PodSvojoStreho.net
Priporočena temperatura vode v zalogovniku - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Priporočena temperatura vode v zalogovniku (/showthread.php?tid=53376)

Strani: 1 2

Re: Priporočena temperatura vode v zalogovniku - Hanzi - 22.10.2016

Novinec232 Napisal:Pozdravjeni!

Mene pa zanima kaj bi bilo narobe ce je v zalogovniku (1500l) na zgornjem temp. Senzorju temperatura 90stopinj, na skrajno spodnjemu pa 35stopinj? Lp
Da imaš previsoko izhodno temperaturo iz peči( svoh črpalka, presvoh presek cevi, visok temperatura varovanja povratka), ali pa je spodnji termometer pod spodnjim Iztokom iz zalogovnika

Če bi imel 70(80)/35 bi rekel da je vse ok, dokler peč ne napolni prvi krog zalogovnika. Potem pa ga v drugem krogu fila na 90 ali celo več. Čeprav uplinjevalne peči pogosto ne grejo na 90 brez razloga.se pri 80,85 že kar lepo bremzajo, pri 90 se pa že ustavijo.

Moj attack na drugi hitrosti črpalke fila na dobrih 70 v prvem krogu, v drugem krogu pa na dobrih 80. Če gre v tretji krog so običajno težave, ker se pregreje na preko 88 kjer elektronika izklopi peč.

Re: Priporočena temperatura vode v zalogovniku - merkur63 - 22.10.2016

@novinec232

Predvidevam da nimaš taprave, oziroma prave regulacije, le kaj je to, nova blagovna znamka ? očitno nisi iz pravih koncev, haha... tole je namenjeno onima drugima dvema,( picas, surbek), ne nakladajta...haha

v svojem postu bi vse eno lahko tako "mimogrede" omenil kakšno imaš povezavo peč - zalogovnik, črpalaka, esb, ladomat? oziroma kaj jo vodi, še bolje bi bilo če bi podal malo širšo sliko, saj nismo vedeževalci... tako si nam dal res širok spekter ugibanj... ampak takole, se strinjam s Hanzijem, s tem da je moj favorit na prvo žogo - obtočna črpalka na premalo vrtljajih...

Re: Priporočena temperatura vode v zalogovniku - Surbek - 22.10.2016

merkur63 Napisal:In kaj je to prava kotlovska regulacija ???
Kwb comfort 4

Upam da v svoji nečimernosti veš, da nimajo vsi za Kwb... ampak kaj pametnega še vedno nisi povedal v zvezi s težavo ki jo ima Novinec... lahko je srati s povno ritjo in denarnico ko pridejo drugi in vse poštimajo...

merkur63 Napisal:Upam da v svoji nečimernosti veš, da nimajo vsi za Kwb... ampak kaj pametnega še vedno nisi povedal v zvezi s težavo ki jo ima Novinec... lahko je srati s povno ritjo in denarnico ko pridejo drugi in vse poštimajo...
Pridejo in postimajo tisti ki to znajo in ki stojijo za svojim delom, pa ce je tebi prav ali ne!

Iz navodil za objavlanje na forumu...

CITIRANJE; raje kliknite odgovori
Če odgovarjate na zadnje sporočilo NE citirajte. Če citirate, potem izbrišite nepomembne dele citata; za direkten odgovor določeni osebi uporabite afno (@Nebomgabiksal: odgovor...). Sporočila kot so "Sem vam poslal ZS" so brisana...

Sicer se končno strinjam s tabo.... (ampak, le kdo je pogruntal tale ampak)... žal ne živimo v deželi Utopija... človek je prišel s konkretnim vprašanjem, ti pa mu nakladaš z tapravo regulacijo... kaj si mu odgovoril, nič, čisto nič... pisanje samemu sebi namen, da mine sobotni večer...

Seveda sem mu odgovoril, prava regulacija! sem pač omenil Comfort 4 ki jo imam! Jih pa je še več, tako boljših , kot slabsih, pa še vedno in zmeraj bolje kot ročno voden ventil! In če bo zmontiral kaj od tega, boljšega/slabšega, bo zadeva delovala kot je treba.....