![]() |
|
Creaton - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Creaton (/showthread.php?tid=50719) |
Re: Creaton - ataIBA - 15.5.2013 Balance je dimenzije 350 x 485, Domino 257 x 436. Poraba Balanca je med 8,4 do 9 kos/m2, Domina 12,4 do 13,1 kos/m2. Balance se lata na razmaku 40,6 - 43,1 cm, Domino 34,3 - 35,4 cm. Balance strešnik tehta cca 4,6 kg, Domino 4,2 kg. Večje število opek/m2 pomeni več prekrivanja in večjo težo. Pri opeki se ne upošteva natezna trdnost, ker se ne "nateguje" ampak upogibna trdnost. Kvaliteto daje čistota in vrsta gline, njeno pravilno odležavanje - staranje pred proizvodnjo. Pri proizvodnji je pomembna kontrola vlage (dodane vode), pri sušenju se mora vlaga tudi kontrolirati. Žganje daje finalno kvaliteto zahtevane trdnosti, trdote, fiksno dimenzijo.... ter ceno :wink: , ki je tudi pogojena z izbiro barve (engoba, glazura). LP Re: Creaton - cheba - 15.5.2013 OK, torej če upoštevamo vse to, streha s katerim strešnikom bo v identičnih pogojih zdržala več? Torej več snega na m2, večjo točo, večje neurje in večjo težo krovca, ki na strehi izvaja vzdrževalna dela
Re: Creaton - lotto - 15.5.2013 ataIBA Napisal:@lotto Očitno se nisva razumela. Pod isto kategorijo smatram, ds se različni modeli strešnikov primerjajo po enaki: - barvi - pod kategoriji (NUANCE, FINESSE, NOBLESSE) Re: Creaton - ataIBA - 16.5.2013 Nuance so engobirani strešniki, finesse so tipske glazure, nobblesse pa "nobel" glazure :wink: za posebne arhitekturne želje. Trajnost vseh je min 100 let. Pri glazurah je pač površinska zaščita pred dežjem večja in tistih nekaj % vode se vpije manj. V bistvu so kvalitetni opečni strešniki mnogo trajnejši od lat, ki imajo pod opeko trajnost cca 100 let. Ko bodo dotrajale, se bo kvaliteten glinast strešnik samo preložil, late obnovile in strešnik položil za naslednjih 100 let. Če primerjam glinasto kritino, ki ima tako starost in je bila žgana v pečeh kurjenih s premogovim prahom, s sedanjo kvaliteto vidim, da mislim dobro. Zato se pa opečna streha reklamira kot streha "za nekaj generacij." Bo? Re: Creaton - gurenc - 17.6.2013 Do sedaj sem le prebiral, sedaj se še malce oglašam. Najprej hvala vsem za vprašanja, še veliko bolj pa za odgovore in mnenja (ataiba in klinikazastrehe). O creatonu balance je napisanega veliko. A o creatonu terra optima ali creatonu eleganz pa komaj kje kakšna beseda. Je kakšen razlog za to? Ali ta streha ni toliko primerna za naše razmere (konkreno Gorenjska)? Eleganz ima en "žleb", terra optima dva. Verjetno so vsi navedeni več kot primerni za okolico Kranja. Je lahko dolgoročno kakšen problem za balance v žloti pri frčadi zaradi velikih "lukenj" (val na opeki + manjkajoči "stopnice") - torej veter (da zmeče dol + zamakanje)? Lp Gregor Re: Creaton - gurenc - 17.6.2013 Če lahko še tole - creaton gratus - tega na skupni creatonovi strani nisem našel, je pa v ceniku 2013. Je razlika med temi (terra optima, eleganz) le bolj kot ne vizualne narave ali je še kakšna druga? Lp Re: Creaton - ataIBA - 18.6.2013 Creaton ima v svoji ponudbi 20 stiskanih tipov strešnika v celi barvni paleti + bobrovci. Arhitekti imajo tako veeeliko možnost izbire in kombiniranja. Prodaja strešnikov Balance in Rapido je večja zaradi bližine opekarne in kvalitete. Za kompletno naše področje odgovarjajo vsi strešniki Creatona po obstojnosti in zahtevani kvaliteti. "Kruta" resnica za nas izvajalce je, da s streho prekrito s Creatonom (ali opečnim strešnikom enake kvalitete) nimamo več dela nekaj generacij ...LP Re: Creaton - Žerjavar - 18.6.2013 johny1981 Napisal:Pri Mercatorju smo naročili strešnike Creaton Maxima. Strešniki so bili naročeni in plačani že konec februarja,Ali so jih že dostavili? Kdaj? Ali