![]() |
|
Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje (/showthread.php?tid=45670) Strani:
1
2
|
Re: Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje - papez46 - 26.7.2012 V podrobnosti se ne bom spuščal, ker gre še za eno od človeških in osebnih "dram" in pa ker poznamo le eno plat medalje. Če je bila situacija dejansko taka, kot se opisuje - potem je "možakar" milo rečeno res naiven ( ampak ljubezen je pravijo slepa - človek - človeku pa VOLK ) . Res pa je, da je v življenju vse moč in možno dokazati. Res da včasih traja in stane kak €, ampak .......... :mrgreen: kar je - je. Čim prej do dobrega odvetnika, kronološko sestaviti dogodke zadnjih 20 let, seveda predložiti ustrezne materialne dokaze ( pogodbe o zaposlitvi, plačilne liste, račune za vložena sredstva, predložiti morebitne izjave prič) in tako naprej. Kakšen bo končni izplen in rezultat je težko napovedovati, saj je tu zmešana cela kolobosija posameznih pravnih poslov - od poroke, do pogodbe o dosmrtnem preživljanju in ločitve, ter "izgona iz raja". Tukaj bo zelo pomembno časovno zaporedje posameznih dogodkov, zato je natančna kronologija še toliko bolj pomembna. Čim prej pa vložiti ustrezen zahtevek po razdelitvi skupnega premoženja. Pa veliko sreče. ps. Zadevo pa naj uredita "ata in mama" po - MOŠKO - brez vmešavanja otrok. Ti so že itak preveč obremenjeni. Re: Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje - Lory05 - 27.7.2012 Papez46 se strinjam popolnoma s tabo. Partner je bil absolutno preveč naiven (da me kar jezi) ampak zdaj je, kar je. Bomo videli, kaj bo iz tega. p.s. Tudi to imaš čisto prav, sem mu tudi jaz rekla, da če so znali se sami poročit (brez vmešavanja otrok) naj se še ločita brez njih in se zmenita sama. Ampak njihova mama žal pošilja njih za "posrednike". Re: Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje - doli - 27.7.2012 Kaj pa če bi se tako zmenili, da se partner odpove svoji polovici (oz. kar mu pripada) v korist otrok, če vsi podpišejo da od očeta ne bodo več uveljavljali nobene zapuščine, preživljanja ipd.... Pa se naj potem med seboj zmenijo od koga je kaj. Drugače se zna zgodit tudi to, da bi v primeru njegove smrti zahtevali še polovico vsega, kar bo (bosta) na novo ustvaril(a). Re: Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje - Lory05 - 27.7.2012 ja, Doli saj to ne bi bil problem, on bi itak pustil otrokom, ampak na žalost mora tudi partner do dvoje smrti nekje živet?!? in samo to je problem, da nima kje. Če bi on imel vsaj garsonjero, ostalega ne bi sploh zahteval, itak da je vse delal za otroke, saj bolj ali manj vsi pustimo otrokom. Od dveh hiš (stara in nova-3 nad.) in ogromno zemlje, jaz mislim, da tudi če bi mu dali za eno garsonjero, bi večina še vedno že zdaj ostala njim, pol pa bo itak tudi njegova garsonjera njihova, saj sta njegova edina dediča, ampak človek mora nekje tudi živet do takrat. In ona nima kje, staršev nima več, sorodnikov tudi ne. Sedaj se seli od prijatelja do prijatelja, ma se mi zdi, da za človeka, ki se bliža 50-im in je celo življenje dobesedno garal, to ni dostojno, človeka vredno življenje. Re: Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje - Strelka - 27.7.2012 Lory, treba je ločevati dvoje: skupno lastnino in zahtevek za ugotavljanje deleža pri skupnem premoženju. Kolikor jaz razumem tvoje pisanje, človek uradno ni lastnik ničesar, torej skupne lastnine ni, ampak je vse last nekoga drugega. Zato - po mojem popolnoma laičnem mnenju - zanj velja to drugo, torej zahtevek za ugotavljanje skupnega premoženja, za kar je rok pet let. Pri skupnem lastništvu je pa res tako, da si lastnik in basta, tega ti ne more nihče vzeti in se lahko v naravi ali kako drugače deli kadarkoli, sporazumno ali prek sodišča. V vsakem primeru bo potreboval odvetnika, tako da urno pot pod noge, ker časa mogoče ni več veliko. Re: Pogodba o dosmrtnem preživljanju in skupno premoženje - purple - 30.7.2012 takoj k odvetniku in ni res, da čez poletje ne delajo. prav tako so sodne počitnice le do 15.8. Prosim naj vam ne bo odveč plačati odvetniku, ki je strokovnjak za to področje. Iskanje nasvetov po forumih ni zanesljivo. |