PodSvojoStreho.net
Kupuješ novogradnjo - pridruži se - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Kupuješ novogradnjo - pridruži se (/showthread.php?tid=45685)

Strani: 1 2

Re: Kupuješ novogradnjo - pridruži se - vitel - 13.8.2012

Točno tako čojko... trenitek sesutja je blizu. Nastopil bo, ko bomo morali ali vzet pomoč pri evropskih skladih oz. imf in sprejet tujega upravitelja ali ko bomo prodali prvo banko tujcem (verjetno za 1€). Prva stvar, po kateri bojo usekali bojo nepremičnine, ker se bojo enostavno najprej lotili čiščenja tega dela bilance, ker je daaaleč najbolj obsežen in napihnjen. Dejstvo je, da je trg zaradi nerealnih cen takorekoč mrtev in ga lahk spodbudi le nižanje cen, nakupne odločitve pa so povezane z višino dohodka, ki pa utegne tudi padati zaradi ZUJF 2, ZUJF 3 in tako dalje do upora.

Re: Kupuješ novogradnjo - pridruži se - vitel - 13.8.2012

Johan_R Napisal:Profiti na nepremičninskih projektih so bili med 6 in 11% (od prodajne vrednosti projektov). Vse vmes so požrle cene materialov, dokumentacije, podkupnine občinarjem in bankirjem,

A v te "realne profite" je vključena jahta za par milijončkov in merca za okol milijon in javkanje podizvajalcem, kako ni dnarja in kako bi blo fajn, če vzamejo stanovanje po ugodnih 3k na meter za kompenzacijo? Pa saj niste resni, valjda je jasno, da bo vseskupi bankrotiral, če take streljate. Da ne govorim o tem, koliko je še dodatno nižja cena tam, kjer so zidal Vegradi in SCTji s povsem lastnimi zmogljivostmi (itak so to nabutal v cestne račune...) in faktorji pozidljivosti 4. Zagotovo pod jurja na neto m2 bivalne površine. Jasno pa je, da če se zadeve prodajajo po 5, 6 let in če je samo obresti brez drugih stroškov vtem času po ne vem, 5,6%, se to v obrestno obrestnem računu nabere, ampak to je stvar nesposobnega in zanič menedžmenta oz trženja.

Re: Kupuješ novogradnjo - pridruži se - Hanzi - 13.8.2012

avtorju: oglej si naselje, ki ti je vsec. Potem dobi podatke o morebtnih drugih intereswntih za nakup v izbranem naselju. Povezite se in pritisnite na prodajalca.
Menim da je bolje dati 2000/m2 za flat ki ti je vsec, povprecno zgrajen ( dobro jih ni veliko),kot pa 1800 kjer pa ti odgovarja samo cena in nic drugega.
Celovski: bil v kleteh in stopniscu. Pobeljeno je s tistim kar je ostalo na macku pri Dimicevi. Namocili so tistega macka v vodo in pobelili.Ce so tako delali tudi z betonom opeko izolacijo, potem.....

Banke imajo baje 6mrd slabih terjatev. Se pravi 3000 evrov na slovenca. Glede na tocnost financnih ocen pri nas ocenjujem da jih je vsaj 10. Se pravi 5jurjev po drzavljanu. Na zalost (ali pa na sreco) mojih terjatev ne bo v teh 10 mrd. Moj ex direktor ( s predhodnikom,najbogatejsim slovencem)pa je poskrbel za 300+mio terjatev v slabih 10 letih ki najbrz ne bodo nikdar placane. On je bil sposoben,delavci pa....On se je vozil najprej v CL potem v X6. Vprasajte podizvajalce v cem se vozijo.
Ah, dovolj sem se razpisal zaenkrt

Re: Kupuješ novogradnjo - pridruži se - cbr - 14.8.2012

Pa zakaj kupujete nepremičnine v LJ, če si to težko privoščite? Če pa že - kaj je narobe s starim stanovanjem - če ga premišljeno kupiš? Po mojem so celo bila nekatera boljše grajena kot danes...

Ko se pogovarjam s kakimi sovrstniki, se pravi orkog 30 let se kar zgorzim, ko vzamejo kredit na 30 let... Nikol ne bi. Kredit je zame suženjstvo... Če ne druga, imaš vedno nekje v podzavesti... Moji so morali prodat nepremičnino, ker sta oba brez službe. Mal sta se tud hecala vmes in mogoče mal neodgovorno ravnala, ko bi lahko kdaj drugače... Pač taki so bili časi. No, zato pa jaz nočem past v to zanko. Pa moja svakinja je kupila stanovanje v LJ za 3500 eur na m2, eno novo luknjo, kjer je vse čudno narejeno. In zdaj je to vredno mogoče 1500 na m2. Aja, službe pa nima več.

Pa ne rečem, da je treba zdej kupovat v Trbovljah stanovanje, sam zato ko so tam poceni, sam pač nek kompromis je pa po mojem treba naredit.