si uveljavljal zamudne obresti na predplačilo za čas kasnitve? Re: Creaton - gurenc - 18.6.2013 Ataiba, hvala. Ja, kvaliteta je dvorezen meč. A saj vam gre vreme na roko, neurij je vedno več. Žerjavar, maxima je zanimala tudi mene. Dobavni roki so se menda že skoraj normalizirali, problem so "le" še dodatki. Bakrenordeča engoba je menda na razpolago že konec meseca, razen zračniki in verjetno še kakšen del. Problem je tako, da morajo krovci dvakrat na streho, vmes že oder odpeljejo ali ne morejo drugje delati, ... Zato sem sedaj prebral podolgem in počez skoraj vse od Creatona na tem forumu in ker Balance kar hvalijo, pripomb pa ni (razen rekla kazala), bomo verjetno jutri prebekslali na Balance. Pa še precej dodatnega popusta je trenutno v igri. Zanimal me je še Eleganz, a mi niso všeč zračniki, pa tudi nekaterih drugih dodatkov vsaj sodeč po ceniku ni. Tudi za Gratus velja podobno. Za zamudne obresti ne vem, verjetno pa je v drobnem tisku kaj od višje sile. Re: Creaton - primož29 - 19.6.2013 O Rapidu in Balance-u se na tem borumu piše zato, ker sta cenovno ugodna in zato zanimiva za forumaše. In ker je cena nizka, se vedno postavi vprašanje kvalitete. Sam imam Rapido z črno glazuro. Odsvetujem tam kjer so zelo blizu sosedje, saj se sonce zelo odbija od strehe. Te kar zaslepi. Drugače zelo lepa streha. Drugi strešniki od Creatona so dražji in jih kupujejo taki, ki na forumu ponavadi ne sodelujejo lp, Re: Creaton - ataIBA - 19.6.2013 @primož Res je, da se pri nizki ceni vedno pomisli na kvaliteto. Pri Creatonu je pač prednost bližina opekarne (Lenti, Madžarska), izredna kvaliteta gline (Blatno jezero, ostanek Panonskega morja :wink: ) in popolnoma avtomatizirana linija, ki zmanjša vpliv kvalitete zaradi človeških napak na minimum. Glede refleksije je Creaton iz svetleče črne engobe dodal črno mat engobo, ki tega sijaja nima več. Glede cenovnega razpona in kupcev, nimaš čisto prav. Izkušnje govorijo, da mnogi, ki jim ni težko dati vsako leto za komplet avtomobilskih gum cca 2000 eur, "šparajo" na strehi nekaj 100 eur. Dobra je bila pripomba enega naših dečkov, da se s streho pač ne more vozit.... :lol: V glavnem pa smo slovenci ponosni na izgled svoje hiše. Če je streha vidna ("peta" fasada), nam ni vseeno kak model in barva bo gor. Tistih nekaj eur/m2 se vedno najde. Vedno pa priporočam izbiro barve in modela skupaj z ženskim svetom 8) . Imajo to sposobnost, da v glavci skompletirajo popolno barvno lestvico in prihodnji izgled hiše. Vključno z barvo korit in rož na policah hock: . Dedi te lastnosti nimamo. Preverjeno.LP Re: Creaton - johny1981 - 6.8.2013 Zanima me, če se ob nakupu strešnikov dobi kakšen list oz garancija, ker mi nismo še nič dobili, pa so bli strešniki kupljeni februarja!? Re: Creaton - medo9 - 6.8.2013 Ja, dobis nekaksen certifikat - garancijo. Meni so to dostavili nekaj tednov po montazi. (creaton sinfonie). Mislim pa, da velja samo v primeru, da je stresnike polzil pooblasceni krovec. Mi smo jih v lastni reziji, zato verjetno garancija ne velja. (tega nisem prej vedel, tako da je to cisto moja krivda.) Re: Creaton - faker - 6.8.2013 zanima me dvoje: prvič ali ima creaton strešnike tudi za naklone 15° in kateri je ta strešnik drugič kako je z zaključki za enokapnico, predvsem mislim kako je z zadnjo vrsto ali to uredi špenglar Re: Creaton - gt001 - 6.8.2013 Creaton ima en kup stresnikov, katere je v teoriji mozno polagati od 10-12° dalje: magnum, balance, futura, premion, harmonie, sinfonie, melodie, itd. preglej stresnike na linku <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.creaton.de/en/productrange/">http://www.creaton.de/en/productrange/</a><!-- m --> sicer bo ataiba kaj vec povedal... |