Gasper123 - 6.12.2013

To je svinjarija, da se zadrži tiste uporabnike, ki vedno iščejo najcenejšega ponudnika, z novo ponudbo istega operaterja se jim ne splača pobegniti drugam. Tisti ki pa so stalni in se ne sekirajo se jih pa lahko potihem lupi, če pa to ugotovijo smo pa spet pri prvem primeru.

Torej način kako iz uporabnikov potegniti čim več denarja ne da jim pobegnejo.